SportNews.hr

prava sportska priča

Inter u panici, Tatomirović ozlijedio koljeno, a slijede najvažnije utakmice s Rudešom i Istrom. Toplak hvali Tatomirović iako je bio slab. Hajdukovi novinari odmah pitali je li ovo bilo za plasman u Europu, ali Oreščanin je oprezan

NTER - HAJDUK 1:3 (0:2)
 
ZAPREŠIĆ - Gradski stadion. Gledalaca: 2.771. Glavni sudac: Bebek (Rijeka) 7,5. Pomoćni suci: Modrić i Krmar (Zagreb). Četvrti sudac: Vidulin (Kanfanar). Delegat: Valić (Slavonski Brod). Kontrola suđenja: Kovačić (Križevci).
 
Strijelci: 0:1 - Jairo (15), 0;2 - Jairo (20), 0:3 - Caktaš (52), 1:3 - Conev (90+4)
 
INTER: Matković 6, Bosec 5, Tatomirović 5,5 (od 54. Šimunec 6),  J. Čeliković 5,5, Valentić 5,5, Muhar 6, Brezove5,5, Rak 6, Serdarov 5,5 (od 76. Conev 6,5), Čulina 5,5 (od 65. Mišković 6), Kaluđerović 5,5. Trener Toplak 5,5.
 
HAJDUK: Posavec 7, Juranović 7, Svatok 6,5,Vučur 6, Bradarić 6,5, Nejasmić 7, Palaversa 6,5 (od 61. Jurić 6), Jradi 6 (od 71 Sahiti 5,5), Gyurcso 6 (od 75. Tahiraj -), Caktaš 7,5, Jairo 8. Trener Oreščanin 7.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Jairo (Hajduk)
 
Branko Laljak, direktor Intera, bio je više ljut nego potišten:
-Nije mi toliko što smo izgubili, koliko mi je da je stoper Tatomirović ozlijedio koljeno uoči vrlo važnih utakmica s Interom i Istrom.
Inter ima četiri boda više od Istre i pobjedama u dva susreta ušao bi u sasvim mirno razdoblje. Porazi, odnosno mršava berba u ta dva susreta otvorila bi vrata pakla.
Protiv Hajduka Inter je odigrao slabo, a u prvom poluvremenu i kritično, ali to je momčad koja pobjeđuje koga treba i kada treba. To je u neku ruku utjeha Laljaku i Toplaku, iako se s takvim utjehama ne treba zanositi.
Ostaje pitanje zbog čega je Inter toliko podbacio? To na konferenciji za novinare nije odgonetnuo ni trener. Govorio je o slabostima baš u onim detaljima koje su uvježbavali i gdje su spremali prepad.
-Računali smo odmah u početku napasti Hajduk, no to se nije dogodilo. Hajduk je napao nas. Moji igrači moraju prepoznati neke promjene u igri protivnika. Nemam je mogućnost za minutu odmora pa da objasnim o čemu se radi, izjavio je Toplak.
On je kao i direktor isticao bojazan da Tatomirović neće biti spreman za petak u Kranjčevićevoj.
-Ići u ponedjeljak na pregled koljena pa ćemo vidjeti, rekao je trener.
Otkud takva panika? Pa Tatomirović je danas, dok je igrao, bio slab?
-Danas da, ali on je jedini igrač na kojeg nemam primjedbi, bio je rezolutan Toplak.
Osim Matkovića, Raka i Muhara svi ostali zaslužili su "ispisnice".
Kaluđerović nije Andrić da sam sebi stvori šansu. Kaluđeroviću odgovara momčad u kojoj će mu lopta biti donijeta pa da on nju pospremi u mrežu.
Hajduk se od prve minute ponašao kao "gazda u kući". 26-godišnji Brazilac Jairo igrao je doista na visokoj razini, a njemu gotovo do boka dolazio je Mijo Caktaš. Hajduk nema pravih stopera, a posebice je to došlo do izražaja  od 78 minute. Vučur je napustio igru zbog ozljede, a trener Oreščanin je prije toga već bio napravi tri promjene. Kažu da su u stvari prvi stoperi ozlijeđeni.
Naravno da je splitske novinare odmah ponijela ta pobjeda. Na konferenciji je poznati splitski novinar Slaven Alfirević pitao koliko je ta pobjeda prbližila Hajduk izgledima da izbori  nastup u Europskoj ligi u novoj sezoni.
Trener Oreščanin nije dao decidiran odgovor. Nije ni potvrdio da je to isključiv cilj i da je to uopće ostvarivo.
-To je samo naša želja koju možemo osnažiti dobrim igrama iz kola u kolo.
Oreščaninu sigurno nije lako. Ambicije Hajduka su često išle i više od onoga što je bilo realno. Ali bez visokih ciljeva nema ni visokih dometa.
Alpas