SportNews.hr

prava sportska priča

Dinamo je odigrao vrlo dobro, ali to ipak nije bio smak svijeta. Osijek je loš u slijedu. Bjelica je po rezultatima i javnoj pažnju prestigao Ćiru 82. Mamićev svemirski ego je totalno poražen i može li to ostati bez posljedica?

Foto: Djuka / Lovro Majer igrač utakmiceFoto: Djuka / Lovro Majer igrač utakmice
DINAMO - OSIJEK   3:0  (2:0)
 
ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Gledalaca: 4.734. Glavni sudac: Zebec (Varaždin)) 7. Pomoćni suci: Borut Križarić (Čakovec) i Peraica (Šibenik). Četvrti sudac: Crnčić (Vrbovec). Delegat: Bebić (Metković). Kontrola suđenja: B. Stipković (Krašić).
 
Strijelci: 1:0 - Andrić (8) , 2:0 - Atiemwen (21), 3:0 - Rrahmani (60).
 
DINAMO: Zagorac 6,5, Stojanović 6,5, Lešković 6,5, Perić 6,5, Rrahmani 7, Moro 6,5, Šitum 7 (od 67. Kadzior 6), Gojak 6,5 (od 89. Olmo -), Majer 7,5, Atiemwen 6,5 (od 81. Musa -), Andrić 7. Trener Bjelica 7.
 
OSIJEK: Malenica 6, Grgić 5,5 (od 46. Pilj 6), Šutalo 5,5 (od 63. Lončar 6), Tomelin Gutieri 5,5, Janža 5,5, Škorić 6, Pušić 5,5, Šorša 5,5, Lopa 5,5 (od 46. Boban 6), Abazaj 6, Marić 5,5. Trener Zekić 5,5.
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Majer (Dinamo).
Bjelica je neubičajeno hvalio igrače:
-Vidjeli smo vrhunsku predstavu.
Potom je domentnuo nešto što također nije njegov stil:
-Zbog perfektnih igara dečki mi u neku ruku prave probleme, rekao trener i potom zaključio:
-Imam slatke brige,
Činilo se da je sve skupa bilo malo prenaglašeno. Pa i ono što je govorio trener gostiju Zekić. Isticao je izvanrednu igru Dinama, kao jedan od razloga poraza Osijeka, a "zaboravio" je da je nedavno Osijek gostovao, također u Zagrebu, protiv Rudeša da je igrao loše i da je to očito stanje koje traje.
Dinamo je odigrao vrlo dobro, ali to ipak nije bio smak svijeta.
Bjelica je dostigao i rezultatima prestigao Ćirinu javnu pažnaju iz 1982. Ali još nema knjige  o Bjelici. Ćirini životopisci: Pero Zlatar je u ušao u neke godine, a legendarnog Zvonimra Milčeca više nema.  No, ima mlađih, učinit će oni to. 
Ćiro je te 82. lebdio i na demagoškoj crti svog karaktera. Bjelica "živi tajno", ali nismo čuli da s novinarima izlazi na tajne večere. Iako novinari po utjecaju danas nisu ono što su nekad bili. No, Bjeličin je unutarnji sklop iznimno bogat, buran...Bjelica je neograničeno ambiciozan, njegov je ego apsolutno visok, no on to taji, vješto prikriva i usmjeruje. On to može jer je čvrstog karaktera.
Ima jedan koji sigurno pati do mjere da može doći i do raskola. Mamić je vjerojatno očajan jer se najveći uspjesi u gotovo 50-godišnjem razdoblju događaju bez njegovog prisustva. Mamić zapovijeda, privremeni namjesnici slušaju, "vruća informatička linija" između Zagreba i Međugorja funkcionira bezprijekorno i "crveni telefon" je stalno užaren. Ali je to  premalo za njegovo svemirsko mišljenje o samom sebi. Nema ga na mjestu događaja. Bjelica mu je preoteo slavu za koju on misli da njemu pripada. U takvim situacijama je Mamić najopasniji. Pogotovo kad mu nad vratom visi Damoklov mač osječkog pritvora.
Zanimljivo je da najveće uspjehe Dinamo postiže baš u razdoblju kad Mamić nije i fizički prisutan u "maksimirskim dvorima". Njegove pristaše  će reći da je on "namjerno prognan" upravo zato da ne bi uživao u svom vrhuncu: sada s Dinamom i s reprezentacijom u Rusiji. U taj sklop će staviti i njegovo suočavanje s pravosuđem.
Ali istina je drukčija: upravo je njegov bijeg pogodovao u smislu da nema, dramatičnih, pretjeranih i netolerantnih izljeva i da to treneru i igračima omogućuje mir. Postoji neka vrsta "kemije" između Mamićeve neprisutnosti i ovih uspjeha Dinama.
Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room