SportNews.hr

prava sportska priča

Lokomotiva je bila pod slabim naponom dok nije ušao poluoporavljeni Radonjić. On je druga dimenzija, pohvalio ga je direktor Šikić. Kaluđerović se u prvom nastupu za Inter nije proslavio i to je, uz ostalo, bio uzrok za poraz

LOKOMOTIVA - INTER 2:0 (0:0)
 
ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledalaca: 180. Glavni sudac: Zebec (Varaždin) 7. Pomoćni suci: B. Križarić (Čakovec) i Loparac (Sladojevci). Četvrti sudac: I. Križarić (Čakovec). Delegat: Moslavac (Virovitica). Kontrolor sudaca: Šupraha (Split).
 
Strijelci: 1:0 - Uzuni (81) 2: 0 - Ivanušec (90+1) 11 m.
 
LOKOMOTIVA: Grbić 6, Karačić 6, Kolinger 6, Majstorović 6, Lecjaks 6, M. Burić 5,5 (od 63. Radonjić 7), Đurasek 5,5 (od 46. Mlinar 6), Ivanušec 6,5, Kastrati 6, Knežević 5,5 (od 84. Jakić -), Uzuni 7. Trener Tomić 6,5.
 
INTER: Matković 6, Bosec 5,5, Tatomirović 5,5, Šimunec 5,5, I. Čeliković 5,5 (od 48. Valentić 5,5), Brezovec 6,5, Muhar 6, Rak 5,5, Ajayi 5,5, Serderov 5,5 (od 72. Postonjski 6), Kaluđerović 5,5. Trener Toplak 6.
 
Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Radonjić (Lokomotiva).
 
Utakmica je je završila u znaku prezimena Radonjić koji je, iako još nezaliječen, ušao pola sata prije svršetka  i utakmicu usmjerio prema pobjedi Lokomotive. Do njegovog ulaska susret je bio prosječan, a u prvom poluvremenu i slab. Lokomotiva je imala jednu prigodu u 44. minuti preko Kastratija, ali je Matković obranio, dok je za Inter  u 38. minuti Brezovec pogodio prečku. Ostalo je proteklo u duhu krilatice "prvi mačići u vodu".
-Uzuni nije mogao sam, Radonjić ga je rasteretio, objašnjavao je trener Lokomotive Tomić.
-Radonjić je igrač druge dimenzije, hvalio je direktor Šikić. Radonjić nije samo preokrenuo igru nego je jednom pogodio i u stativu.
-Drukčije je kad uđe Radonjić To što ga je Lokomotiva morala uvoditi poluozlijeđenog igrača upućuje da smo mi dobri, hrabrio se trener Intera Toplak.
-Bilo je tvrdo. Inter je igrao bunker, nastavio je Šikić.
-Bili smo podjednaki, odgovorio je Toplak. Čekali su našu pogrešku. Kaluđerović je imao idealnu prigodu da izjednači na 1:1. Nisam nezadovoljan.
U neku ruku Toplak je u pravu. Kaluđerović je mogao zabiti i u 77. minuti. Do gola Inter i nije igrao loše, ali to je "ja tebi ti meni". Igra bez pritiska ne donosi ploda. Osim toga Inter čekaju i četiri ubitačne utakmice u nastavku i pitanje je kako će biti.
Šikić je još izjavio da je na početku uvijek teško i da će se Lokomotiva u daljnjem tijeku razigrati. U nedjelju 10. veljače igra s Hajdukom.
Alpas