SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Toplak je pobjednik, Laljak je poražen! No, nije još gotovo. Andrić je na povratku upropastio najveću šansu. Vinko Petković kojega Hajduk nije uspio prepoznati, zabio je izvanredan pobjedonosni gol za Varaždin

INTER - VARAŽDIN 1:2 (1:0)

Foto: Djuka / Petković u prodoru poput vihora sjurio se prema golu InteraFoto: Djuka / Petković u prodoru poput vihora sjurio se prema golu Intera
ZAPREŠIĆ - Stadion "Ivan Laljak Ivić". Gledatelja: 2045. Glavni sudac: Bebek (Rijeka) 6.5. Pomoćni suci: Kezele i Pajić (Rijeka). Četvrti sudac: Vidulin (Kanfanar). VAR: Jović (Zagreb). AVAR: Modrić (Zagreb). Delegat: Rukavina (Rijeka). Kontrola suđenja: Ljubičić (Osijek).


Strijelci: 1:0 - Serderov (19), 1:1 - Benko (60), 1:2 - V. Petković (71).


INTER: Frelih 6, Rom 6, Van Bruggen 5,5, Soldo 6, Bosec 6, Mlinar 6 (od 52. Martić 5,5), Postonjski 6, Conev 6 (od 88. Zamouri -), Mitrović 6 (od 77. Bilobrk -), Serderov 6,5, Andrić 5,5. Trener Petrović 6.

VARAŽDIN: Nevistić 7, Tkalčić 6, Stolnik - (od 15. Novoselec 5,5), Senić 7, Špičić 6, Posavec 7, Guera 6, Đurasek 6 (od 71. Kolarić 6), Teklić 7, Glavica 5,5 (od 62. V. Petković 7), Benko 7. Trener Toplak 7.


Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: V. Petković (Varaždin).

Samir Toplak nije mogao bolje zamisliti svoj novi početak na trenerskom kormilu Varaždina, niti je Branko Laljak, direktor Intera, mogao pretpostaviti kako će mu se poraz dogoditi baš protiv trenera kojega je, kako god to tumačili, nedavno otpustio. U ovom trenutku se čini kako je ta smjena za Toplaka bila i bolje rješenje. Nastaviti istu priču, bez konačnog rješenje i nije više imalo smisla. U svom Varaždinu je dobio prigodu za nov početak.
Andrić je na povratku u Zaprešić igrao slabo i to je jedan od razloga što je Inter izgubio. Njegov promašaj u 61. minuti bitno je pridonio toj katastrofi. Pridonijeli su i drugi, no on je ipak najbolji igrač, od njega se uvijek najviše očekuje. Ali, Andrić će se dići i na kraju pomoći zaprešićkom klubu ostati prvoligašem, premda će i ta, kao i sve zaprešićke odluke, biti kratkoročne.
Prije nekoliko tjedna, dok još nije bio trener Varaždina, Toplak i gore potpisani novinar razgovarali su o snazi pojedinih momčadi. Toplak je primijetio kako je Varaždin najzad dobro kupovao, kao da je slutio što će se dogoditi. Spomenuli smo tada i Vinka Petkovića iz Dragovoljca. SportNews ga je cijelu jesen "nudio" Hajduku. Neka se "dite vrati materi"! Na utakmici 17. listopada između, Dragovoljca i Hajduka II, bio je i predsjednik "bilih" Brbić. Petković je igrao izvanredno i zabio jedini gol za pobjedu Dragovoljca i činilo se kako će ga Brbić odvesti u Split, no nije ga prepoznao. A očito nisu ni Hajdukovi skauti. Petković se na kraju udomio u kajkavskom kraju. U najvažnijoj utakmici svoje relativno kratke karijere danas u Zaprešiću postigao je perfektan pobjedonosni gol za Varaždin. Svaka čast Benkovim škaricama, ali ona hrabrost i brzina kojom je prošao Petković i zabio imala je veću vrijednost.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku