SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Rudeš je izgubio, ali osmijeh nije prolazio. Bjeličin rok istječe: idućih dana trebao bi reći, ostaje li ili odlazi? Još su dva pitanja: zašto je Majer desno krilo i može li se zadržati Marina? Predsjednica Vlatka Peras i dalje ne izlazi pred novinare

RUDEŠ - DINAMO 0:2 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledalaca: 525. Glavni sudac: Gabrilo (Split) 6,5. Pomoćni suci: Pataki (Đakovo) i Keglević (Našice). Četvrti sudac: Bel (Osiijek). Delegat: Podnar (Gospić). Kontrola suđenja: B. Stipković (Krašić).

Strijelci: 0:1 - Majer (46), 0:2 - Olmo (76).

RUDEŠ: Banić 6,5, Filipović 5,5, Smoljo 6, Šuto 5,5, Obanor 5,5, Juranović 5,5 (od 58. Barić 6), Halilovoić 5,5, Erick 5,5 (od 71. Božić 5,5), Lisakovič 6, F. Kovačević 5,5 (od 54. Štrkalj 5,5). Trener Ivković 6.

DINAMO: Livaković 6,5, Moharrami 6, Lešković 6,5, Perić 7, Šitum 6,5, Ademi 6,5, Moro 6, Majer 7 (od 74. Olmo 6,5), Atiemwen 6 (od 67. Marin 7), Petković 6 (od 79. Andrić -), Gavranović 6. Trener Bjelica 6,5.

Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Majer (Dinamo).

Danas nije bio zgoditak na lutriji dobiti za razgovor najboljeg igrača utakmice Lovru Majera nego predsjednicu Dinamove Uprave Vlatku Peras koja još nikom nije dala intervju i bilo bi to ravno "dobitku od milijun kuna". Kako to nismo ni pokušali, a kamoli dobili, ponovno je glavni zgoditak bio trener Nenad Bjelica. Njega nismo ni izvlačili. Bjelica je došao po zadaći službe.
Voditeljica programa je bila domaća Maria Horvat, pa je glasnogovornik Alen Lesički samo nadgledao.
-Dobro smo ušli u utakmicu i odigrali jako ozbiljno. Bili smo strpljivi, nismo se prestrašili bunkera, kad smo zabili prvi gol bilo je lakše. Imali smo dobru energiju.
Tako je zborio nenadmašni majstor prenošenja svojih misli koji je 23. ožujka za Večernji list izjavio da će za dva do tri tjedna obavijestiti hoće li ostati ili otići iz Dinama. Taj rok istječe idućih dana i tjedan koji počinje svako bi trebao donijeti pravi naslov za prve stranice.
Čini se da je u ovom trenutku najveći Bjeličin problem kako zadržati motivaciju kod igrača poslije emotivnog pražnjenja nakon Benfice i u situaciji kad na ljestvici imaju 20 bodova više i kad im u preostalih osam kola, za osvajanje novog naslova prvaka, možda više ne treba ni jedan bod. Jedini pravi izazovi su polufinale Kupa 23. travnja u Maksimiru protiv Osijeka i potom vjerojatno finale 22. svibnja u Puli.
U traženju neke posebnosti s današnje utakmice, jedna je Lovro Majer, a druga Antonio Marin. Možda smo već dosadni s tim Majerom, iako o njemu ne znamo više od prolaznosti, ali se situacija ipak čini nekako čudnom. Većina kaže da je talentiran, 17. siječnja je napunio 21 godinu, ali Bjelica kao da ne preferira takve igrače. Neki govore kako klasične desetke, kakav je Majer, i inače više nisu u modi. On je danas igrao desno krilo.
Antonio Marin od 9. siječnja ima 18 godina i prošle je srijede svojim driblinzima, dodavanjima i golovima u Londonu rušio mlade Engleze kao "nedoraslu djecu". Danas je ušao u 67. minuti i povukao dva poteza utakmice. Jednom je uposlio Olma za drugi gol susreta, a drugi put pucao tako dobro da su ga samo "nečiste sile" spriječile u realizaciji. Može li Dinamo uopće zadržati Marina?
Rudeš je izgubio, ali se osmijeh nije micao.
-Nismo se raspali, objasnio je razlog trener Ivković.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku