SportNews.hr

prava sportska priča

Dinamo u utorak u 11 čarter zrakoplovom u Salzburg. Olmo potpisao četverogodišnji ugovor. Što sam želio pitati direktora Svetinu?

Foto: Djuka/ Presica Foto: Djuka/ Presica


Prema službenom rasporedu polijetanja iz zračne luke dr Franjo Tuđman, Dinamo će u utorak u 11 sati čarter zrakoplovom krenuti prema Salzburgu. Uoči polijetanja znatiželjnim novinarima bit će dostupne izjave igrača i članova stručnog stožera. Povratak - da li sa štitom ili na njemu - bit će vjerojatno u noći poslije utakmice koja u srijedu počinje u 20,45 sati. Novinari su pozvani danas u podne - ne povodom presudne utakmice za ulazak u Ligu prvaka - nego potpisivanja profesionalnog, četverogodišnjeg ugovora sa Španjolcem Danielom Olmom Carvajalom, kojemu je 18 godina i 2,5 mjeseca. U Dinamu je od 23. siječnja 2015. Gdje je bilo to - kako je rečeno, svečano potpisivanje - nije objavljeno. Prisutnim predstavnicima medija oglasio se direktor Tomislav Svetina s nekoliko prigodnih rečenica od kojih ni jedna nije bila novost kakvu dosad nismo čuli. Pitao sam, da li je to press konferencija samo u prigodi Olmova potpisivanja ili se pitanja direktoru mogu postavljati i šire. Odgovoreno je: samo u svezi s Olmom. Nitko nije pitao ni kolika će mu biti plaća, jer je to vjerojatno poslovna tajna, a i nije pristojno.
Direktor Svetina je izjavio da je svakodnevno u svojem uredu od 9 do 17 sati, što nisam do kraja shvatio, ali možda znači da se u tom razdoblju može pokucati ili najaviti na novinarski razgovor.
Da je postojala mogućnost, ja bih ga pitao: Gospodine Svetina, čini mi se da ste zadnji put ovdje bili 24. lipnja kad se rastajalo od Zorana Mamića i predstavljalo Zlatka Kranjčara kao trenera i Marijana Vlaka, kao sportskog direktora i trenerova pomoćnika. Tada ste uz ostalo bili čvrsti u odgovoru da Pjaca neće otići. No, to više nije bitno. Mene zanima, a smatram da je to valjalo reći na samom početku sezone, kakve su zapravo Dinamove ambicije u novoj sezoni. Je li to osvajanje domaćeg prvenstva i Kupa, a na međunarodnoj sceni kako bude; je li to ovo prvo i plasman u Ligu prvaka; je li to ovo prvo i plasman u Europsku ligu ili je ovo sezona u kojoj će se prodati igrači koji postignu željenu cijenu na međunarodnom tržištu i stvarati nova momčad, uglavnom od velikih vlastitih talenata, pri čemu su samo domaća natjecanja od primarnog značenja. Jer bez vašeg izričitog izjašnjenja javljaju se određene nedoumice. Trener Kranjčar podigao je letvicu visoko: hoćemo u Ligu prvaka, dok u klubu, čini mi se, sumnjičavo vrte glavom. Klubu neki skloni mediji - pretpostavka nije bukvalna - u veliko licitiraju s prodajama i ciframa. Što je zapravo točno?
Ja zasad ne znam!

Fotogalerija:

Foto: Djuka

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku