SportNews.hr

prava sportska priča

Dinamo je apsolutno premoćan na domaćim terenima, no ispadanje iz Europe dovelo je do novih velikih dilema. Isplati li se skupe igrače držati do iduće jeseni, pa opet pokušati?

DINAMO - RIJEKA 3:0 (2:0)

ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Gledalaca: 3.968. Glavni sudac: Pejin (Donji Miholjac) 7. Pomoćni suci: Pataki (Đakovo) i Tomas (Osijek). Četvrti sudac: Kečkiš (Virovitica). Delegat: Doljanin (Hrvace). Kontrola suđenja: Kukić (Sisak).

Strijelci: 1:0 - Olmo (9), 2:0 - Oršić (17), 3:0 - Petković (56) 11 m.

DINAMO: LIvaković 7, Stojanović 6, Dilaver 6,5 Perić 6,5 Šitum 7, Moro 6,5, Kadzior 7 (od 72. Hajrović 6) Gojak 7, Olmo 7,5 (od 86. Majer -), Oršić 8, Petković 7,5 (od 79. Gavranović -). Trener Bjelica 7.

RIJJEKA: Prskalo 5,5, Tomečak 6, Župarić 6, Escoval 6, Smolčić 5,5, Pavičić 6, Capan 6 (od 81. Lepinjica -), Andrijašević 6, Raspopović 6 (od 72. Iglesias 6), Acosty 6 (od 62. Lončar 5,5), Čolak 6. Trener Rožman 6,

Ocjena utakmice:7.
Igrač dvoboja: Oršić (Dinamo).

Dinamova jedanaestorica koja je počela utakmicu apsolutno je premoćna svim ostalim momčadima Prve HNL i glavno je pitanje isplati li se ona - vjerojatno vrlo skupa - držati na okupu samo za taj domašaj. Tim više što u rezervi postoje igrači koji bi se također borili za prvo mjesto, ne doduše s takvom premoći, ali u Europi ne bi igrali dalje od kolovoza. Sve više je uočljivo kako je unatoč povoljnom međunarodnom dojmu u jesenskoj polusezoni, neponovljeno europsko proljeće ipak neuspjeh koji će ostaviti posljedice. U proljeće će trebati slagati i momčad za jesen koja ne bi stala u europskim kvalifikacijama. Sigurno je kako će se igrači bolje prodavati u ljetu poslije europskog prvenstva osobito ako bi reprezentacija imala uspjeha. No, što sa svima njima tijekom samo 17 kola druge dionice natjecanja? To su sve otvorena pitanja. Bit će zanimljivih odluka sljedećih tjedana.

Alpas