SportNews.hr

prava sportska priča

Šesta uzatopna, ovosezonska, službena pobjeda Dinama i 50. trenerova. Bjelica zasad drži svlačionicu-igrače podalje od Mamićevih vrtloga i neizvjesnosti klupske sudbine. Je li Šitum izletio ispod Bjeličina "šinjela"?

DINAMO - GORICA 3:1 (1:0)

ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Gledalaca: 2.676. Glavni sudac: Zebec (Varaždin) 7. Pomoćni suci: Kečkiš (Virovitica) i Loparac (Sladojevci). Četvrti sudac: Cestarić (Sisak). Delegat: Ilijašev (Beli Manastir). Kontrola suđenja: Šetka (Đakovo).
Strijelci: 1:0 - Olmo(22), 2:0 - Moro (57), 3:0 - Gojak (83), 3:1 - Lovrić (86).

DINAMO: Livaković 6,5, Stojanović 6,5, Lešković 7, Dilaver - (od 16. Perić 7), Moubandje 6, Moro 7, Athiemwen 6,5, Olmo 7,5 (od 71. Gojak 7), Majer 7, Petković 6,5 (od 77. Gavranović -). Trener Bjelica 7.

GORICA: Kahlina 5,5, Muhammed 5,5, Čelić 5,5, Jovičić 5,5, Čabraja 6, Marina 5,5, Maslowski 6 (od 73. Mathieu Justin 5,5), Miya 5,5 (od 62. Zwolinski 6), Dvorneković 6 (od 62. Suk 6), Lovrić 7, Ndiaye 6. Trener Jakirović 6.
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Olmo (Dinamo).
Dinamo, iako jedan od najneobičnijih klubova, igra dobro i u šest ovosezonskih službenih utakmica (prvenstvo, Europa i superkup) postigao je svih šest pobjeda s gol-razlikom 15:1.
Neobičan je po tome što je njegov "glavni gazda" prvostupanjski osuđen i nalazi se u bijegu, potom je i pravomoćno okrivljen i nalazi se u bijegu, a čeka ga novi sudski proces, glavni sportski direktor (?) je također prvostupanjski osuđen i čeka ga novi proces, no momčad izgleda kao da je "glavni gazda" na dugom službenom, poslovnom putovanju u Kini, odakle će donijeti ugovor o novom stadionu!
Taj mir se prije svega može zahvaliti treneru Nenadu Bjelici koji zasad drži svlačionicu-igrače podalje od tog vrtloga i sve neizvjesnosti i ovo mu je 50. pobjeda. Posebno je "dinamika" porasla kada je Zdravko Mamić prije nekoliko dana optužio hrvatsko sudstvo za korupciju. Mamić definitivno nije predsjednik Bayerna Uli Hoeness koji se na svoju 3,5 godišnju kaznu zbog utaje poreza nije ni žalio. Odslužio je kaznu, vratio se i opet je predsjednik. Nije sasvim jasno kako to da se Mario Šitum prije nekoliko dana izletio svojom zahvalom Mamiću? Ne vjerujemo da ga je na to uputio Bjelica.
Dok dio navijača na tribinama pjeva "Mamiću s tobom je gotovo", na konferencijama se o tome potpuno šuti. Ne isplatit se ni pitati: rekli bi ovdje diskutiramo o problematici igre, a ne o sudskim progonima. Da dođe predsjednik Barišić, on bi se vjerojatno kao i 5. lipnja zaklinjao Zdravku Mamiću. Bilo bi zanimljivo da dođe Zoran Mamić, koji kao da se sakrio.

Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room