SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Oršić ima pravo useliti se u jedan od dva poznata dvorca svojih predaka. Uz bok mu stoji Petković i bilo bi dobro da mogu obojica. Bjeličin rizik s isključenjem nije bio od utjecaja. Bjelica uspješno zatvara brešu između Mamića i realnoga

Foto: Djuka / Oršić je načeo čeheFoto: Djuka / Oršić je načeo čehe
DINAMO - VIKTORIA PLZEN     3:0  (2:0)
 
ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Gledalaca: 25.680. Glavni sudac: Kovač (Rumunjska) 6,5. Pomoćni suci: Marinescu i Artene (Rumunjska). Četvrti sudac: Cerei (Rumunjska).
 
Strijelci: 1:0 - Oršić (15), 2:0 - Dilaver (33), 3:0 - Petković (73)
 
DINAMO: Livaković 7, Moharrami 7, Theophile-Chaterine 7, Dilaver 8, Leovac 7, Ademi 7, Šunjić 7,5, Hajrović 7 (od 67. Moro 7),  Olmo 8, Oršić 8,5 (od 88. Gojak -), Petković 8,5 (od 90. Andrić -) Trener Bjelica 7. 
 
VIKTORIA: Kozačik 6, Havel 6, Pernica 6, Limbersky 6, Kovarik 6, Hrošovsky 6, Prohaska 6, Horava 6 (od 57. Bakoš 6), Kayamba 6, Petržela 6, Beauguel 5,5 (od 67. Chory 5,5). Trener Vrba 6.
 
Ocjena utakmice: 7,5.
Igrač dvoboja: Oršić (Dinamo)
Isključen Limbersky (86) zbog drugog žutog kartona.
Trenera Bjelicu sudac je udaljio u 43. minuti.
 
Mislav Oršić ima pravo useliti se u jedan od dva poznata dvorca svojih predaka: u Slavetiću na Plešivici ili u Gornjoj Stubici. Večeras je kao nikad zaslužio to grofovsko prijestolje. Iako je začetnik bila Petkovićeva peta, njegov vodeći gol bio je ono nešto što je dalo zalet i podstrek. Onaj prvi plotun usmjerio je sve potonje naboje. Poslije je bilo i prodora i dodavanja, ali upravo taj prvi gol presudio je u odluci o igraču utakmice.
Jednaku ocjenu zaslužuje i Bruno Petković koji je prošao i HAŠK-ovu i Dragovoljčevu školu i koji je sjajno dodao i zabio i bilo bi najbolje kad bi se mogla proglasiti obojica.
Dinamo je toliko dobar da ima 25 igrača od kojih se mogu sastaviti dvije momčadi koje bi obje bile prvaci Prve HNL.  Ima i jednu momčad sastavljenu od mlađih koja ne samo da ne bi ispala iz Prve HNL nego bi bili solidno plasirana.
Trener Bjelica je najzaslužniji za ovaj proljetni proboj Dinama - kao uostalom i onaj jesenski - jer  uspješno svladava  brešu između sjajne generacije igrača i nedifiniranog rukovođenja klubom u kojem je "glava" zapravo u bijegu pred pravosuđem. Iako to nekome može izgledati kao nepotrebno podsjećanje u trenucima  istinskog slavlja, nije svrha sputavanje sreće, nego samo upozorenje da već u nekom neutvrđenom budućem danu, možda nećemo biti tako veseli. Oprezni razmišljaju i tako.
Bjelica je udaljen s terena u 43. minuti i to nije bilo dobro bez obzira što su pritisci danas sastavni dio svake velike klupe. Samo se nikad ne zna na kakvog se suca može namjeriti.                             
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku