SportNews.hr

prava sportska priča

Trener Ivković donio je Interu sustavnu igru, ali ne i sreću. Udarac Mamuta kakav se dugo neće ponoviti. I vodeći Mamutov gol gotovo nestvaran. Inter izgubio zahvaljući VAR-u. Hajduk nije bio dobar, gosti su zaslužili bod

HAJDUK - INTER 2:1 (0:1)
 
SPLIT - Stadion u Poljudu. Igrano bez gledatelja. Glavni sudac: Lovrić (Đakovo) 7. Pomoćni suci: Pataki (Đakovo) i Perica (Šibenik). Četvrti sudac: Kulušić (Šibenik). VAR: Bebek (Rijeka). AVAR: Grgić (Osijek). Delegat: Bućan (Mravince). Kontrola suđenja: Šimčić (Koprivnica).
 
Strijelci: 0;1 - Mamut (379, 1:1 - Caktaš (60), 2:1 - Dimitrov (90+7).
 
HAJDUK: Posavec 5,5, Ismajli 6, Vušković 6, Mujakić 6 (od 71. Čolina 6,5), Juranović 6,5 (od 86. Brnić -), Hamza 6, Jurić 5,5 (od 46. Jradi 6), Dolček 6,5 (od 86. Dimitrov 7), Caktaš 6,5, Blagaić 5,5 (od 46. Eduok 6), Jairo 6. Trener Tudor 6,5.
 
INTER: Matković 7, Bosec 6, Van Bruggen 6, Soldo 5,5, Vego 6, Mazalović 6, Mlinar 6, Postonjski 7 (od 86. Petrović -), Conev 6 (od 63. Grgić 6), Benčić 6, Mamut 7,5. Trener Ivković 7.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Mamut (Inter).
Crveni karton: Soldo Inter (57) zbog igranja rukom u svom šesnaestercu
 
Tomislav Ivković je majstor trenerskog poziva i zbog toga što se nije "uvlačio" Mamiću nego je govorio što misli nikad nije bio trener Dinama. A mjesta je imao, svakako prije onog Bugara Peteva. Kada je u siječnju 2019. preuzeo tada prvoligaša Rudeša, na dnu ljestvice, gotovo je učinio čudo. U Inter je također donio preokret, no nije donio sreću. Inter je poveo golom Mamuta u 37. minuti udarcem s 30 m i kad je potom Mamut sa 60 m od Posavca uputio udarac koji je vratar jedva obranio, činilo se kako će ovo biti večer zaprešićkog sastava. Takve discipline i sustavnosti u igri Intera odavno nije bilo. Ivkovićev rukopis bio je sasvim jasno vidljiv. To neobično prvo poluvrijeme proteklo je u nekoj vrsti dvoboja između vratara Posavca, negdašnjeg Interovca i Mamuta svojedobnog juniora Hajduka. Prvo se nestvarnim učinilo kako je Mamut svladao, zaspalog, loše postavljenog ili prevarenog vratara Posavca koji je gol primio sa 30 m. Još dalje od ovozemaljskog bio je udarac Mamuta sa svoje polovice, vjerojatno sa 60 m toliko precizan i snažan da ga je Posavec jedva prebacio preko prečke. Ivan Mamut ima 23 godine i čeka se da konačno postane pravi igrač.
Drugo poluvrijeme proteklo je jednako nestvarno. Hajduk je dobio 11-erac poslije dugog premišljanja suca Lovrića pred ekranom. Kazneni udarac je potvrđen, ali je Matković obranio udarac  Caktaša s bijele točke. Opet se umiješao VAR i poništio je udarac jer se Matković micao prije dopuštenog. Osim toga isključen je Soldo jer je zaustavio loptu rukom zbog čega je 11-erac i sviran. Sve je dosuđeno u korist Hajduka. Vjerojatno ispravno, no kako bi izgledalo da se Hajduku nešto takvo dogodilo u Zaprešiću? Povika bi bila zaglušujuća.
Sa desetoricom Inter se teško mogao oduprijeti, no gotovo da je uspio. Ulazak Dimtrova u 80. minuti omogućio je Hajduku pobjedu. Utakmica se igrala 102 minute i 24 sekunde.
Alpas