SportNews.hr

prava sportska priča

ŽNK Marjan poslao priopćenje i okrenuo priču, pozivaju se na zapisnik

Foto: Facebok ŽNK MarjanFoto: Facebok ŽNK Marjan

Nastavno na jučerašnji tekst o događajima na kup utakmici između ŽNK Splita i Marjana dobili smo priopćenje iz ŽNK Marjana. U Marjanu su šokirani našim tekstom i navode kako novinar nije bio na utakmici u Splitu, a ipak piše o slijedu događaja, no u jučerašnjem tekstu događaje su prepričali sudionici događaja, a ne novinar. Iz Marjana odbacuju sve što je napisano o jučerašnjim događajima:

„Istina je sasvim drugačija, nije bilo fizičkog napada, udaranja, pokušaja ulaska u Splitovu svlačionicu, jedino što je točno da su Petra Mandić-Jelaska i Andrea Valušek u 93. minuti dobile drugi žuti karton. To sve stoji i u službenom zapisniku s utakmice na kojeg primjedbi nije imao ni službeni predstavnik Splita. Naprosto je čudno da je netko "pljuvao, udario šakom u potiljak, otvoreno prijetio i širio mržnju", a za to nije sankcioniran od strane službenih osoba crvenim kartonom“, stoji u priopćenju splitskog kluba.  

Najviše ih je, kažu, zasmetalo jednostrano izvješće i prozivanje Petre Mandić-Jelaske doktoricom znanosti i članice Komisije za ženski nogomet. Izvješće nije bilo jednostrano. Nekoliko sati prije pisanja samog teksta kontaktirali smo gospođu Mandić-Jelasku i zamolili je da se očituje o događajima, no nikakav odgovor nismo dobili, kao što je u tekstu navedeno. Nadalje, činjenica je da je gospođa Mandić-Jelaska doktorica znanosti, profesorica na Kineziološkom fakultetu i članica Komisije za ženski nogomet, tako da ne vidimo što je tu sporno.

Iz Marjana kažu kako samo žele da se čuje njihova strana, te da dobivaju podršku iz ženskog nogometnog svijeta. Uz priopćenje su iz Marjana poslali i izjavu Petre Mandić-Jelaske i nekih njenih suigračica koje se ne slažu s priopćenjem svojeg kluba da se ništa nije dogodilo, te da bi bilo čudno da za sve navedeno nitko nije odogovarao isključenjem. Mandić-Jelaska krivnju svaljuje na Valušek i ističe da samo želi da se čuje i njena strana:

„Andrea Valušek u 3. minuti, nakon mog prekršaja na njoj na centru i pružene ruke, uhvatila me za vrat, udarila šakom u lice nakon čega sam pala na travnjak i nastala je gužva između više igračica... Tijekom cijele utakmice Valušek me vrijeđala i prijetila na što nisam reagirala. Između mene i igračice Splita Valušek u 93. minuti bilo je naguravanja u žaru borbe za što smo obje zasluženo sankcionirane, ali neistina je da sam bilo koga udarila šakom u potiljak, a kamoli da sam prijetila i širila mržnju. Igračica Splita Iva Bukač, koja je u toj 3. minuti bila pokraj mene, kazala mi je da se srami postupka Valušek i udaranja.  Žalosti me što se uopće moram pravdati o ovakvim lažima. Ne bih se više vraćala na spomenute događaje, želim samo da se čuje i moja strana. Posebno me boli što se u Vašem izvješću spominje moj posao profesora na Kineziološkom fakultetu i uloga u Komisiji za ženski nogomet HNS-a. Radi se o očitom diskreditiranju mene kao osobe. Inače, ako Vas zanima, utakmica je bila jako dobra, uzbudljiva, a mi u ŽNK Marjanu ponosni smo na otpor kojeg smo pružili favoriziranom Splitu“, kako nam pišu iz ŽNK Marjan da je rekla Mandić-Jelaska

Kao što smo već naveli, njenu stranu pokušali smo čuti, no nismo dobili odgovor. A adresiranje osobe kao doktora znanosti i člana Komisije za ženski nogomet nikako nije pokušaj diskreditiranja. U tekstu su navedeni događaji s utakmice koje su prepričali sudionici događaja, dok je rezultat utakmice pao u drugi plan upravo zbog opisanih događaja.

Iz Marjana svoje tvrdnje potkrepljuju izjavom svoje igračice Brune Ćurić koju su nam također dostavili mailom:

„Nakon utakmice Petra Mandić-Jelaska otišla je u našu svlačionicu, i to u pratnji naše predstavnice, a onda se u hodniku čula vika. Valušek je htjela ući u našu svlačionicu kako bi se obračunala sa Petrom Mandić-Jelaska, a predsjednica Splita Vinka Fabijanac je kazala udari je ti, da je ne bih udarila ja“, kaže Ćurić.

Na nju se nadovezuje i Marija Turkalj:

„Valušek je nakon prekršaja u 3. minuti gurnula i udarila Petru Mandić-Jelaska, pljunula je, vrijeđala i uhvatila rukom za vrat nakon čega se stvorila gužva. Razočarana sam načinom na koji je sve prezentirano“.

Iz Marjana su poslali i izvještaj o utakmici koji su podnijele službene osobe u kojem je delegat zaključio kako je sve prošlo fer i korektno, kako su kartoni i pogotci regularni, te kako je ŽNK Split bio korektan domaćin. Iz Marjana su naveli i da je Petri Mandić-Jelaski ovo prvi crveni karton u 15 godina karijere.

 

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku