SportNews.hr

prava sportska priča

Dinamo: kojih šest pitanja nije postavljeno na konferenciji za novinare? Bjelica je, kad je čuo da dolazi, rekao da mu Atiemwen ne treba, a danas da će biti veliko pojačanje. Očito je utjecaj "gazde" iz Međugorja i dalje velik, ali dokle?

U 13,30 u Maksimiru je počela konferencija za novinare trenera Dinama Nenada Bjelice, posvećena početku prvenstva i prvoj utakmici s Rudešom.
Gore potpisani novinar pripremio se postaviti šest pitanja za koja smatra da su važna, ali se pokazao kukavicom i nije se odvažio pokrenuti ih jer bi možda bio optužen da minira klub! A možda Bjelica i nije bio mjerodavan da odgovori na sva.
Naravno da nas nije strah nego želimo biti kritični na drugi način. Malo ironije nije suvišno.
To što su Bjelicu novinari pitali, najmanje petorica specijalnih izvjestitelja s priprema u Turskoj, svakodnevno su javljali u medijima. Dvojica od njih (Junaci i Olivari) popodnevnoj su konferenciji i  prisustvovala i malo toga je moglo biti novog. Zbog toga je pressica bila nezanimljiva, površna, pa i slabo posjećena.
A evo što, osim ostalog, na konferenciji nije pitano:
1. Je li Bjelica doista prihvatio Atiemwena (danas je rekao da će biti veliko pojačanje), ili mu ga je Zdravko Mamić nametnuo? Pitanje ima logiku u činjenici da je prva reakcija Bjelice bila da Atiemwenu svaka čast, ali da on ima dovoljno dobrih igrača i da mu "Beli" ne treba. I na kraju jesenske polusezone je kategorički izjavljivao da ima dovoljno dobrih igrača i da su mu oni sasvim dovoljni. Bjelica je vrlo lukav i zna da mu se ne isplati suprotstavljati Mamiću i uostalom zašto bi stopirao dolazak Atiemwena, ali istodobno on je i jako "svoj".
2. Je li Zdravko Mamić i dalje odlučuje tko će doći, a tko otići iz Dinama i kuda  i je li to sada čini iz Međugorja?
3. Kakva je tu uloga predsjednika Barišića i sportskog direktora Vlaka? Da li oni možda znaju da će Mamićeva presuda biti ukinuta i on se vratiti na "bijelom konju" ako tako blagonaklono gledaju na instrukcije iz Međugorja?
4. Gdje su vođeni pregovori s HNK Goricom? U Zagrebu ili u Međugorju?
5. Je li angažman Andrića iz Intera bila samo aktualna potreba i je li naša prosudba da će zaprešićki klub biti nova Lokomotiva, bila pogrešna? Čini se da je bila pogrešna. Tu ulogu kao da preuzima Slaven Belupo. Pod određenim uvjetima pušten mu je Plantak, a do kraja sezone posuđen Menalo. A nitko iz Koprivnice nije došao u Maksimir!
6. Bjelica ne izgleda kao čovjek koji dopušta miješanje u "stručna pitanja" u koja se Mamić, kao formalno privatna i prvostupanjski osuđena osoba, čini se miješa i koliko će još potrajati takva "ljubav" između Mamića i Bjelice?
Pa ipak red je i da prenesemo nešto što je u sveopćoj oskudici, možda jedino bilo važno.
Naime, najviše se dojmilo Bjeličino uzastopno ponavljanje: zadovoljan, zadovoljan, zadovoljan...i njegova poruka:
-U proljetnoj polusezoni bit ćemo bolji nego u jesenskoj.
Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room