Najdugovječniji trener 1.NL Jerko Leko "dovukao" Jarun na 4. mjesto, u režiji Ibaneza asistenta i Tadića strijelca pobjeda u Solinu za miran Uskrs i nastavak prvenstva.

Najdugovječniji trener 1.NL Jerko Leko "dovukao" Jarun na 4. mjesto, u režiji Ibaneza asistenta i Tadića strijelca pobjeda u Solinu za miran Uskrs i nastavak prvenstva.

Jerko Leko je najdugovječniji trener u 1.NL, 998 dana je na klupi Jaruna kojeg vodi otkako je on ušao u 1.NL. Leko ima najimpresivniju karijeru od svih trenera ove lige, staložen, mirnoćom savladava sve zamke rezultatski kriza koji svaki klub u prvenstvu ima, a na kraju prvenstva mjestom na tablici osigurava si ulazak u narednu sezonu.

Njegov karakter najviše je zaslužan da  dobar rad njegovog stožera daje rezultate, u suradnji s Lokomotivom plovio je jako dobro i izvukao za obje strane najveće benefite, Jarunu rezultate, Lokomotivi iskustvo seniorskog nogometa nekolicina sad standardnih prvotimaca. Ako se osvrnemo unatrag Leko je uvijek težio da u momčadi ima igrača od formata, zavidne karijere koji imaju iskustvo igranja na najvišem nivou, a koji u smiraju karijere mogu momčadi sa svojim iskustvom i nogometnim znanjem koristiti. Znamo da  trenerima nije lako s nogometašima, pogotovu onima na kraju karijere čija se "zvijezda" pomalo gasi, Jerkov pristup je uspio se kao trener nametnuti i od njih najviše izvući. On iz njihovog iskustva izvlači maksimum, da mu u momčadi koriste kako treba, primjer su Baraban prije, a sada Ibanez i Tadić.

Upravio ovaj dvojac su tvorci pobjede u Solinu, Ibanez je bio asistent, a Tadić strijelac u 79' za pobjedu koja je Jarun pozicionirala na 4. mjesto prvenstvene tablice i mirnoću un nastavku prvenstva.

Skoro stotinu utakmica i tisuću dana Jerka Leke na klupi Jaruna kroz koje se trenerski dokazao i rekli bi prevazišao ovu ligu, a i rezultatima u okolnostima u kojima je klub "beskućnik" igrajući domaćinske utakmice koje-kud zavrijedio je da konačno i on dobije pravu priliku, njegov karakter i lojalnost uz izvanrednu nogometnu karijeru su izvanserijske reference.

 


 

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.