SportNews.hr

prava sportska priča

U Dragovoljcu Valentić potpisuje novi ugovor, Majstorović čeka pregovore, Šubarić ne želi govoriti jer su mu tako preporučili u klubu: "Mi smo sada prvoligaši i tu nema ad hoc izjava"

Ovo je redosljed zasluga nogometaša Dragovoljca za plasman u prvu HNL: 1. kapetan i vratar Zvonimir Šubarić (24), 2. Valentino Majstorović (25), desni bek koji je igrao i u veznoj liniji i u napadu, 3. Tomislav Valentić (27) lijevi bek i lijevi stoper, pa 4. Dominik Ivkič (23) koji je igrao samo u proljetnoj polusezoni. Da je igrao u cijelom prvenstvu vjerojatno bi bio i bolje plasiran.
Dragovoljac pripreme za prvoligašku sezonu počinje u ponedjeljak 14. lipnja. Pripreme će trajati gotovo pet tjedana. Prvenstvo počinje 17. srpnja. Dragovoljac u prvom kolu igra u Puli, u drugom je domaćin Dinamu.
Anketa o tome hoće li trojica najboljih i u porvoligaškom društvu braniti Dragovoljčev prestiž bila je zanimljiva.
Vratar i kapetan Šubarić nije se želio očitovati jer je tako preporučeno iz kluba: "Rečeno mi je kako smo mi sada u prvoligaškom društvu i nema izjava bez odobrenja. Mi smo sada ozbiljan klub." Nije baš bilo jasno je li se ti to Šubarić šali, ali nismo inzistirali. On se barem nema što žaliti na SportNews. Ocjene koje je zaslužio i dobivao u prošloj sezoni svakako su mu podigle rejting. Po ovome moglo bi se zaključiti kako Šubarić ostaje, ima kvalitetu i za više, ali će radije ostati na "streljani" Dragovoljca.
Druga dvojica: Valentino Majstorović i Tomislav Valentić nisu imali takvih problema. Majstorović je poručio: "Nisam još siguran hoću li ostati u Dragovoljcu. Ugovor mi je istekao. Nisam dogovorio uvjete za nastavak. Tijekom idućeg tjedna trebalo bi se znati više."
Valentić iza kojeg je karijera u Pleternici, Sesvetama, Lokomotivi, Interu i Dubravi, kaže: "Ostajem, idući tjedan potpisujem novi ugovor."
Ivan Stjepanović (23) srednji napadač koji u završnici prvenstva nije puno igrao iznenađen je pročitanim u novinama da je "na izlaznim vratima". Stjepanović ističe kako mu u klubu nitko ništa nije rekao, ali da je od suigrača čuo da se na njega ne računa.

Alpas