SportNews.hr

prava sportska priča

Može li Božić eksplodirati kao Štrkalj? Ivković odlučan: Osijek zaustaviti agresijom! Sesvete u nedjelju u 11 s Bijeličinim Dinamom. Hoće li netko za Bjelanovića platiti 150 tisuća? Brujić ostaje u Vrapču. Hasanu slobodne ruke

Zagrebački nogomet živi puni život. Prvoligaši već igraju prvenstvo, a ostali se pripremaju za početak krajem mjeseca i početkom ožujka. U Dubravi se odvija izvrsno organiziran Paraćev memorijal. 
Sesvete će u subotu u 13 u Veslačkoj igrati protiv Zagreba koji još nije doveo daljnja najavljena pojačanja, a u nedjelju u 11, također Sesvete, igraju protiv Bjeličinog Dinama, a ne Dinama II. Bjelici čini se, uoči Victorije Plzen, trebaju dvije utakmice. U subotu prvenstvena s Istrom 1961
u 17,30, te u nedjelju u 11 prijateljska sa Sesvetama. Bjelica ima toliko igrača da mora svima dati šansu da igraju makar i prijateljski susret.
Rudeš u petak u 18 sati čeka Osijek u Kranjčevićevoj.
-Osijek je više ranjen porazom od Hajduka nego mi od Dinama iako je naš omjer puno gori, poručio je na konferenciji za medije trener Ivković.
-Inzistiram na agresivnosti. Osijeku se možemo suprotstaviti samo tako i blokom, najavio je Ivković. 
S obzirom da zbog džentlementskog sporazuma neće igrati Štrkalj i Juranović, pruža se velika šansa Ivanu Božiću da proradi, odnosno eksplodira kao Štrkalj protiv Dinama. Božić ima sve predispozicije, kao junior Dinama i vrijeme je da se potvrdi. Može li to?
Snimku  izjava Tomislava Ivkovića i Dine Halilovića dobili smo zahvaljujući novoj glasnogovornici Rudeša Mariji Horvat.
Prijelazni rok još nije završen. Mnoge oči usmjerene su prema raspletu "okršaja" Rubinić - Bjelanović. U toj partiji prednost ima Rubinić koji drži papire i ne mora ih dati bez 150 tisuća kuna otkupnine koliko navodno traži. Što će biti ako Bjelanović ne pronađe klub koji bi to platio? Možda je u pravu trener Vinogradara Gomerac koji nam je nedavno rekao:
-Doći će Bjelanović zadnji tjedan uoči prvenstva!
Najzanimljiviju utakmicu na Paraćevom memorijalu odigrat će u nedjelju u 15,30 Kustošija i Vinogradar. Kustošija je drugoligaš i po imenima jaka i najveći favorit turnira. A Rubinićevi ako izgube morat će se jako zamisliti. Premda je gotovo nezamislivo da s deset bodova prednosti ne osvoje prvenstvo, ali je li to savršen cilj? Upućeni pričaju da pada motivacija poslije ponovnog odustajanja od Druge HNL, trećeg uzastopnog. Ako je tako, nije ništa neobjašnjivo. Starije igrače koji više nemaju izgleda da napreduju zadovoljava dobra plaća i boravak u trećoj ligi, ali za mlađe koji bi karijeru, to baš i nije utješno. Najbolji, Prijić, Dučkić i Povrženić imaju prosjek 30 godina.
Drugu utakmicu po značenju je u subotu u 15,30 kada igraju Dubrava TK i Zagorec, iako će vjerojatno odlučujući susret za prvo mjesto u skupini biti dvoboj Dubrava TK - Međimurje u utorak 12. veljače u 15,00.
Nikica Brujić (32), jedan od najboljih zagrebačkih amaterskih igrača u proteklih 10,12 godina neće napustiti Vrapče i vratiti se u matični klub Samobor, kao što se proteklih dana govorilo. Brujić i da hoće, vjerojatno ne može dobiti ispisnicu.
-Zasad ostajem u Vrapču i u subotu u 14 sati ću igrati na gostovanju u Španskom, potvrdio je Brujić.
HAŠK u petak putuje u Zadar gdje će igrati u subotu. Trnje u 14 sati dočekuje Mladost iz Ždralova, dok Jarun  igra u Sesvetskom Kraljevcu u 14,30.Hrvatski dragovoljac je u subotu i nedjelju slobodan, a u ponedjeljak putuje u Međugorje gdje će tijekom sedam dana odigrati tri utakmice. Domagoj Hasan je dobio slobodne ruke i traži klub.
Alpas