SportNews.hr

prava sportska priča

Kaluđerović u Interu: s takvom statistikom još nije bilo stranca: u 12 država i 15 klubova, najbolji strijelac Jelen lige, reprezentativac. Počeo je u OFK Beogradu, a igrao i za C. zvezdu. Rus Serdarov s obale Kaspijskog jezera

Foto:http://www.portfcsandpit.com/Foto:http://www.portfcsandpit.com/
Inter čini "čuda", njegovi transferi doista su nesvakidašnji. Zapravo, takvih u ovoj državi još nije bilo. Zasad je to u neku ruku senzacionalno. Ali će se tek na kraju sezone ocjenjivati pravi efekti tih poteza.
Zaprešićani su doduše i oba svoja prethodna središnja napadača koji su se pokazali pravim pogotkom, potražili u državama bivše Jugoslavije: to su bili Makedonac Nestorovski i Srbin Andrić.
Već tijekom ove zime angažirali su stopera Ivana Totomirovića (30) sarajevskog zeta koji je počeo u Crvenoj zvezdi, a došao je iz Finske.
Novi središnji napadač je Andrija Kaluđerović (31) igrač vrlo bogate i neobične karijere. Kaluđerović je počeo u OFK Beogradu, igrao je u 12 država širom svijeta (Hrvatska mu je 13.) i nosio je majice više od 15 klubova. U Srbiji je igrao u Radu, Spartaku, Crvenoj zvezdi i Vojvodini. Bio je najbolji strijelac Jelen Super lige sa 57 pogodaka i  tri puta je igrao za reprezentaciju Srbije.
-Za Žalgiris je u 19 utakmica zabio 20 golova, dodaje trener Intera Toplak. Rijetko se nađe igrač s takvom statistikom. U subotu protiv Rudeša igrat će 15 minuta.
Zanimljivo u kojima je sve državama, osim Srbije, igrao: Kina, Australija, Novi Zeland, Katar, Slovenija, Indija, Cipar, Latvija, Švicarska, Tajland, Španjolska.
U klubu Guoan iz kineskog glavnog grada Beijinga igrao je u četiri navrata.
Podaci su neobični, samo nije jasno zašto je toliko mijenjao države i klubove i zbog čega se nije duže zadržao na jednom mjestu.
Drugi napadač, lijevo krilo je Rus Serder Serdarov (24), rođen u gradu Mahačkali na obali Kaspijskog jezera,1.800 km udaljenom od Moskve, puno bliže Bakuu i Tbilisiju. Serdarov je igrao u Krakowu, Slaviji Sofia, Anzhiju i CSKA II. On će doći u ponedjeljak.
Alpas