SportNews.hr

prava sportska priča

Gorica i Inter podijelili bodove u igri koju neće biti teško zaboraviti

Gorica i Inter odigrali su na startu prvenstva utakmicu za zaborav. U prvom poluvremenu Inter se svim silama trudio umrtviti i usporiti igru i to mu je uspjelo, Gorica nije uspjela nametnuti svoj stil, proizvod toga je loš dojam obje momčadi na startu prvenstva. Gorici su nedostajali ozlijeđeni i bolesni prvotimci čega se cijelih priprema trener Jakirović najviše bojao, a tragičarem bi se mogao nazvati Mathieu kojem ama baš ništa nije polazilo za nogom što su gledatelji nagradili zvižducima pri zamjeni s Ljubosavljevićem u sudačkoj nadoknadi vremena. Maslowski je donio prednost Gorici iz slobodnog udarca u 36' s ruba šesnasterca snažno pucajući po zemlji ispod nogu živog zida, Frelih je samo uspio na kratko loptu zaustaviti rukom i odbiti je u mrežu u jednom od najlošijih prvih poluvremena koje smo gledali na stadionu u Velikoj Gorici.
U drugo poluvrijeme igrači obje momčadi istrčali su nešto žustriji i odmah se to odrazilo na stvaranje prilika, Gorica je napadala ostvarila nekoliko šansi ali bez realizacije. Toplak povlači potez utakmice, uvodi Mamuta u 56' umjesto Mitrovića, a on dvije minute kasnije nakon prodora po lijevom boku na drugoj stativi pronalazi Boseca koji zakucava i poravnava. Nakon primljenog gola Gorica djeluje kao grogi boksač, Inter to osjeća, a Mamut propušta priliku za dotući Turopoljce. Finiš utakmice pripada Gorici, da nisu promašili što se ne promašuje bodovi bi ostali doma.

- Uf, imali smo ih, ali na kraju smo mogli izgubiti, komentira trener Toplak pozdravljajući svoje igrače kod izlaska s terena.

Alpas