SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Inter je poražen od Slaven Belupa i o njegovoj sudbini odlučuje Rudeš, kao i Slavenovoj, Istrinoj i Goričinoj... no pitanje je imaju li Rudešani snage još biti nagazna mina. Toplak misli kako je Inter trebao biti istjeran s terena

INTER - SLAVEN BELUPO 1:3 (0:1)
 
ZAPREŠIĆ - Gradski stadion. Gledalaca: 263. Glavni sudac: Bebek (Rijeka) 6,5. Pomoćni suci: Modrić i Krmar (Zagreb). Četvrti sudac: Čuljak (Zagreb). Delegat: Šparavec (Samobor). Kontrola suđenja: Marijanović (Osijek).
 
Strijelci: 0:1 Goda (6), 1:1 - Conev (54), 1:2 - Čanađija (58), 1:3 - Delić (60).
 
INTER: Matković 5,5, Bosec 5,5, Tatomirović 5,5, Šimunec 5,5 (od 46. Luštica 5,5), I. Čeliković 5,5 (od 78. Haramustek -), Muhar 6, J. Čeliković 5,5, Conev 6,5 (od 78. Kaluđerović -),  Serderov 5,5, Rak 6, Mamut 5,5, Trener Toplak 5,5.
 
SLAVEN BELUPO: Filipović 7, Iharoš 6, Međimorec 6, Šarlija 6, Goda 7, Plantak 6,5, Vidović 6, Čanađija 7,  Delić 7 (od 88. Menalo -), Bongongul 6 (od 79. Mladen -), Krstanović 6 (od 90+3 Lima Cruz -). Trener Sertić 7.
 
Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Čanađija (Slaven Belupo).
 
U Zaprešiću je sve opet bilo po starom. Samo 263 gledalaca i gotovo prazne ceste što je za nedjelju i logično. No, činilo se kako se i ne zna da se igra prvoligaška utakmica i možda je dobro da se nije znalo zbog katastrofalne igre i poraza Intera i cjelokupne atmosfere koja ne navješćuje svjetliju budućnost.
Trener Toplak je poslije utakmice ostavljao dojam vrlo loše raspoloženog čovjeka s puno negativnih emocija:
-Bili smo potpuno izvan utakmice. Bili smo katastrofalni. Poslije gola kakvog smo primili u 6. minuti trebalo nas je istjerati iz nogometa.
To je ipak pretjerivanje, iako je bilo loše i uglavnom je cijelo proljeće loše i sreća po Inter je da će u Prvu HNL ući Šibenik ili Varaždin koji su još lošiji pa u sljedećoj sezoni Zaprešićani neće biti  u potpunoj opasnosti. Ako se ne dogodi nešto zasad nepredvidljivo.
Ono što je najvažnije Inter će ostati prvoligaš, iako još nije 100 posto sigurno. Doduše u preostalih pet utakmica Inter "na papiru" i nema koga pobijediti osim Rudeša na svom terenu, ali bi i to, čini se, bilo dovoljno. Ostali protivnici su Hajduk, Istra i Osijek u gostima  i Dinamo u Zaprešiću. 
Rudeš kao da više nije nagazna mina, a možda se i varamo. Ako nije do kraja potonuo, mogao bi o mnogočemu odlučivati. On će još igrati s Goricom, Interom, Slaven Belupom, Hajdukom i Istrom.
U očekivanju konferencije s novinarima izvjestitelj Sportskih novosti G. Starčić bio je kategoričan kako  Istra 1961 još ima šansi. Ona za Slaven Belupom zaostaje sedam i za Interom šest bodova. Njoj, osim već "uknjiženih" bodova protiv Intera i Rudeša u Puli, treba pobjeda nad Rijekom, Goricom ili Hajdukom. Ne treba odbaciti  mogućnost da trener Igor Cvitanović doista ima snage za takav fantastičan domašaj.
Trener iz Koprivnice Ivica Sertić bio je i te kako zadovoljan rezultatom, ali još više činjenicom kako "blago nisu prosuli" u posljednjim minutama kao na nekim prethodnim utakmicama.
-Naših sedam bodova prednosti pred Istrom čini se puno, no ne zaboravljamo kako smo još nedavno imali i osam.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku