SportNews.hr

prava sportska priča

Potez sa Sammirom je izvanredan, no ako je zbog njega žrtvovan Tolić, to nije dobro. Tolić je donio pobjedu Lokomotivi, poslije bolje igre Osijeka. Trener Osijeka Skender pao je u veliku depresiju: možda i ostavka?

Foto: FB NK LokomotivaFoto: FB NK Lokomotiva

LOKOMOTIVA - OSIJEK 2:1 (1:1)

ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledalaca: 300. Glavni sudac: Bebek (Rijeka) 7. Pomoćni suci: Kečkeš (Virovitica) i Kezele (Rijeka). Četvrti sudac: Vidulin (Kanfanar).

Strijelci: 0:1 - Marić (8), 1:1 - Halilović (37), 2:1 - Tolić (88).

LOKOMOTIVA: Grbić 7,5, Moharrami 6, Karačić 6, Mersinaj 6, Marković 6, Cokaj 5,5 (od 67. Jakić 6), Halilović 6,5, Sammir 6,5, Kastrati 6 (od 63. Doležal 5,5), Uzuni 6, Budimir 5,5 (od 80. Tolić 7,5). Trener Tomić 6.

OSIJEK: Ivušić 6, Silva 6, Majstorović 6 (od 89. Mbakogu -), Škorić 5,5, Šutalo 5,5, Žaper 5,5 (od
74. Ndockyt 5,5), Jugović 6, Kleinheisler 6, Talys 6 (od 78. Mance -), Pilj 5,5, Marić 5,5. Trener Skender 5,5.

Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Grbić (Lokomotiva).

Trener Osijeka Dino Skender pao je u veliku depresiju:
-Sramim se vratiti se u Osijek. Još večeras zamolit ću predsjednika za razgovor. To je moja moralna obveza. Nadigrali smo Lokomotivu, a ipak izgubili. Nešto ne funkcionira. Moramo vidjeti što i kako dalje.
Od razgovora s Meštrovićem vjerojatno zavisi hoće li Skender ostati trener. U tri kola Osijek je osvojio dva boda, što nije najgore na svijetu, ali se čini kako je najteži dojam ostavilo neodlučeno s Varaždinom u prošlom kolu na svom stadionu.
Osijek večeras nije zaslužio poraz, iako u njegovoj igri nešto ne djeluje dobro. Čak ni Majstorović za kojega smo smatrali kako je najbolji igrač Osijeka nije bio na toj razini. No, najveće razočaranje je Mirko Marić koji je mogao zabiti tri, četiri gola. Nije, nego je učinio vratara Lokomotive, najboljim igračem susreta. Već ta činjenica, da je u pobjedi najbolji golman, govori koliko je bilo sati. U drugom poluvremenu do 74. minute Lokomotiva je "nestala" s terena. Od 56. do 58. minute Marić dva puta i jednom Pilj mogli su i rezultatski slomiti domaćina.
Kad nisu, do pobjede je došla Lokomotiva golom Tolića u 88. samo tri minute kako je ušao u susret. Tolić je u prošloj sezoni, na posudbi u Sesvetama, bio najbolji igrač Druge HNL. I kada se činilo da je naposljetku osigurao mjesto u prvoj jedanaestorici igrama na prošlim utakmicama, Tolić je opet završio na klupi. Na kraju je pobjedonosno odlučio utakmicu, što je trener Tomić popratio riječima: "Tolića smo i uveli da odluči", što nije baš ni viteški ni realno. Po tome ga je trener mogao uvesti i ranije, pa bi možda bilo i 3:1.
Tu je jedan drugi problem za Tolića. Lokomotiva je dovela Sammira i Tolić je ispao jer igraju slične uloge.
Pitali smo trenera Tomića, što misli o Sammiru?
-Takvog igrača Prva HNL nema, kazao je.
Ako smo odgovor dobro shvatili, on također nije realan. Da je tako uzeo bi ga Bjelica u Dinamo još lani u kolovozu. A nije!
Sammir je izvan svake sumnje, veliki znalac, ali ne igra obranu, slabo trči i ima 32 godine. Za trenutačne Lokomotivine potrebe on je izvanredna kombinacija, no što će biti dugoročno? Kakva je Lokomotivina budućnost? Ako je 23-godišnji Tolić zbog njega žrtvovan, ni to nije dobro.

Alpas