SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Dubrava je potopila Jarun u posljednjih 15-ak minuta kada je igrala izvanredno i da nije bilo izvrsnog vratara Vojnića moglo je biti više. Hodak je zabio tri gola, ali je ulazak Adžića sve promijenio. Puno jarunskih navijača

DUBRAVA TK - JARUN 4:1 (2:0)
 
ZAGREB - Igralište Dubrave. Gledalaca: 400. Glavni sudac: Maržić (Rijeka) 7,5.Pomoćni suci: Perkov i Bahun (Rijeka).Četvrti sudac: Melnjak (Rijeka). Delegat: Blažičević (Zagreb).
 
Strijelci: 1:0 - Hodak (37) 11 m, 2:0 - Hodak (44) 11 m, 3:0 - Hodak (80), 3:1 - Čičković (84), 4:1 - Adžić (86).
 
DUBRAVA TK: Mustapić 7, Kluk 7, Čopec 7, Ljubanović 7, Čolić 7, El Saleh 7, Tolić 6, Turkalj 6 (od 46. Džaferović 7), Glasnović 6 (od 60. Kelemen 6,5), Hodak 9, Galić 7 (od 78. Adžić 8). Trener Šantek 7,5.
 
JARUN: Vojnić 7, Šimić 7, Pavičić 5,5, Šoša 6, Pavletić 5,5 (od 70. Čičković 7), Konjević 6, A. Martinko , Ačkar 6, Herceg 5,5 (od 57. Vučemilović-Vranjić 6), Hercigonja 6 (od 56. Džaja 6), Đurić 6. Trener Lovrić 6.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Hodak (Dubrava).

Na istoku Grada slavi se uvjerljiva pobjeda Dubrave TK koja je donijela šest bodova prednosti ispred Orijenta 1919 i tri pogotka u nizu 23-godišnjeg Filipa Hodaka, negdašnjeg juniora Dinama, od kojih su dva bila s bijele točke. Hodakov ukupni učinak bio je odličan osobito u posljednjih 15-ak minuta kada je Dubrava igrala izvanredno, a tome je pridonio i ulazak Mateja Adžića koji je na kraju sasvim potopio Jarun.

Ali nije od početka izgledalo tako. Kada se činilo da će premoćnija igra gostiju donijeti ploda dosuđen je kazneni udarac za domaće i kad se činilo da bi Jarun mogao izjednačiti, dosuđen je u drugi. Odluke suca bile su ispravne. Kada na početku drugog poluvremena Đurić nije zabio šansu utakmice za Jarun, nije preostalo drugo nego da u pravom smislu na scenu stupi Dubrava. Završnica je bila nešto najbolje što se može vidjeti.
-Jarun nam odgovara, voli se nadigravati. Traži rezultat kroz igru, raščlanjivao je poslije utakmice domaći trener Šantek.
Da nije bili kaznenih udaraca teško da biste u prvom poluvremenu poveli?
-Igrali smo bez ponajboljih napadača Mudražije i Martona, ali uvijek netko i nekako ispliva. Ovaj put to su bili 11-erci.
Kada ste uveli Adžića vaša igra je postala nezadrživa, gotovo neponovljiva. Da nije bilo izvrsnog vratara Jaruna Vojnića moglo je biti i više?
-Već četvrtu utakmicu prednost nam donose upravo ulasci novih igrača. Adžić je preokrenuo i u Španskom u onoj dramatičnoj završnici.
Orijent je teško poražen na domaćem terenu i sada imate šest bodova prednosti?
-Idemo na dva uzastopna gostovanja u Opatiju i Novigrad i s ovom prednošću bit će nam lakše igrati, smatra Šantek.
Filip Hodak bio je zahvalan svom suigraču Adžiću:
-Dodao mi je, a ja sam poslao loptu u prazan gol. U prvom poluvremenu nismo igrali dobro prema naprijed. U završnici drugog dijela odigrali smo vrhunski.
U slavlju Dubravinih igrača sudjelovao je i doskorašnji trener Igor Cvitanović.
Na klupi ispred svlačionice Jaruna sjedili su ozlijeđeni najbolji igrač Brčić koji ne igra već nekoliko utakmica i trener Lovrić.
-Igraš dobro, a ne zabiješ, žalio je trener. U završnici smo bili bez odlučnosti. Da smo mogli računati na Brčića i zbog kartona odsutnog Tadića, mislim da bi sve bilo drukčije.
Dubravine tribine bile su pune. Sinoć na utakmici u Zaprešiću tajnik Jaruna Medan nam je rekao: Doći će 50 navijača Jaruna. Sigurno ih je došlo više.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku