SportNews.hr

prava sportska priča

Dugo Selo je izvanrednom borbenošću srušilo Zagorec, poslije pet uzastopnih pobjeda. Smrekar u prvom poluvremenu nezadrživ, u drugom je nestao. Domaći su učinili kolektivni preokret neviđenih razmjera

DUGO SELO - ZAGOREC 2:1 (0:1)
 
DUGO SELO - Igralište Dugog Sela. Gledatelja: 90. Glavni sudac: Komesar (Zagreb) 5,5. Pomoćni suci:  Bilić (Zagreb) i Kupres (Samobor). Četvrta sutkinja: Marija Cikojević (Sveta Nedjelja). Delegat: Letić (Kutina).
 
STRIJELCI: 0:1 - Radoš (5), 1:1 - Grgić (51), 2:1 - Radović (64).
 
DUGO SELO: Anić 6, Mikulić 6, Filipović 6, Čečura 5,5, Talan 5,5 (od 46. Grgić 7), Kovačić 7, Rašić 7,5, Puretić 7, Darojković 7 (od 88. Lović -), Budimir 6, Radović 7 (od 73. Cetina 6). Trener Božić 6,5.
 
ZAGOREC: Bruči 6, Landripet 5,5, Braun 6,5, Grgić 6, Vučemilović-Vranjić 6, A. Majcenić 6, Aščić 5,5 (od 54. Strabić 5,5), Radoš 7 (od 78. Mohenski -), M. Majcenić 6, Pelko 6 (od 70. Bračević 5,5), Smrekar 6,5. Trener Milinović 6.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Rašić (Dugo Selo).
Isključen Čečura u 87. zbog drugog žutog kartona.
 
Zagorec je poslije pet pobjeda u nizu pobijeđen u Dugom Selu, u prvom redu zbog svoje neobjašnjivo loše igre u drugom poluvremenu, ali i zahvaljujući fanatičnoj borbenosti domaćih igrača koji su učinili takav kolektivni preokret kakav se rijetko događa.
Utakmicu je gledao i trener Vrapča Denis Bezer koje u ovom kolu nije igralo i njegov dojam je sljedeći: "U prvom poluvremenu Zagorec je trebao voditi barem s dva gola razlike, dok je u nastavku Dugo Selo riješilo dvoboj s dva gola iz prekida."
Kako je susret počeo činilo se da će Zagorec upisati i šestu uzastopnu pobjedu. Domaća obrana nije mogla držati Matiju Smrekara, 32-godišnjeg napadača i sportskog direktora koji je sada sporiji i s viškom kilograma u odnosu na prošlu natjecateljsku godinu, ali je i dalje ubojit znalac, stabilan, čvršći nego ikad i nadasve lukav. U jednom trenutku trener domaćih Ivan Božić koji je također, ne tako davno, bio izvanredna špica, povikao je svom stoperu Čečuri: "Prihvati odmah tog čovjeka finog kova." K tome Zagorec je izvodio izvanredno kombinatorne kontre, no gola osim jednog nije zabio.
Slijedom toga nastajale su nove okolnosti. Gosti nisu zabijali, Dugoselčani kao da su se počeli buditi iz bunila i zbunjenosti. Oni doduše ni jednog trenutka nisu bili bez motiva, poriva i volje, ali kad je Zagorec počeo popuštati, te su karakteristike kod domaćih začele uzimati maha. U drugom poluvremenu situacija se potpuno promijenila. Dugo Selo počelo je silovito, Smrekar je "nestao" s terena, a sve druge spojnice Zagorca počele su popuštati. Činilo se kako će gosti pred kraj ipak izjednačiti, ali nisu, ovo nije bio njihov dan. Trener Milinović uzalud je dovikivao: "Nema ništa od nabijanja, igrajte." Zbog kartona izostao je Matej Hoić. Možda je on bio uzrok promašene efikasnosti. Ipak, Zagorec nije trebao ovu utakmicu izgubiti.
Dugo Selo je ovom pobjedom uspjelo, doduše ne sasvim, nadomjestiti posljedice poraza od Trnja i neodlučenog protiv Vrapča, na domaćem terenu.

