SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Zašto je glavni urednik Sportskih novosti Zorko priznao da Mamić iz Bosne i Hercegovine upravlja Dinamom i zašto podržava tu lakrdiju?

Sportske novosti, odnosno njihov glavni urednik Mario Zorko, sasvim su otvorili karte: iza senzacionalnih europskih rezultata Dinama stoji Zdravko Mamić, iza dovođenja Bjelice, Olma, Petkovića, Oršića...iza svakog pojedinačnog mjesta u momčadi, stožeru i maksimirskim uredima stoji Zdravko Mamić. Zorko preporučuje i pozdravlja izbor 42-godišnje Vlatke Peras za predsjednicu Uprave i kaže da je i ona Mamićev izbor. Za bilo koji uspješan projekt bitan je kontinuitet upravljanja, a gospođa Peras je od 2005. desna ruka Zdravka Mamića. Istodobno Zorko oštro napada Jovanovićev Zakon o sportu i njegove Sportske inspekcije. Jedna od njih je  za minimalni prekršaj izrekla tešku kaznu Igoru Kodžomanu, dosadašnjem predsjedniku Uprave.
Za Kodžomana Zorko tvrdi da će mu u poslovni životopis, kao važan uspjeh, biti upisano probijanje Dinamove blokade u eurospko proljeće. A mi bismo rekli: šteta da ga Mamić nije doveo i prije, možda bi se to i ranije dogodilo.
Dobro da je Zorko napisao istinu i čemu uopće skrivanje, varanje i vučenje za nos javnosti, čitatelja i svih onih kojih se to neki način tiče? Ako je opće poznato da Mamić iz Bosne i Hercegevine upravlja Dinamom i ako to sada potvrđuje i hrvatski sportski dnevni list sa 74-godišnjom tradicijom, onda je to tako.
Ali ta potvrda povlači i nekoliko pitanja.
Zbog čega uopće ta lakrdija, zbog čega Zdravko Mamić klubom upravlja iz susjedne države?
Zorko će se zasigurno složiti da je to zbog bijega pred hrvatskim pravosuđem pred kojim je dotični nepravomoćno osuđen na 6,5 godina zatvora i da predstoji još progona i da je sasvim razvidno, kako bi to Zorko napisao da to ne bi mogao činiti iz osječkog pritvora.
Iz tog proizlazi da je Zorko suglasan i s onom tezom po kojoj se za nos može vuči i pravosuđe ako je to u općem interesu. Neki kažu: mnogi su izbjegli pravosudni mač za grijehe veće od Mamićevih i to ističu kao opravdanje za Mamićevo upravljanje na daljinu. Pa idu i dalje: čemu uopće povlačiti tu temu sad kad nam ide tako dobro (Dinamu), umjesto uživanja i radovanja. I konačno zaključuju: i sam Mamić bi trebao imati neke povlastice zbog onoga što je učinio za klub. Pa i drugi koji se vrte oko nogometa nisu sasvim čisti, zašto se njih ne procesuira?
Iako to Zorko nije izrijekom ustvrdio, nekako se čini da on od tog stajališta nije daleko. On je po osobnim stavovima nesumnjivo državotvoran, a sad se zalaže za neke pristupe koja nisu u tom smjeru. Kvalitetno pravosuđe je temelj svake državnosti, to Zorko zna.
Ili on ima u vidu nešto što većina drugih ne zna (da će Mamić uskoro biti oslobođen), ili to čini zbog interesa lista? Uspjesi Dinama znače i veću nakladu, a prisnost s Dinamom može značiti i manje troškove pri praćenju kluba u inozemstvu.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku