SportNews.hr

prava sportska priča

Nije bilo novinara, nije bilo publike - iako je delegat napisao 324 - nije bilo golova, sve je bilo prazno, samo je Rudeš osvojio svoj četvrti bod. Bilo je samo pitanje vremena kada će Ivkovićev Rudeš nekog iznenaditi

Foto: Djuka / Tribina stadiona u Kranjčevićevoj za vrijeme utakmice Lokomotive i RudešaFoto: Djuka / Tribina stadiona u Kranjčevićevoj za vrijeme utakmice Lokomotive i Rudeša
LOKOMOTIVA - RUDEŠ 0:0
 
 
ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledalaca: po delegatu 324. Glavni sudac: Župan (Bjelovar) 6. Pomoćni suci: Grgić (Osijek) i Loparac (Sladojevci). Četvrti sudac: Cestarić (Sisak). Delegat: Žugaj (Velika Gorica). Kontrola suđenja: Bugarija (Bibinje).
 
 
LOKOMOTIVA: Grbić 6,Karačić 5,5, Kolinger 6, Majstorović 6, Lecjaks  6, Knežević 6, Jakić 5,5  (od 90. Đurasek -), Ivanušec 5,5, Uzuni 5,5, Drožđek 5,5 (od 46. Maružin 5,5), Radonjić 5,5 (od 68. Rakić 5,5). Trener Tomić 5,5.
 
 
RUDEŠ: Banić 7, Barić 6, Šuto 6, Vuco 6, Rožman 6,  pasarićek 6 (od 68. Jukić 6), Erick 6, Haliković 6, Štrkalj 6, Juranović 6, Božić 5,5 (do 62. Krajinović -) Trener Ivković 6,5.
 
Ocjena utakmice: 5,5
Igrač dvoboja: Banić (Rudeš).
 
Sve je bilo loše osim jedne činjenice: Rudeš je osvojio svoj četvrti prvenstveni bod, prvi poslije 10. prosinca prošle godine kada je sa Slaven Belupom odigrao 1:1.
Navikli smo na utakmice bez golova, pa i to da susrete koje u Kranjčevićevoj igraju Lokomotiva i Rudeš - kako međusobno tako i s drugim supranicima - prati vrlo malo posjetilaca. U stvari najmanje od svih u Prvoj HNL. Po slobodnoj procjeni često više posjetilaca dođe u Siget u Sesvete u Lučko i Kustošiju na utakmicu Druge HNL. U subotu će možda više ljudi biti u Dubravi gdje se igra završnica Paraćevog memorijala. Rudeš je upropastio svoju posjetu odlaskom sa svog stadiona, a Lokomotiva muku muču odavno, otkad je izgubila indentitet željezničkog kluba. Izgleda da bez jače kvartovske povezanosti nema identiteta. Pogotovo u Zagrebu gdje su  pristalice nogometa  već pomalo razmažene. Osim Dinama koji ima identitet, druga dva prvoligaša su nekako u zraku.
No, sada ne dolaze ni novinari. Na konferenciji je bio samo kolega s radija i gore potpisani. Trenerima Tomiću i Ivkoviću bilo je neugodno. Profesinalnih novinara Sportskih novosti nije bilo ni na utakmici.  Nije bilo Jurišića koji inače zna posao. Pisano novinarstvo upalo je veliku krizu.  Tiraže su u katastrofalnom stanju. Šefovi se neutemeljeno tješe klikovima na internetu.Novinari ostalih dnevnih listova, osim na Dinamo, Hajduk i Rijeku, uglavnom ne dolaze. Portali se snalaze tako da se utakmica gleda na televiziji i popuni izjavama koje daju klupski portali. Bez izvornog novinarstva nema novinarstva. Prepisivanje i kompiliranje nije novinarstvo. Bez kritičkog osvrta nema novinarstva. Klubovi su uglavnom zapostavili tradicionalno informiranje. Njima je bitno da su na televiziju i misle da je to dovoljno. Jedino Dinamo o tome vodi računa, ali su poželjni samo podobni. Kritički osvrt je tamo mrak. Najbolje će biti da svaki igrač na portalu piše o sebi (1?) Kao Lovren na SP-u. Situacija nije dobra za nikoga.
Bilo je samo pitanje vremena kad će Ivkovićev Rudeš nekog iznenaditi. Lokomotiva je bila slaba prije svega zbog lošeg ulaska igrača u utakmicu.  U drugom poluvremenu je bilo bolje, ali pritisak nije imao dovoljnu silinu.
Ivković je isključen u trećoj minuti nadoknade vremena zbog protesta prema sucima. Mislio je da zaleđa nije bilo i da ju tu posljednju šansu Rudeša trebalo pustiti do kraja.
-Upravo mi je predsjednik Slavena Šimunovć potvrdio da je gledao na televiziji i da ofsajd nije bio, povukao je jedan od argumenata Ivković.
Trener Lokomotive se suglasio da je Ivanušec igrao slabo, a trener Rudeša da Božić nije opasan za gol.
Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room