SportNews.hr

prava sportska priča

Konačno dobra konferencija u Maksimiru. Novinar Jurišić ušao je Bišćanu direktno u kost! Bjelica je potpalio Rijekinog trenera. Bišćan se nije predavao. Izvanredan pogodak i prečka Gojaka

DINAMO - RIJEKA 1:0 (1;0)
 
ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Hrvatski superkup. Gledalaca: 5.075. Glavni sudac: Zebec (Varaždin) 6. Pomoćni suci: Pataki (Đakovo) i Đurak (Sisak). Četvrti sudac: Matoc (Zaprešić), Delegat: Posavec (Maruševec). Kontrola suđenja: Bugarija (Bibinje).
 
Strijelac. 1:0 - Gojak (41).
 
DINAMO: Livaković 7,5, Stojanović 6, Lešković 7, Perić 7, Leovac 6, Ademi 6,5, Hajrović 6 (od 81. Majer -), Gojak 7,5, Kadzior 6, Oršić 6 (od 90. Moro -), Gavranović 6 (od 64. Petković 6). Trener Bjelica 7.
 
RIJEKA: Sluga 6,5, Raspopović 6, Escoval 5,5 (od63. Pavičić 6) Župarić 6, Punčec 6, Tomečak 5,5, Capan 6 (od 62. Halilović 6), Lepinjica 6 (od 85. Murić -), Kvržić 5,5, Gorgon 5,5, Čolak 5,5. Trener Bišćan 6.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Gojak (Dinamo).
Isključen Majer u 85. zbog drugog žutog kartona.
 
Ovaj put je bilo zanimljivije na konferenciji za novinare poslije svršetka nego tijekom same utakmice koje su glavna obilježja bile izvanredan pogodak Gojaka, jedna njegova pogođena prečka i neobično defanzivna igra Rijeke, neka vrsta sustava 5-4-1, ono što se u prošlosti nazivalo bunker. 
Konačno se pojavio i novinar Sportskih novosti Predrag Jurišić, pa su počela prava pitanja, a i Bjelica se vratio svom ustaljenom govorništvu kojega, u toj vrlini, kao da je presjekao povratak Zorana Mamića i bio je tjednima nekako skučen. Premda, Majer se kod njega počeo definitivno gubiti: uveden je u 81. prvi žuti karton dobio je u 83. drugi u 85. i bit će konačno potrošen, ako žurno ne ode. Treba analizirati njegov intervju od 12. srpnja i sve to skupa zaslužuje poseban komentar. Kritički osvrt je tu u računalu i samo ga treba objaviti. 
Predrag Jurišić Jura nije pitao je li neki igrač dobio jači i slabiji udarac nego je direktno Bišćanu ušao u kost:
-U prvom poluvremenu odigrali ste rijetko viđen bunker. Jeste li to učinili iz straha ili svjesno? I konačno jeste li ljuti na vaše igrače kako su reagirali prigodom Gojakovog pogotka?
Bišćan je bio hrabar i odgovorio je:
-Odlučio sam svjesno!
Bišćan možda nije do kraja bio iskren. On je doduše rekao kako njegovi nisu bili nešto posebno nadigrani, ali nije potvrdio kako je bilo i straha da se Dinamo ne razgoropadi i silno motiviran zbog poraza u finalu Kupa ne zabije pet komada. Zbog toga je i primijenio taj nepopularni obrambeni sustav.
Bjelica, također vjerojatno nikad nije bio tako izravan, pa je pitao da li je Rijeka takav bunker igrala i protiv Intera i Rudeša. Malo je potpalio kolegu. Dobro je da se uoči početka prvenstva ističu suparništva jer to može natjecanje učiniti zanimljivijim.
Alpas