SportNews.hr

prava sportska priča

Dinamo je neočekivano izgubio od Rijeke u finalu Kupa! Zbog toga će biti potresa. Postoje najmanje četiri krupna pitanja koja treba razriješiti. Najbolji igrač utakmice Kvržić prošao je i kroz zagrebački HAŠK

DINAMO - RIJEKA  1:3 (0:2)
 
PULA - Stadion "Aldo Drosina". Gledatelja: 6,742. Glavni sudac: Batinić (Osijek) 7. Pomoćni suci: Petrović (Valpovo) i Grgić (Osijek). Četvrti sudac: Pataki (Đakovo). Delegat: Bebić (Metković). Kontrola suđenja: Svilokos (Sisak).
 
Strijelci: 0:1 - Čolak (13), 0:2 - Halilović (39), 1:2 - Oršić (63), 1:3 - Kvržić (85).
 
DINAMO: Livaković 6, Stojanović 6, Theophile-Chaterine 5,5 (od 78. Hajrović -), Dilaver 5,5, Rrahmani 5,5 (od 46. Leovac -), Ademi 7, Šunjić 7, Olmo 6, Atiemwen 6 (od 46. Gavranović 5,5), Oršić 7, Petković 5,5. Trener Bjelica 6.
 
RIJEKA: Sluga 8,5, Escoval 7, Župarić 7, Punčec 7, Lepinjica 7 (od 74. Lončar -), Capan 7, Pavičić 7,5, Tomečak 7, Kvržić 9, Halilović 7 (od 80. Gorgon -), Čolak 8 (od 83. Puljić -). Trener Bišćan 8.
 
Ocjena utakmice: 7,5.
Igrač dvoboja: Kvržić (Rijeka).
 
Odmah se može postavi nekoliko pitanja:
-Kako tumačiti to da je u pobjedničkoj momčadi Rijeke igralo pet igrača Dinama koji su  u nekom razdoblju bili u Maksimiru da su dvojica sjedila na klupi i da je najbolji igrač utakmice Kvržić  igrao i u zagrebačkom HAŠK-u?
-Zašto je Mamić posvađan s očito najboljim trenerom Bišćanom koji je u nekom smislu legenda Dinama i zašto on nije trener zagrebačkog kluba?
-Zbog čega je gazda Dinama i dalje Zdravko Mamić, osuđen na 6,5 godina zatvora, kojemu je potvrđena druga optužnica i koji je u bijegu u Međugorju? To ruši ugled Dinama, unosi nestabilnost, nespokojstvo, nesigurnost i ne treba se zavaravati kako takva situacija nema nikakva utjecaja. Iako Dinamova Skupština i Uprava imaju legitimitet, baš zbog zatvaranja očiju pred tom činjenicom trebalo bi uvesti neku vrstu "prinudne uprave" ako za to ima zakonskog uporišta.
-Oto Barić, legendarni trener izjavio je danas u Večernjem listu  kako ne može reći da je Bjelica trenerska klasa jer da nema igre. Ne bismo se u svemu složili s Barićem. Nedavno smo zajedno gledali utakmicu Trnje - Orijent 1919 i Barić je i dalje pod dojmom svojedobnog (1997) rekordnog, vlastitog milijunskog transfera u turski Fenerbahce. U tom trenutku  u Trnju je aktualan bio Bjeličin potpis novog ugovora za Dinamo i pisalo se o milijunskoj svoti. Barić ne voli kad on u nečemu nije najbolji. To se uočava i u Dasovićevom intervjuu s njim. Ali ovo o igri ima podlogu. Bjelica ne igra s klasičnom desetkom, izbjegava Majera i takav nogomet je prihvatljiv dok ima vrhunskih rezultata. No, publika voli i ljepotu. Jedan  drukčiji igrač, različit od Majera, a zove se Gojak upropastio je Bjelicu protiv Benfike. 
I što sad?
Bit će  u Dinamu potresa! 
U tom sklopu valjalo bi raščistiti i zašto je i pod kojim okolnostima Dinamo od 2016. trenirao Bugar Petev, najgori u povijesti? Koji je interes imao Mamić, držati ga. To bi bila zanimljiva raščlamba.
Alpas