SportNews.hr

prava sportska priča

Gojak se promovirao u zvanje maršala kao negdašnji njegov imenjak egipatski ministar obrane, no naš Gojak nije izgubio rat kao on, nego nas je odveo u europske visine. Kad Olmo nije vrhunski, ni Dinamo ne igra dobro

ROSENBORG - DINAMO 1:1 (1:0)

TRONDHEIM - Lerkendal stadion.Gledalaca: 20.000. Glavni sudac: Hategan (Rumunjska) 7. Pomoćni suci: Sovre i Gheorghe (Rumunjka). Četvrti sudac: Coltescu (Rumunjska).

Strijelci:1:0 - Akintola (11), 1:1 - Gojak (71).

ROSENBORG: Hansen 7, Hedenstad 7 (od 84. Ceide -), Reginiussen 6,5, Hovland 6,5, Meling 6,5, Jensen 6,5 Lundemo 6 (od 74. Trondsem 6), Konradsen 6, Akintola 7 (od 74. Lanlay 6), Sederlund 6,5, Adegbenro 7. Trener Horneland 6,5.

DINAMO: Livaković 7,5, Stojanović 6, Dilaver 6,5, Perić 6, Leovac 6, Ademi 6, Moro 6,5, Hajrović 6 (od 66. Gojak 8), Olmo 6 (od 90+2 Gavranović -), Oršić 6 (od 81. Atiemwen -), Petković 6,5. Trener Bjelica 7.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Gojak (Dinamo).

Ako večeras Oršić nije igrao u zvanju grofa, ipak smo dobili jedno drugo promaknuće. Amer Gojak je zaslužio čin maršala! Njegov imenjak bio je egipatski ministar obrane maršal Amer koji je izgubio u šestodnevnom ratu s Izraelom lipnja 1967., no naš Amer, večeras i više nego maršal, zabio je u 71. minuti sjajan gol udarcem u same rašlje i odveo Dinamo u grupnu fazu Lige prvaka. Još od one teške večeri s Benficom u Lisabonu SportNews je čekao da se Gojak digne i da mu predamo maršalsku palicu. Jer odavno Dinamo nije toliko "visio" i odavno jedan čovjek nije za Dinamo odigrao toliko značajnu ulogu kao on: natjecateljsku, psihološku i financijsku. Tim više što je u igru ušao tek u 66. minuti.
Kad Olmo ne igra dobro, nitko ne igra dobro. Kad Dinamo igra slabije jače se osjete njegovi nedostaci. U pitanju je "mentalna blokada" povikao je Stipe Pletikosa negdašnji reprezentativni vratar u ulozi komentatora. Cico Kranjčar, slavni trener, bio je u pravu kad je prst usmjerio prema veznom redu. Gojak će sada istisnuti Hajrovića i to će popraviti situaciju. Bez Olma u Ligi prvaka se ne bi moglo puno bolje nego u vrijeme trenera Bugara Peteva. Sad će jače doći do izražaja to kako Kadzior, Šitum, Stojanović, Pinto i još neki nisu za puno veće domete od Prve HNL. Vidjet ćemo kako će Bjelica reagirati.

Alpas