SportNews.hr

prava sportska priča

Osijek ima neprofitnu prednost u prvenstvu! Štrkalj i Juranović neće igrati za Rudeš u petak, iako Štrkalj nije posuđen iz Osijeka nego portugalskog kluba. Knežević predsjednik: Rudeš i Osijek imaju džentlementski sporazum

Osijek kad posudi igrača nekom od prvoligaša traži da posuđeni igrač ne igra protiv njega u prvenstvenoj utakmici kad se sastanu dva kluba. Takav je slučaj sa Šimuncem, sada vjerojatno i Miškovićem u Interu, a u jesenskoj polusezoni osjetio je to i Rudeš. Klepač i Mišković nisu bili u kombinaciji u susretima s osječkim klubom. 
Neki koje smo anketirali smatraju da je to logičan potez - jer što ćeš posuđivati igrača pa te pobjedi - dok drugi, kao i mi, misle da je to neka vrsta prednosti za Osijek u prvenstvu, tzv. neprofitna prednost.
U tom sklopu zanimljivo je što se događa uoči utakmice u petak između Rudeša i Osijeka u Kranjčevićevoj u 18 sati.
Tomislav Štrkalj i Dragan Juranović ne mogu kandidirati i trener Ivković ne može na njih računati.
Iako Štrkalj formalno nije posuđen iz Osijeka nego iz portugalskog prvoligaša Rio Ave FC.
-Mi s Osijekom imamo džentlementski sporazum po kojem Štrkalj i Juranović ne mogu igrati, objašnjava Ivan Knežević, predsjednik Rudeša.
Ali Štrkalj nije igrač Osijeka? On u Osijeku nije ni počeo, nego u Zaprešiću, bio je i u Dinamu, te je od 2014. Osijekov, ali uglavnom na posudbama?
-Znam, no njegovo neigranje u petak je rezultat tog đentlementskog sporazuma, ponavlja Knežević.
Poslije dva gola Dinamu Štrkalj je nesretan što u petak neće igrati.
-Ja se još uvijek nadam. Razgovarat ću s predsjednikom možda se ipak nešto promijeni.
Alpas