SportNews.hr

prava sportska priča

Dinamo je Lokomotivi trebao zabiti 7 do 8 golova. Bjelica: Možda smo koji sačuvali za Manchester. Lokomotivina igra se poslije 0:2 raspala. Ovakav Dinamo, s ovom ozbiljnošću je prejak za Prvu HNL

LOKOMOTIVA - DINAMO 0:4 (0:1)


ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledalaca: 2.983. Glavni sudac: Bebek (Rijeka) 8. Pomoćni suci: Pataki (Đakovo) i Tomas (Osijek).Četvrti sudac: Vidulin (Kanfanar). Delegat: Podrug (Zagreb). Kontrola suđenja: Šupraha (Zadar).

Strijelci: 0:1 - Kadzior (10), 0:2 - Olmo (58), 0:3 - Oršić (59), 0:4 - Gavranović (74).

LOKOMOTIVA: Grbić 6,5, Moharrami 5,5, Karačić 5,5, Kolinger 5,5, Marković 5,5, Jakić 5,5 (od 60. Majić 5,5), Halilović 5,5, Kastrati 5,5, Sammir 6, Uzuni 6 (od 64. Tolić 5,5), Budimir 6 (od 76. Drožđek -). Trener Tomić 5,5.


DINAMO: Livaković 7, Stojanović 6,5, Theophile Catherine 7, (od 71. Šitum 7), Perić 8, Leovac 7, Moro 8, Kadzior 7, Ademi 7, Olmo 7,5, Oršić 8 (od 76. Ivanušec -), Petković 7,5 (od 64. Gavranović 7). Trener Bjelica 8.

Ocjena utakmice: 7,5.
Igrač dvoboja: Oršić (Dinamo).

Utakmica je bila odlična za gledanje posebice za one koji vole tehnički nogomet. Lokomotiva je dopustila Dinamu igrati kako je želio i nije mu parirala agresivnošću, prekršajima i striktnim pokrivanjem. Da je bilo tako možda bi poraz bio manji i manje sto-postotnih šansi, no postojao bi rizik od ozljeda uoči utamice Lige prvaka u Manchesteru. Dinamo, kad igra u najboljem sastavu i s punom ozbiljnošću, nema premca u Prvoj HNL. To podrazumijeva da su udarne igle Olmo, Petković, Oršić, Moro, Livaković i sad već i Perić, na "licu mjesta". Dinamu je večeras dovoljna bila tehnička premoć. Nije trebalo pritiska, presinga i nije bilo kontri kao u susretima Lige prvaka.
Na pitanje je li ovo bila najbolja igra Dinama u dosadašnjih 10 prvenstvenih kola trener Nenad Bjelica je malo razmišljao i onda rekao:
-Može se reći najbolja, ili jedna od najboljih.
Ipak, imao je primjedbu na realizaciju, jer je Dinamo mogao pobijediti i sa 7-8 golova u mreži Lokomotive, a u najboljem slučaju rezultat je mogao biti i dvocifren.
-Možda smo koji gol sačuvali za Manchester, ponadao se trener.
Bjelica je objavio kako je Majer ozlijeđen i neće ga biti u konkurenciji za sljedeću utakmicu. U pripremi za Manchester City trener Dinama će pogledati neku slabiju utakmicu domaćina, kako bi uočio lošije strane njihova sastava.
Trener Lokomotive Goran Tomić priznao je kako se njegova momčad raspala poslije drugog pogotka. Uzuni je malo prije toga šutirao uz stativu i to je bio kraj.
-Spašavao nas je Grbić, izjavio je trener.
No, kad su novinari Tironi, Lipovac i Jurišić pokrenuli raspravu o Sammiru to je odjednom postala dominirajuća tema. Tomić je Sammira istakao kao najboljeg, odnosno nabrojao je trojicu najboljih ovih redom: Sammir, Budimir, Grbić.
Tada je intervenirao novinar Jurišić i rekao kako je Grbić ipak bio najbolji. S tim se složio i trener Tomić i napravio je novu rang-listu: Grbić, Sammir, Budimir.
Tomić je nedvojbeno pravi vojnik Lokomotivine klupske politike.

Alpas