SportNews.hr

prava sportska priča

Izvanredno zanimljiva večer u Kranjčevićevoj ne samo zbog obilja golova. Bišćan je ishvalio Kvržića i posebice Murića koji je bio gotovo posve nestao u obračunu "njegovih" s Mamićem. Ivković je Juranovića iz Dubrave nazvao pozitivnom pričom

Foto: Djuka / Gorgon prvi gol iz kaznenog udarcaFoto: Djuka / Gorgon prvi gol iz kaznenog udarca
RUDEŠ - RIJEKA 2:4 (1:2)
 
ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledalaca: 279. Glavni sudac: Matoc (Zaprešić) 7. Pomoćni suci: Zobenica (Velika Gorica) i Sanja Rođak Karšić (Podravske Sesvete). Četvrti sudac: Cestarić (Sisak). Delegat: Doljanin (Hrvace). Kontrolor sudaca: Šetka (Đakovo).
 
Strijelci: 1:0 - Vuco (15) 11 m, 1:1 - Gorgon (41) 11 m, 1:2 - Acosty (43), 1:3 - Gorgon (60), 1:4 - Puljić (78), 2:4 - Juranović (81).
 
RUDEŠ: Banić 6, Burić 6, Smoljo 5,5, Vuco 6, Rožman 5,5, D. Halilović 6, Pasariček 5,5 (od 61. Kovačević 5,5), Erick 5,5 (od 68. Jukić 5,5), Štrkalj 6, Juranović 7,5, Božić 5,5 (od 68. Mrkonjić 5,5). Trener Ivković 6.
 
RIJEKA: Sluga 6, Murić 7 (od 77. T. Halilović 6), Župarić 6, Escoval 6 (od 46. Velkovski 6), Lončar 6,5, Pavičić 6,5, Gorgon 7,5 (od 81. Lepinjica -), Kvržić 7, Acosty 7, Puljić 7. Trener Bišćan 7.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Gorgon (Rijeka)
 
 
Bila je to izvanredno zanimljiva večer, nikada zanimljivija u posljednje vrijeme u Kranjčevićevoj. Nije to bilo samo zbog obilja golova i još puno šansi, nego i niza nazočnih ljudi, njihovih susreta, dijaloga i poruka. Kad dolazi Rijeka to je stvarno druga priča.
Poslije utakmice kroz gostinsku sobu prolazili su predsjednik Rijeke Mišković, sportski direktor Juričić, glavni Šukerov savjetnik Srebrić, poznati pjevač Siniša Vuco, predsjednik Rudeša Ivan Knežević...Na kraju je došao i onaj kojega Rudeš pamti samo po lijepom. Lako je pogoditi: Igor Bišćan, trener Rijeke koji je u svom trenerskom prvijencu Rudeš uveo u Prvu HNL.
Još dok se pripremala konferencija za novinare predsjednik Rudeša je iznio pomalo filozofsku tezu:
-Bez čuda nema života. Mi imamo dobru momčad. Sada krećemo po bodove.
Kad smo počeli hvaliti vratara Banića i  strijelca Juranovića, Knežević je rekao:
-Banića ne, kamo je ono izlazio...
Morali smo prekinuti jer su u press sobu upravo ulazili Igror Bišćan i Tomislav Ivković. Prostorija je bila gotovo popunjena i to većinom riječkim izvjestiteljima. Zagrebačkih novinara je bilo nešto više nego poslije prošle utakmice između Lokomotive i Rudeša kada je situacija bila katastrofalna. Ali je posjećenost opet bila loša. Samo 279 gledalaca i to zahvaljujući skupini Armade koja se koncentrirala na istoku. Valjda su i nju ubrojili. U Zagrebu su ludi samo za Dinamom u Europi. Nogometni Zagreb koji upravo priprema 100. obljetnicu totalno se razmazio.
Bišćan je na konferenciji iskazao dojam zadovoljnog čovjeka, iako pobjeda nije bila tako jednostavna:
-Rudeš je značajno učvrstio i pojačao svoju igru. Mi smo ušli nedovoljno čvrsto. Kao da nas je iznenadio vjetar, a on na Kvarneru stvarno nije novost, istakao je Bišćan, te potom dometnuo:
-Da je Rudeš zabio kod našeg 3:1 vodstva, a mogao je, suočili bismo se s problemima.
No, Bišćan nije zaboravio istaknuti svoje zadovoljstvo pobjedom: Rijeka je sada na drugom mjestu ispred Osijeka s velikim izgledima da tako bude i poslije dvoboja Dinamo - Osijek.
Iza toga su počela pitanja o igračima.
Kvržić?
-Silno prilagodljiv, kvalitetan i inteligentan.
Escoval?
-Ozlijedio je zglob i izostat će s nekoliko utakmica.
I onda glavno pitanje: Robert Murić? Zna se kakva je tu prošlost bila: Mamić, Pakasin, sud...Murić (22) je 5. veljače došao iz Brage.
-Bit će izvanredan. Pošteno radi, izručio je nekoliko komplimenata Bišćan koji rijetko hvali eksplicitno.
Da li je ono bio potez utakmice kada je Murić za treći gol uposlio Gorgona?
-Bio je to potez majstora, odgovorio je Bišćan.
Ivkovićev Rudeš dobio je četiri gola, ali to nije slomilo trenera:
-Imali smo agresivnost i nekoliko dobrih obilježja u prvom poluvremenu i nismo smjeli dopustiti da nakon pozitivnog, prvu dionicu završimo s negativnim skorom. U drugom poluvremenu poslije 1:3 imali smo tri sjajne prigode.
Bili smo nestrpljivi i krenuli smo s pitanjem o Draganu Juranoviću. On je bio najbolji u Rudešu. Dečko je iz Dubrave, nije za njega odmah bilo mjesta u Zagrebu, pa se vratio preko Osijeka. Zagreb je toliko pun dobrih igrača, od najmlađih kategorija pa naviše da se jednostavno ne zna kako dalje. Svi bi igrali, ali u Dinamu ili u inozemstvu.
-Juranović je jedna pozitivna priča, istaknuo je Ivković. To je riječki Kvržić u našim redovima.
O Franku Kovačeviću (19) koji je upravo stigao iz Hajduka trener je rekao:
-Previše drži loptu.
-Sada poznajem bolje igrače nego prije mjesec dana, ukazao je pomalo sa sjetom Ivković.
Alpas