SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Kakva nepravda: Majer, najbolji igrač, nije na konferenciji za novinare ni spomenut. Nije ni Oršić koji je zabio i ubrzao igru. Svi su bili usmjereni prema efektnom Hajrovićevom golu. Bjelicu je osvojio Moharrami

Foto: Djuka / Lovro Majer Foto: Djuka / Lovro Majer
DINAMO - SLAVEN BELUPO 3:0 (0:0)
 
ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Gledalaca: 2.586. Glavni sudac: Burilo (Osijek) 7. Pomoćni suci: Petrović (Valpovo) i Keglević (Našice). Četvrti sudac: Lučić (Vinkovci).  Delegat: Gjajić (Kutjevo). Kontrola sudaca: Bajić (Split).
 
Strijelci: 1:0 - Hajrović (67), 2:0 - Oršić (77), 3:0 - Musa (88).
 
DINAMO: Zagorac 6, Moharrami 7,5, Lešković 7, Perić 7, Rrahmani 6 (od 67. Šitum 6),  Šunjić 6, Moro 6,5,  Majer 8, Hajrović 7,5 (od 81. Musa 7), Atiemwen 6,5 (od 67. Oršić 7,5), Andrić 6. Trener Bjelica 7.
 
SLAVEN BELUPO: Filipović 5,5, Iharoš 5,5, Međimorec 6, Šarlija 6, Goda 6, Vidović 5,5 (od 48. Bačelić Grgić 5,5), Čanađija 5,5, Plantak 6, Bogović 5,5 (od 77. Delić 5,5), Menalo 6, Jelić 5,5 (od 56. Krstanović 5,5). Trener Sertić 6.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Majer (Dinamo).
 
Kako izvijestiti o utakmici koju je na stadionu gledalo 2,500 zainteresiranih i na televiziji još 100.000? Njima opisivati golove i šanse, nabrajati kornere i zaleđa ne izgleda produktivno. Oni koji nisu gledali pročitat će u Sportskim novostima. A bili su i Večernji i Jutranji: kao i uvijek  nazočili su iskusni analitičari Junaci i Lipovac. 
Nismo imali drugu mogućnost nego se opet posvetiti konferenciji za novinare dvojice trenera, iako je taj tip novinarstva najmanje maštovit i orginalan.
Došao je Bjelica i prvo čestitao svojima. Sada je to nekako u modi: čestitaju svi treneri od treće do prve lige, premda je logičnije da to učine neposredno u svlačionici. Možda su pod utjecajem iskusnog i vječito mladog Zorka Srebrića i njegove omiljene krilatice: čestitam čestitam...
-U ovakvom tipu utakmice je bitno dati prvi gol. Što ranije to bolje. Onda se sve otvara, počeo je Bjelica svoju besjedu.
I naravno moralo se spomenuti ime Hajrovića, strijelca efektnog prvog pogotka kao zaslužnog za sve. Spominjao se i hendikep u Plzenu zbog njegovog neigranja  i vjera u njegove mogućnosti u uzvratnom dvoboju u četvrtak. Sve je to lijepo i točno, ali Hajrović nije bio najbolji igrač utakmice. Osim gola sve ostalo je bilo  za 5,5.
Onda je Olivari, iz Sportskih novosti koji o nogometu piše najmanje 30 godina i poznaje dubinu, počeo s pohvalama Irancu  desnom beku Mohharamiju, što je prihvatio i Bjelica.
Trener je pobrojao njegove kvalitete i samo je centaršut naveo kao nešto što bi valjalo popraviti. Rekao je i nešto vrlo važno:
-Postoji mogućnost da Mohharami zaigra u četvrtak.
Da, doista bilo bi vrijeme da se Stojanovića zamijeni. Igra loše, kao što je loše u Plzenu igrao i lijevi branič Leovac.
Kolega Olivari tu nije stao i počeo je s pohvalama za Musin gol. Bjelica nije najavio mogućnost da Musa zaigra protiv Viktorije, no suglasio se s dobrim kritikama.
Iako se činilo da  redoslijed najboljih nije bio najbolje raspoređen, čekali smo da se nastavi. Ali spomena Lovre Majera i Mislava Oršića nije bilo. Majeru je ovo bila prva potpuna utakmica otkada je prošlog 1. srpnja došao u Dinamo. Ozlijedio se već u prvom susretu s Rudešom 27. srpnja i poslije operacije i dugog oporavka zaigrao je tek protiv Istre  9. veljače i to 13. minuta. Majer nje dijelio lopte, ne samo u nastavku, nego i u prvom dijelu kada je Dinamo igrao slabo, a on dodavao i šutirao u ono nešto malo akcija što su Modri izveli. Majer je drugo poluvrijeme odigrao izvanredno.
Stručnjaci nisu spomenuli ni Mislava Oršića. Baš je njegov ulazak potpuno promijenio brzinu igre i Dinamo je odjednom postao drugi sastav i malo je vjerojatno da i bez odličnog Hajrovićevog pogotka Dinamo ne bi zabio. Oršić se kretao silovito i brzo.
Trener Slaven Belupa Ivan Sertić, simpatičnog hrapavog glasa, također je spomenuo prvi gol:
-On nas je destabilizirao, rekao je i dometnuo:
-Ovo je u nekom smislu bila priprema za sljedeći susret s Interom.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku