SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Bjelica ostaje u Dinamu! Zašto su Sportske novosti najvažniju vijest objavile skriveno bez naslova? Zašto bježi predsjednica Vlatka Peras? Navijači i javnost trebaju odgovore baš nje, ovlaštene i vjerodostojne osobe

Nije se dugo čekalo. Prije tri dana je u tekstu "mali" SportNews postavio tri najaktualnija pitanja sadašnjeg trenutka Dinama i odgovor je vrlo brzo došao. Jučer i osobito danas napisale su ga Sportske novosti, dnevni sportski list sa 74-godišnjom tradicijom. Mogli smo pitanja postaviti izravno Bjelici u nedjelju navečer na konferenciji za  novinare u Kranjčevićevoj i tako ih preteći, ali se nismo željeli gurati ispred velikih. Ionako smo pretpostavili da ćemo tekstom i naslovom pobuditi njihovo zanimanje. I najzad, zbog čega bi svojim pitanjima "mali" SportNews pribavljao naslovnice veteranima žurnalizma i drugima?
Već u nedjelju navečer je istjecao Bjeličin rok najavljen u intervjuu Večernjem listu 23. ožujka kako će za dva do tri tjedna objaviti odluku ostaje li, ili odlazi iz Dinama. 
Bila je to izvanredna prigoda da se potraži najvažniji odgovor Dinamove sadašnjosti, ali nije, vjerojatno zbog pomanjkanja novinarskog refleksa, a možda i nekih drugih razloga. Jer kod Sportskih novosti još uvijek prevladava filozofija bivšeg direktora: svaki razgovor s Mamićem započinjao bi istom porukom: gdje si prijatelju? Doduše, nisu ni drugi reagirali i uglavnom su prevladavala nebitna pitanja.
Jedino Bjelica koji ima programatskog smisla - ali on duboko u sebi zbog nečega ipak nije do kraja siguran - izgovorio je ime Antonia Marina. Bjelica shvaća koliko je Marinovo predstavljanje pred londonskim reflektorima bilo bitno i koliko je promijenilo stvarnost. On zna da Marin ima trogodišnji ugovor potpisan 9. listopada 2017. i čini se kako je svjestan da žurno valja nešto  učiniti. Bjeličin poticaj u nedjelju navečer u Kranjčevićevoj nije privukao izvjestitelje.
Ali su Sportske novosti reagirale već u utorak velikim tekstom na dvije stranice o Marinu u kojem su obuhvaćena sva pitanja.
I onda je stigla srijeda i veliki programatski intervju i odgovor "Bjelica ostaje u Dinamu" - tu su dokazale Bobanov sloga: jedine - ali ne i u naslovu nego sitno, gotovo skriveno, kako se ne bi shvatilo da se novina s tradicijom povodi za "malim" portalom, a možda i zbog Večernjeg lista koji je  pitanje prvi pokrenuo, no nije na njega odgovorio.
Dio teksta glasi:
-Ja se (Bjelica) držim klupske politike. Ono što je prioritet kluba i moj je prioritet.
Potom novinar Olivari nastavlja:
-Po onome kako razmišlja trener, navijači Modrih mogu biti mirni, momčad koja je s (Bjelicom) ostvarila povijesni uspjeh u glavnini ostaje na okupu. S njim (Bjelicom) na klupi!
Jedino što nije rečeno je tko sklapa klupsku politiku: Mamić, Vlatka, Peras, Krešimir Antolić, Vlak... Zbog toga i tvrdokorno ustrajemo da se Vlatka Peras, nova predsjednica Uprave, pojavi pred javnošću. Tomislav Marčinko koji se posvađao s Mamićem i otišao je, rekao nam je ponešto, ali javnost i navijači ne trebaju kuloare, nego odgovore ovlaštene i vjerodostojne osobe.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku