SportNews.hr

prava sportska priča

Otkazana izvanredna presica Dinama pred sam njen početak. Dobro obaviješteni kažu da je tema trebao biti ruševni stadion Maksimir, a da je otkazana na zahtjev gradonačelnika Bandića.

Foto: Djuka / Novopostavljene zaštitne mrežeFoto: Djuka / Novopostavljene zaštitne mreže

Sinoć oko 23 sata Dinamo je pozvao predstavnike medija na izvanrednu press konferenciju bez navođenja teme danas (utorak) u 12 sati.
Nešto prije početka nakon što su predstavnici medija počeli pristizati konferencija za medije je otkazana.
Doznali smo od onih koji su uvijek dobro obaviješteni da je tema trebala biti u svezi posljednjih događaja oko stanja stadiona Maksimir, a i da je otkazana na zahtjev gradonačelnika Milana Bandića koji je u Dinamo uputio svoje ljude koji će iznaći rješenje.
Da je stadion Maksimir u očajnom stanju s vremena na vrijeme mediji su upozoravali. Poznato je da Dinamo silne probleme ima oko licenciranja Maksimira za odigravanje međunarodnih utakmica, i da stalno visi opasnost od zabrane njihovih igranja zbog nesigurnosti za gledatelje i ostale sudionike.
Maksimirski stadion je u vlasništvu Grada Zagreba, prije dvadesetak godina počela je njegova rekonstrukcija koja nikada nije dovršena, iz proračuna grada su na nju i održavanje potrošeni ogromni novci, a njegovo stanje danas je takvo da je postao mjesto koje ugrožava zdravlje i živote onih koji ga pohode.
Na cijelu situaciju dodatno baca svijetlo i rasprava o infrastrukturi svjetskih nogometnih doprvaka koja se ovih dana vodila povodom gostovanja naše reprezentacije u Budimpešti. Naglasak se stavlja da moramo imati barem jedan stadion koji nas neće sramotiti pred međunarodnom zajednicom. Priča se o nacionalnom stadionu, o lokaciji, pa se u lobiranje upustio i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić koji iz Budimpešte putem lokalnog portala ističe svoj grad za mjesto gradnje novog stadiona.
Gradonačelniku Bandiću problem s Maksimirom ne pada u najbolje vrijeme, jer sve glasnije se priča da novca u proračunu za velike projekte nedostaje, a počeli su radovi na Sljemenskoj žičari, mostovi na Savi na čekanju su žurne rekonstrukcije. Najizglednije je da će se poduzeti neki minimalni zahvati na sanaciji dok se ne iznađe cjelovito rješenje, što će Dinamu sigurno stvoriti dodatne probleme u redovnom funkcioniranju. Možda gradonačelnik Bandić iznađe rješenje putem novoosnovanog sportskog holdinga?
Jedno od rješenja može biti i stadion u Kranjčevićevoj čija je obnova djelomično obavljena ovoga ljeta, uz još neka ulaganja i dogradnju mogao bi privremeno udomiti Dinamo, dok se ne iznađe konačno rješenje stadiona u Maksimiru ili gradskog stadiona na nekoj drugoj lokaciji.

 

 .        

         

Alpas