SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Zaprešić ne bi podnio Europu. Premda je Rijeka visjela kao luster, 2.463. posjetitelja bila su previše. U prometu je vladao potpuni kaos. Dokle će Bišćan zidati Rijekinu zgradu bez betona i cementa?

INTER - RIJEKA 1:2 (0:1)
 
ZAPREŠIĆ - Gradski stadion. Gledalaca: 2.463. Glavni sudac: Zebec (Varaždin) 6,5. Pomoćni suci: Petrović (Valpovo) i Grgić (Osijek). Četvrti sudac: Igor Križarić (Čakovec). Delegat: Šparavec (Samobor). Kontrola suđenja: Cvitković (Zagreb).
 
Strijelci: 0:1 - Murić (30), 0:2 - Lončar (86), 1:2 - Brezovec (90+1).
 
INTER: Matković 6,5, Tatomirović 6 (od 83. Kaluđerović -),  Šimunec 6, Buljat 6, Bosec 7, Muhar 6,5, Postonjski 6,5, Rak 6, Čeliković 6, Serderov 6 (od 74. Brezovec 7), Mamut 6 (od 59. Mišković 6). Trener Toplak 6.
 
RIJEKA: Sluga 7, Kvržić 7, Župarić 6,5, Punčec 6, Mamić 6, Lepinjica 6,5, Halilović 6,5 (od 77. Lončar 7), Pavičić 6,5, Acosty 6,5 (od 90+2 Bušnja -), Murić 7 (od 64. Čolak 6), Puljić 6. Trener Bišćan 7.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Lončar (Rijeka).
 
U Zaprešiću je vladala neopisiva prometna gužva. Brojači su izbrojali gotovo 2,500 posjetilaca, 900 više nego što je bilo 9. prosinca prošle godine, najviše u ovoj sezoni i to na utakmici protiv Dinama i pitanje je što bi bilo da se Inter kojim slučajem plasirao u Europu!
Ali europskog natjecanja Zaprešić neće vidjeti iako je Inter mogao proći do finala u Puli i susresti se s Dinamom, no za to mu je trebao jedan Nestorovski ili možda Andrić. Trener Toplak je poslije dvoboja jauknuo:
-Žao mi je što ne možemo dobiti barem jednu pravu utakmicu.
Bez makar jednog pojedinca koji će prevagnuti teško je doći do vrhunskih domašaja, makar samo u jednom trenutku. U Interu su s određenim iznimkama svi jednaki! Početkom drugog poluvremena Rijeka je visjela kao luster. Šimunec nije zabio zicera, Bosec je po krilu jurio kao brzi vlak, Rak je imao šansu utakmice. Sve je to otišlo u nepovrat kad nije bilo tog jednog pravog.
Poslije susreta desni bek gostiju Kvržić izlazio je na glavna vrata, a ispred su ga dočekali neki rukovodioci Rijeke:
-Bravo Kvrža, čulo se na daleko.
Bravo, ali nije Kvržić odlučio. U 77. minuti Bišćan je uveo, relativno nepoznatog, Stjepana Lončara 22-godišnjaka iz Širokog Brijega koji se efektno probio i jednako lijepo zabio. On je razbio sumnju kako Rijeka neće proći u finale. Među Zaprešićanima je zavladao muk, premda nisu izgubili posljednju nadu. Brezovec je smanjio rezultat u sudačkoj nadoknadi vremena. U samoj završnici i vratar Matković je otišao pred suparnički gol. 
Nije u kolektivu sve, iako će svaki trener tvrdokorno ustrajati na toj ruskoj ili latinskoj riječi. Pojedinci odlučuju. I vodeći pogodak Rijeke bio je djelo samo dvojice: Halilovića i Murića.
Rijeka će vjerojatno biti druga u prvenstvu i finalist je Kupa, ali ova momčad ne izgleda toliko moćno. Čini se kako je taj pojedinac koji izvlači sve upravo trener Bišćan. On uvodi Lončara koji rješava utakmicu. Već je bio sklopljen daytonski mir u BiH, a dečko se još nije ni rodio. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se dalje razvijati Miškovićeva štednja u investiranju i  Bišćanova snaga da bez cementa, cigle i betona zida zgradu.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku