SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Ako je Livaković najbolji onda se zna koliko je bilo sati. Majer nije bio ni na klupi, nitko nije ništa pitao niti ga je trener spomenuo. Ivan Čeliković je jurio po beku kao nekad dok je s Bagarićem igrao tika-taku

DINAMO - INTER 1:0 (1:0)
 
ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Gledalaca: 4.106. Glavni sudac: Bebek (Rijeka) 6. Pomoćni sudac: Kezele (Rijeka) i Stolnik (Hraščica). Četvrti sudac: Linić (Rijeka). Delegat: Jurišić (Osijek). Kontrola suđenja: Trampus (Osijek).
 
Strijelac: 1:0 - Moro (16)
 
DINAMO: Livaković 7, Moharami 6, Lešković 6, Dilaver 6, Musa 6,5, Šunjić 7, Moro 7, Petković 5,5 (od 46. Olmo 6), Kadzior 5,5 (od 80. Gjira -), Oršić 6, Andrić 5.5 (od 59. Gavranović 5,5). Trener Bjelica 6.
 
INTER: Matković 7, Bosec 6, Šimunec 6, J. Čeliković 6, I. Čeliković 6,5, Muhar 6, Postonjski 6, Conev 6 (od 74. Mišković 6), Rak 6,5, Serderov 6 (od 66. Čulina 5,5), Mamut 6.5. Trener Toplak 6. 
 
Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Livaković (Dinamo).
 
-Imam grčeve u želucu, slikovito je iskazao svoje raspoloženje trener Dinama Nenad  Bjelica poslije minimalne pobjede nad Interom.
Ti su grčevi bili posljedica činjenice da dečki nisu dali sve od sebe. To bi mogla bi posljedica ovog našeg dinarsko- mediteransko-kajkavskog mentalieta koji se ističe samo kad je neki junački poticaj u pitanju, a za ostalo lako ćemo. Ako je tako, onda su naši zarazili i Katalonca Olma. 
U pozadini je vjerojatno i najava Bjeličinog možebitnog odlaska. Kod germanskog mentaliteta to nije nikakav razlog za opuštanje. Trener Kovač je već bio potpisao za Bayern, ali je još s Eintrachtom Frankfurt osvojio kup, iako su svi znali da odlazi. Kod nas čini se nije tako. 
No, naša se pretpostavka može poreći i suprotnim primjerom: sjajnom predstavom uzornog mediteranca  Dominika Livakovića, Zadranina i nije čudo da su svi okupatori ludovali za Zadrom i Ravnim kotarima. Talijani su ga izborili po Londonskom ugovoru, a onda 1945. napustili potučeni do nogu. Srbi i dalje luduju za izlazom na more, zadarskim zaleđem i samim gradom Zadrom. 
Ali skratimo priču: mi imamo i Zadar i Livakovića. On je danas branio s tolikom sigurnošću da se ponovno vraća dojam o teškoj pogrešci izbornika Dalića. Poslije onog iznimnog nastupa za reprezentaciju 12. listopada protiv Engleske na Rujevici bez publike, on je trebao postati prvi golman reprezentacije i prema njegovoj danas ispoljenoj sigurnosti, reprezentacija ne bi primila dva gola u Budimpešti.
To slikovito podsjećanje na Livakovićev zavičaj i o njegovoj popodnevnoj sigurnosti dodatno govori i o Dinamovoj slaboj igri.
Majera opet nije bilo u momčadi - ni na klupi - nitko od novinara za njega nije pitao, a ni trener nije smatrao potrebim da ga spomene.
Inter je po igri zaslužio bod. Ivan Čeliković (30), pod dobi odmah iza Nikole Raka (31), jurio je po lijevom beku kao u najboljim danima. Nedostajao mu je još samo Bagarić, pa da kao nekad odigraju tika-taku. Ivan Mamut je učinio golem napor. Vratar Mladen Matković bio je odličan, osim kod gola.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku