SportNews.hr

prava sportska priča

Teško je biti na čelu Hajduka. Poslije utakmice najodgovorniji su izgledali kao da su se upravo vratili sa sprovoda. Burić se vješto branio od novinarskih pitanja. Najbolji igrač bio je Enes Cokaj, Albanac sa Skadarskog jezera

LOKOMOTIVA - HAJDUK 0:0

ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 4.120. Glavni sudac: Bebek (Rijeka) 7,5. Pomoćni suci: Pataki (Đakovo) i Crnčić (Vinkovci). Četvrti sudac: Matoc (Zaprešić).

LOKOMOTIVA: Grbić 7, Karačić 7, Mersinaj 6, Kolinger 6, Marković 6, Cokaj 7, Jakić 6,5, Sammir 6,5 (od 90+2 Halilović -), Kastrati 6 (od 75. Drožđek -), Uzuni 6,5, Budimir 5,5 (od 82. Tolić -). Trener Tomić 6,5.

HAJDUK: Posavec 7, Juranović 6,5, Simić 6, Svatok 6,Bradarić 6,5, Jurić 6,5, Hamza 6,5, Jradi 6, Caktaš 5,5 (od 77. Teklić -), Jairo 6,5. Trener Burić 6,5.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Cokaj (Lokomotiva).

Tko je htio i mogao gledao je utakmicu na televiziji, tko nije teško bi mu mogli potpuno vjerno opisati događaje. Bitan zaključak bi bio kako je Lokomotiva osvojila bod, Hajduk izgubio dva, ne po igri ili šansama, nego po težnji za isticanjem, uspjehom i slavom. No, to ne ide tako jednostavno. Duboke emocije prate taj popularni klub i navijački puk. "Što to radite od našeg simbola", vikali su u jednom trenutku navijači prema predsjedniku Brbiću. I zbog toga je bolje pokušati opisati kako je to bilo poslije utakmice na konferenciji za novinare i oko nje, nego komentirati posjed lopte.
Deset minuta poslije susreta u prostor ispred konferencijske sobe došli su najodgovorniji ljudi Hajduka, predsjednik i dopredsjednik Marin Brbić i Lukša Jakobušić, direktor Akademije Boro Primorac i još neki. Izraz njihovih lica je bio kao da su upravo vratili sa sprovoda. Nije se moglo ustanoviti je li to više bio žal zbog nepostizanja željene pobjede ili strah od budućnosti. Na trenutak se iz tog društva izdvojio Brbić. On je nazočio i u petak u Sigetu u porazu Hajduka II od Dragovoljca u Drugoj HNL. Brbić je bio zamoljen za izjavu, ali je pristojno odbio. U Sigetu mu je trener Despotović, također ožalošćen rekao: "Na žalost, kad ste vi došli mi smo izgubili". Nije lako biti predsjednik Hajduka.
Na konferenciju s novinarima je Hajdukov trener Damir Burić, došao poslije Lokomotivinog Gorana Tomića. I tek što je Burić izrekao svoje uvodno slovo kao munja je utrčala Indexova poznata novinarka Dea Redžić i odmah počela izravno: bilo je dosta povika navijača prema vama?
-Znamo gdje smo bili i odakle smo počeli, branio se Burić. Večeras je Lokomotiva bila u nok-daunu, nisu mogli hodati. Moji igrači su dali sve od sebe. Imali smo šansi.
Mladen Bariša veteran dopisivanja za Slobodnu Dalmaciju, također je imao "izazovno" pitanje: već tri mjeseca Hajduk nema gostujuće pobjede?
Burić se dobro snašao: "Prema odnosu snaga u gledalištu mi večeras nismo bili gosti".
Kod Lokomotive je najzanimljivije bilo "otkriti" tko je od njihovih bio najbolji. Prije toga je Tomić istaknuo velik značaj osvojenog boda i osobito činjenicu da su visoko napadali Hajdukove stopere. Pohvalio je igru Sammira, ali se ipak čini kako je najbolji bio Albanac Enis Cokaj, 20-godišnji zadnji vezni. U prvi trenutak smo pomislili da je on zagrebački Albanac, no nije, on je baš iz Albanije neposredno uz Skadarsko jezero, prema crnogorskoj granici. Cokaj je pokazao visoko znanje i odgovornost u igri.
Na kraju se s ocjenom o Cokaju suglasio i trener Tomić.

Alpas