SportNews.hr

prava sportska priča

Dinamo je počeo otvorenim treningom. Igrači su izvrsni, ali nitko zapravo ne zna kako će se odvijati događaji. Majer je poslije oporavka trčao sjajno. Olmo-Moro-Majer-Gojak četvorica za veznu liniju kakve možda još nije bilo

Dinamo je počeo pripreme u 11 sati na umjetnoj travi iza južne tribine. Konačno su i djelatnici medija bili su počašćeni: čitav trening u trajanju od jednog sata i 22 minute mogao se izravno pratiti, a svoje alate do mile volje koristili su snimatelji i fotoreporteri. 
Bilo je vrlo ugodno, iako hladno. Dojam o svemu je sjajan. Zapravo je ovo poruka koliko su zatvorenost i nepovjerenje prema navijačima (i medijima), od strane Dinamove vrhuške, tijekom godina bili pogrešni. 
Ljubitelji nogometa, a posebice navijači uživali bi u ovakvom, barem povremenom predstavljanju igrača, osobito po lijepom vremenu, na Hitrce-Kacianu. Danas nije bilo mjesta za nešto takvo. 
Mamić se bojao navijača pa je treninge zatvorio. Da ne dođe do protesta, a to je navodno i suvremeno. Momčadi treniraju po zatvorenim kampovima i treneri ne daju blizu, čak ni novinarima da ne uznemiruju i da (možda) ne bi špijunirali.
U neko prijašnje doba - ali to ne znači da je sve što je prošlo bilo dobro - s Dinamovih treninga se izvještavalo kao i s utakmica. Na tribinama Hitrec-Kaciana uvijek je bilo znatiželjnih navijača, uvijek stotine, bez incidenata. Mnogima je to bio izlet u grad Zagreb. Jedno je svog ljubimca vidjeti na utakmicu, a drugo na treningu, neposredno. 
Puna tri desetljeća (od 1967. do 1997.) nije bilo nekih međunarodnih uspjeha, ali i ovoj "Vladi" je trebalo 19 "zatvorenih" godina da izbori proljeće u Europi. Tako da je sve to relativno.
Među 34 igrača - od kojih su Ademi i Šunjić, dvojica još ozlijeđenih, trenirali u dvorani - najveću pozornost privukao je Lovro Majer. Poslije spektakularnog prijelaza iz Lokomotive 1. srpnja on je bio ozlijeđen i morao je na operaciju u inozemstvo. Danas na prvom pripremnom treningu kretao se izvanredno. Ako se Majer vrati kako se očekuje Dinamu ne treba nikakvo pojačanje. Zamislimo tu veznu liniju u kojoj će pozicije dijeliti Majer, Moro, Olmo i Gojak!
Trener Bjelica je tim povodom izjavio:
-Ako ovako nastavi, Majer će od prvog dana u konkurenciju za momčad.
Trening je odjekivao od njemačkih riječi jer je taj kondicijski dio vodio Austrijanac.
-Zbog suhog i tvrdog terena posljednjih 12 minuta nismo igrali na dva gola, objasnio je Bjelica. Trčalo se, iako klasičnog "suhog treninga" mi i nemamo. Ovo je bila iznimka. Ono što želimo je unaprijediti igru kad mi posjedujemo loptu.
-U Tursku idemo u četvrtak i ostajemo 16 dana. Odigrati ćemo šest utakmica, izvijestio je glasnogovornik Lesički.
Kad se čini da je najbolje uvijek u prikrajku vreba i neka opasnost. Dečki su izvrsni, a nitko zapravo ne zna kako će se odvijati klupski događaji koji nemaju neposredne veze s igrom, a ipak imaju, jer od vrha ide sve.
Alpas