SportNews.hr

prava sportska priča

Oršić je bio pravi igrački grof, a njegova tri gola u nizu za devet minuta su tolika posebnost da ni Tomašević nije odmah ustvrdio razinu rekorda. Ivković: Moji su se igrači toliko prestrašili, već na zagrijavanju da su bili bez kapi krvi!

Foto: Djuka / Fenomenalni OršićFoto: Djuka / Fenomenalni Oršić
DINAMO - RUDEŠ 7:2 (4:1)
 
ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Gledalac: 2.237. Glavni sudac: F. Jović (Zagreb) 7,5. Pomoćni suci: Modrić i Krmar (Zagreb). Četvrti sudac: Vučković (Zagreb). 
 
Strijelci: 1:0 - Hajrović (5), 2:0 - Hajrović (9), 3:0 Petković (19), 3:1 - Štrkalj (23), 4:1 - Gojak (40), 5:1 - Oršić (56), 6:1 - Oršić (60), 7:1 - Oršić (65), 7:2 - Štrkalj (79).
 
DINAMO: Livaković 6,5, Stojanović 7, Dilaver 6, Perić 7, Leovac 6,5, Moro 8, Ademi 7 (od 65. Atiemwen 6),  Gojak 7,5, Hajrović 7,5 (od 70. Marin 6,5), Oršić 9, Petković 7 (od 70. Andrić 6,5.) Trener Bjelica 8. 
 
RUDEŠ; Banić 5, Barić 5,5, Šuto 5,5, Pantalon 5,5, Pasariček 5,5 (od 61. Halilović 6,5), Vuco 5,5, Erick 6, Štrkalj 7,5, Mrkonjić 5,5 (od 59. Krajinović 6), Božić 5 (od 81. Soldo -). Trener Ivković 6.
 
Ocjena utakmice: 7,5.
Igrač dvoboja: Oršić (Dinamo).
 
Večeras je press konferencija imala smisla, treneri su zanimljivo odgovarali, a  i kasnije su komunikacije bile zanimljive i zbog toga izvještaj počinjemo s upravo s njom.
Trener Rudeša Tomislav Ivković nije bio u panici, unatoč sedam komada. O utakmici j rekao sljedeće:
-Dinamo je odradio vrlo dobar tehnički trening. Njemu je sve išlo za nogom, svaki pokušaj i svaka zamisao. Mi smo igrali poluaktivno.  Moji igrači su se prestrašili  već na zagrijavanju i bili su bez kapi krvi. No, dokazat će se oni u nastavku prvenstva.
Kada smo Ivkovićevu izjavu prepričali dvostrukom strijelcu Tomislavu Štrkalju, posuđenom iz Osijeka, on je podržao mišljenje svog trenera:
-Znam ja takve situacije. Pola igrača je bez prvoligaškog iskustva. I ja sam se tresao, kad sam počinjao pogotovo protiv Dinama. Bit će prigoda da se dokažemo.
Bjelica je kazao sljedeće:
-Iz jedne šanse Rudeš nam je zabio dva gola. Oršić na priprema nije zabio, a sad je u devet minuta postigao tri gola u nizu. I Hajrović nije zabijao pa je sada polučio dva i to je dobro znakovlje uoči važnih utakmica u Europi.
Potom se Bjelica zadržao na Atiemwenu, u smislu, dobar je i iskoristiv na više pozicija. Atiemwen nije ništa pokazao i taj je osvrt bio suvišan. Očito neki razlog postoji. Andrić je bio bolji i jednom je izvanredno dodao Moru. Osim toga nije jasno zbog čega Majer nije dobio prigodu, makar malo, iako je prošao pripreme sjedio je na klupi.
Najbolji, gotovo fenomenalan bio je Oršić, pravi igrački grof, a njegova tri gola u nizu za devet minuta su tolika posebnost da ni Miroslav Tomašević, stručnjak za takva pitanja, nije odmah mogao odgovoriti kakav je to zapravo rekord.
Nazvali smo Oršića, ali se on nije usudio govoriti bez odobrenja glasnogovornika Lesičkog, iako je bio pristojan i susretljiv. Nama se nije nazivalo glasnogovornika, niti mislimo da to ima smisla, a kako smo utakmicu gledali tako da smo pratili i TV prijenos, slušali smo kako se glasnogovorništvom u ime Dinama bavi i komentar Blažičko. Doživjeli smo to kao jedan užas.
Oršića smo jedino pitali, uz obvezu da ga nećemo citirati, je li mu jača lijeva ili desna noga s obzirom da igra na lijevoj strani, a efektno zabija desnom. Dakle, ne citiramo ga, ali smo upoznati s tim da mu je desna jača. Zamislite s kakvim se sve glupostima bavi Dinamova birokracija i što valja učiniti da bi se saznalo koja je Oršićeva noga jača!
Poslije nam je jedan dobar poznavatelj stanja koji ne treba dobiti "odrešenje", kao Oršić, objasnio da u Dinamu već neko vrijeme dešnjaci igraju na lijevoj, a ljevaci na desnoj strani.
Poslije Oršića najbolji je bio Moro koji nije zabio, ali smo odavno napisali da će on biti najveći Dinamov transfer u povijesti.
Alpas