SportNews.hr

prava sportska priča

Inter na umjetnoj travi, nema kotlovnice da zagrije glavni teren. Laljak: To bi koštalo 2,5 milijuna kuna. Je li izvediva posudba Bojana Kneževića iz Dinama? Laljak: Ništa pod prinudom, samo obostrana volja. Koja je Rakova želja?

Foto: Djuka / Ivan Totomirović nova akvizicija InteraFoto: Djuka / Ivan Totomirović nova akvizicija Intera
Inter je u 14 sati počeo na umjetnoj travi, iako će prvu utakmicu s Rudešom u subotu, također u dva popodne, igrati na glavnom, nedavno obnovljenom terenu kojem, kao i ostalima, osim Dinamovog, nedostaje kotlovnica. Da se trava može grijati.
-To bi koštalo 2,5 milijuna kuna, a tih novaca u gradskom proračuna nema, objasnio je direktor Laljak. Ionako sljedeći tjedan idemo u Medulin i ne vjerujem da će grijanje uopće i trebati.
Trener Toplak je podsjetio da mu se bliži peta obljetnica neprestanog treniranja zaprešićkog kluba. Jubilej bi trebao biti 14. travnja deset dana prije, velikog izazova, polufinala Kupa protiv Rijeke u Zaprešiću. Ali da vrag bude opasniji baš na dan jubileja igra se prvenstveni okršaj upravo s Rijekom na Rujevici. Toplak je već sad  najdugovječniji trener i to će, ako izdrži još tri mjeseca, biti stvarno pravi rekord. Ali je prilično sklisko da bi se bilo baš sasvim spokojno jer između Intera i Istre 1961 su samo dva boda, a između njih se smjestio Slaven Belupo, također ugrožen.
Komnena Andrića nije bilo na prvoj prozivci. Dobio je odmor do srijede i zbog Božića po julijanskom kalendaru, iako najvažniji klupski ljudi tvrde da sigurno odlazi.
Premda su obično na početku priprema glavne informacije, tko je došao, ovaj put su prednost dobile tehničke vijesti. Jedini novak zasad je Ivan Totomirović, stoper koji je tri godine igrao u Finskoj. Totomirović će u petak imati 30 godina, junior je Crvene zvezde igrao je i za Sarajevo. a "punac" mu je legendarni igrač Sarajeva Predrag Pašić.
Laljak i Toplak su najavili atraktivnog napadača, izgleda također iz Srbije, ali nisu željeli otkriti ime da ne bi pokvarili transfer.
No, postoji i nešto drugo. Na rubovima početka Dinamovih priprema u subotu čuli smo i za mogućnost da Bojan Knežević (22 za 20 dana) zadnji vezni, bude posuđen Interu, ali da to zavisi isključivo od njegove volje. To smo povezali s onim što nam je Toplak rekao 30. prosinca: da bi Dinamo dao na posudbu, ali dečki neće. Premalo im je!
Toplak danas još nije izgubio nadu u eventualni dolazak Kneževića:
-Treba nam takav igrač.
Laljak je rekao:
-Ništa pod prinudom, to mora biti obostrana volja.
Jedan od najiskusnijih, 31-godišnji Nikola Rak imao je tek jednu želju:
-Samo da bude zdravlja.
Alpas