Karlovac pobjedom nad Gajem iz Mača istaknuo najozbiljniju kandidaturu za prvaka, njegov stadion je među boljima u Hrvatskoj, a ima i trenera Ćuka kojeg se u Karlovcu poštuje.

 
KARLOVAC 1919 - GAJ MAČE 4:0 (1:0)
 
KARLOVAC - Stadion: Branko Čavlović-Čavlek. Gledatelja: 200. Glavni sudac: Jerbić (Velika Gorica). Pomoćni suci: Geller (Sv Ivan Zelina) i Mužar (Velika Gorica). Četvrti sudac: Petrunić (Zagradci).  Delegat: Crnojević (Novska).
 
STRIJELCI: 1:0 - Olmo (3), 2:0 - Marinić (61), 3:0 - Čakarić (62), 4:0- Čakarić (76)
 
KARLOVAC: Paus-Kunšt, Sušilović, Vratarić, Knezović, Bagarić (od 79 Cahani), Marinić (od 79 Mićunović), Mamić, Prpić (od 70 Vucelić), Čakarić (od 83 Zavalić), Pribanić (od 70 Dadić)
Trener Sreten Ćuk
 
GAJ: Strahonja, Vukadin, Sambol, Postonjski, Haramustek, Šaban, Rihtar (od 67 Deak), Josipović (od 62 Tomek), Benčić M. (od 77 Krpanec), Cvrtila, Kovačić (od 46 Kotarski)
Trener Vladimir Tuweg
 
Najljepši i najbolji stadion 3.lige središte pod reflektorima ugostio je u derbiju kola domaćina Karlovc i goste Gaj z Mača. Gaju je izostao prvi vratar Bobinac zbog visoke temperature koju je dobio danas, zamijenio ga je mlađahni sedamnaestogodišnji Kristijan Strahonja.
Olmo Carlos, brat poznatijeg Dania na samom početku utakmice iskoristio je neiskustvo Strahonje i odbijenu loptu pospremio u njegovu mrežu. Kasnije je Strahonja imao dvije obrane, izvadio je lopte koje smo već vidjeli u mreži vrhunskim reakcijama što je otupilo oštricu napada goropadnih Karlovčana.
Karlovac igra dosta agresivno, s brzom tranzicijom prema protivničkom golu, napada u intervalima i tada su jako opasni, iskusna obrana Mača uspjeva se oduprijeti i na odmor se odlazi s minimalnom prednošću domaćina.
Odolijevalo je Mače sve do 61', dosuđen je prekršaj malo ispred šesnaesterca po sredini, Marinić silovito tuče po zemlji i "probija" mladog Strahonju. Čakarić minutu kasnije podiže na 3:0, a u 76' izbija sam pred Strahonju kojeg zaobilazi i u praznu mrežu šalje loptu za konačnih 4:0.
Karlovac je istaknuo kandidaturu za vrh, želi u rang više što mu omogućuje izvanredna infrastruktura, momčad bez istaknutih pojedinaca, djeluje kompaktno s preciznom pas igrom, brzom tranzicijom i agresijom nameće se suparnicima.
U klubu zasluge za takvu igru svi odreda pripisuju treneru Ćuku, njega se poštuje, a on s momčadi uzvraća dobrom igrom s puno golova, u dvije domaćinske utakmice njegovi dečki zabili su ih deset.
Ono što smo danas vidjeli na stadionu koji nosi ime Karlovačke nogometne legende Branka Čavlovića-Čavleka navodi nas na zaključak da je Karlovac najozbiljniji kandidat za prvaka.

Maksimir nije ponovio sjajnu igru protiv Trnja i nije pobijedio na HAŠK-u. Trener Vincetić krivi loš teren i poziva na subotnji derbi sa Zagorcem na umjetnoj travi na Oboju na kojoj njegovi blistaju. HAŠK "pokopali" Zelenika i Karamatić

HAŠK - MAKSIMIR 1:1 (1:0)
 
ZAGREB - Igralište HAŠK-a. Gledatelja: 120. Glavni sudac: Debogović (Bjela Gorica) 6,5. Pomoćni suci: Pranjić i Šarić (Dugo Selo). Četvrti sudac: Ljeljak (Zagreb).  Delegat: Crnojević (Novska).
 
