SportNews.hr

prava sportska priča

Atiemwen igra na mahove, ali je donio teško izborenu pobjedu Dinama u Zaprešiću. Gavranović i dalje ne zabija i možda bi bilo bolje da je otišao u Birmingham. Bjelica mu se ipak nada. Inter je mogao uzeti bod, no ne privlači

INTER - DINAMO 1:2 (1:1)
 
ZAPREŠIĆ - Gradski stadion: Gledalaca: 2.686. Glavni sudac: Batinić (Osijek) 6. Pomoćni suci: Berger (Osijek) i Jakšić (Solin). Četvrti sudac: Titlić (Hrvace).  Delegat: Glavina (Prelog). Kontrola suđenja: Kovačić (Križevci).
 
Strijelci: 1:0 - Conev (9), 1:1 - Atiemwen (41), 1:2 - Atiemwen (50).
 
INTER: Frelih 6, Galić 5,5, Tatomirović 6, Soldo 6,5,  Vego 6,  Postonjski 6, Mlinar 5,5 (od 54. Savić 6), Bosec 6, Conev 7 (od 86. Tchuameni -),  Mitrović 6 (od 71. Čeliković 6), Serderov 6. Trener Toplak 6.
 
DINAMO: Zagorac 6, Pinto 6,5, Theophile-Catherine 6, Lešković 6, Moubandje 6 (od 75. Šitum -), Đira 6, Kadzior 5,5, Gojak 5,5 (od 89. Moro -) Majer 6 (od 78. Marin -), Atiemwen 7,5, Gavranović 5,5. Trener Bjelica 6.
 
 
Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Atiemwen (Dinamo).
Isključen Galić u 49. zbog drugog žutog kartona.
 
Dinamo je teško pobijedio ne zbog toga što je Inter igrao iznimno dobro nego zato što su Modri bili slabi. Gavranović je i dalje neefikasan i to zabrinjava. Možda bi mu bilo bolje da je  otišao u Birmingham. Kako nema Andrića Dinamo je sveden na jednu špicu - Petkovića koji logično ne može igrati svaku utakmicu. Gojak je golom u Budimpešti  otvorio neku nadu u pogledu forme, ali je večeras opet bilo loše.U padu je je i Kadzior koji je na početku priprema iskazivao veće mogućnosti. Stoperski par je bio znatno ispod razine dvojca koji je odigrao u Budimpešti. Perić se sada nameće kao bolji od Theophile Catherine, Valja pohvaliti Atiemwena koji je zabio dva gola i odlučio susret, ali kao i u HNK Gorici igra na mahove. Nedostaje mu stalnost u igri.
Bjelica smatra kako činjenica da Gavranović dolazi u šanse predstavlja ohrabrenje i da će golovi doći. Ako je tako, onda bi pogoci trebali uslijediti uskoro. Malo previše je hvalio Majera i nije posebno komentirao loše izvedbe Gojaka i Kadziora. Za obranu je kazao kako u pojedinim trenucima nije izgledala dobro. Ovo je bio drukčiji sastav i u odnosu na osječki i valja biti strpljiv. Najvažnije je postignuto: bodovi su uknjiženi!
Inter je bio u situaciji i da iznenadi iako je 40 minuta igrao s jednim manje. No, zaprešićka igra ne oduševljava. To je sastav koji može  učiniti nešto neočekivano i podbaciti kad se očekuje najviše. Ali neće biti posljednji. Netko će biti slabiji. Trener Toplak je posebno hvalio Nikolu Soldu na mjestu stopera.
Alpas