SportNews.hr

prava sportska priča

Čak deset novih igrača Dinama nije pružilo ohrabrenje uoči uzvrata u Budimpešti. Stoperi loši, Majer slab. Bjelica je na teškoj kušnji. Zašto je Dinamo najboljeg igrača Majstorovića uzeo Lokomotivi i prodao Osijeku?

OSIJEK - DINAMO 0:0
 
OSIJEK - Stadion Gradski vrt. Gledatelja: 5.121. Glavni sudac: Zebec (Cestica) 6,5. Pomoćni suci: Borut Križarić (Čakovec) i Kečkiš (Virovitica). Četvrti sudac: Loparac (Sladojevci). Delegat: Valić (Slavonski Brod). Kontrola suđenja: Stipković (Krašić).
 
OSIJEK: Ivušić 7,5, Škorić x, Šutalo 6,5, Majstorović 7,5, Šorša 7, Žaper 6, Lopa 6 (od 75. Mioč -), Kleinheisler 6 (od 82. Talys -), Bočkaj 6,5, Mance 6, Marić 6. Trener Skender 6,5.
 
DINAMO: Livaković 7,5, Pinto 6, Theophile-Chaterine 6, Dilaver 6, Moubandje 6, Moro 7, Atiemwen 6, Majer 6 (od 73. Gojak 6), Kadzior 6, Marin 6 (od 78. Šitum -), Gavranović 5,5 (od 72. Petković 5,5). Trener Bjelica 6.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Majstorović (Osijek).
 
Za Dinamo nije dobro kad ne pobijedi jer to u svakoj situaciji, s obzirom na stanje u klubu, pojačava tenzije. Već se u utorak protiv Ferencvarosa vidjelo kako momčad nije u potrebnoj formi, a to se uočilo i večeras, iako je bilo deset novih igrača. Najveći Dinamo zove se Olmo! Kad on ne igra s punim kapacitetom, kao u srazu s Ferencvarosom, ili kad ga uopće nema, kao večeras, onda to nije Dinamo koji će "putovati" kroz Europu, a na domaćim tračnicama izgurati svaki suparnički vlak. Majer nije igrao dobro. Vezna linija osim Mora nije igrala dobro. Atiemwen je morao zabiti, Gavranović također. Ne može biti tako dugo izvan forme. Zabrinjava igra Dilavera i Theophile-Chaterine, dvojice stopera i veliko je pitanje koji par uvrstiti u Budimpešti. Ademi nije igrao, ali on je i tako precijenjen igrač. Ako je trebalo novaca onda je bilo bolje prodati njega, ono, ne tako davno na arabijski poluotok, nego Šunjića kojega Dinamova struka nije dugo prepoznala u Lokomotivi. Nije zaista jasno zbog čega je Bjelica uvodio Šituma. To je također pitanje koje valja raščlaniti. Premda je Marin i zaslužio zamjenu. On je proljetos po Londonu driblao poput Messija, a u Osijeku nije mogao proći dečke koji su u Europi već ispali.
Budimpešta je u utorak veliko iskušenje u prvom redu za Bjelicu. Na ražnju će, ako se događaji budu loše razvijali, ostati samo on. Ostali će se izvući.
Ante Majstorović je trenutačno najbolji igrač Osijeka. On je to bio i u Lokomotivi koja je zbog njega sada slabija. Dinamo ga je uzeo s posudbe Šikiću i prodao Osijeku. Toliko da se zna o odnosima.
Osijek je nepotrebno zaoštravao oko tobožnjeg kaznenog udarca u samoj završnici. Nije ga bilo. Još nam je u sjećanju osječki tandem Dino i Marin Skender na klupi Osijeka II. Kako su samo bili jaki i neustrašivi u Kustošiji. Za svaki start u kaznenom prostoru Kustošije vikali bi "sudac penal". U Kustošiji, relativno maloj zagrebačkoj četvrti, to nije bilo opasno. Onda su nekoliko tjedana kasnije igrali protiv Dinama II na "Hitrec-Kaciamu". Bili su tihi poput bubica. Zašto?
Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room