STRIJELCI: 1:0 - Surjan (19), 1:1 - Glavinić (56).
 
HAŠK: Gujić 5,5, Omazić 6, Miloš 7, Kos 7, Štefanac 6 (od 69. Perinić 6), Rihtar 6, Doe Koon 6,5, Pizzitola 6 (od 46. Režek 6), Krajačić 6 (od 70. Zelenika 6), Karamatić 6, Surjan 7. Trener Piplica 6,5.
 
MAKSIMIR: Mihael Mikulić 6, Bastalec 6, Krznar 6,5, Gašparac 7, Mraković 6, Glavinić 7 (od 85. Rojka -), Božić 6 (od 46. Alili 6, od 85. Starčić -), Mamić 6 (od 46. Ivković, od 72. Vidović 6) , Rosandić 6,5, Abramović 6. Trener Vincetić 7.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Glavinić (Maksimir).
 
Tko Trnju zabije pet golova toga vrijedi pogledati. Zbog toga uoči trećeg kola, igranog u srijedu nije bilo dvojbe. Trebalo je doći na HAŠK i u živo vidjeti nadmetanje između domaćina, te u prošlom kolu izvrsnog Maksimira koji je s 5:3 neočekivano pregazio favorizirano Trnje. Možda su naša očekivanja bila prevelika, pa nam su učinilo kako je Maksimir na HAŠK-u igrao prosječno, od sjajnih uradaka do početničkih pogrešaka, i kako je neodlučeno zadovoljavajuće za obje strane. No, trener Maksimira Goran Vincetić nije se s tim složio: "Tehnički smo puno bolji i da teren nije bio toliko loš, mi bismo sigurno pobijedili." 
Kad se dublje pogleda Vincetić je prilično u pravu. Maksimir kao domaćin igra na umjetnoj travi, tako da je igralište HAŠK-a na Peščenici, doista prava oranica prema Maksimirovu, na Oboju. To istodobno znači kako je Maksimir u izvjesnoj prednosti pred ostalima. Naučen je na svoju umjetnu travu, dok gosti dolaze nepripremljeni za teren koji nema rupa i lopta ne odskače, nego juri kao hokejaški pak na ledu. 
Unatoč tome, ovo je neki novi Maksimir kojemu još nije moguće ustanoviti domete i teško je reći je li vratar Mihael Mikulić, jesu li Mislav Glavinić, Ivan Bastalec, Antonio Rosandić, Ivan Gašparac i Filip Mamić oni koji bi klub trebali vratiti na razinu iz sezone 2013./2014. kada se osvojilo prvo mjesto, ali i odustalo od Druge HNL. Trener Vincetić vjeruje u ovu momčad koja vrvi mlađim igračima. "Po našem terenu igramo najbolji nogomet u ligi", tvrdi trener. 
Velika kušnja dogodit će se u subotu. Na Oboj, na umjetnu travu, dolazi Zagorec koji je u prvenstvo ušao silovito, s tri pobjede u nizu i gol razlikom 7:0.
Prema onome što smo prije pet dana vidjeli u Lučkom to je najkompaktnija momčad prvenstva!
"I najskuplja", dometnuo je Vincetić.
Iako je točno kako su mnoge akcije Maksimira propale zbog lošeg terena i HAŠ je imao prigoda i to najzrelije pet minuta prije svršetka utakmice. Neočekivano tu se opet pojavio 34-godišnji Ivan Zelenika, proslavljeni centarfor nekoliko zagrebačkih klubova i Božidar Karamatić, 31-godišni as iz Janjeva (Lipljana) koji je donedavno igrao za Vrapče. U gotovo istoj minuti oni nisu zabili iz idealnih prigoda.

Zagorski klubovi vode igru. Klub iz Krapine konačno je angažirao pouzdanog vratara Bručija, što dugo nije imao i zahvaljujući njemu i strijelcu Hoiću pobijedio je u Lučkom. Portugalac Sambu Carbal kod domaćih nije se dokazao

Foto: Milorad Marin VidekovićFoto: Milorad Marin Videković

LUČKO - ZAGOREC 0:1 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Lučkom. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Kelihar (Velika Gorica). Pomoćni sudac: Vitez (Kobilić). Pomoćna sutkinja: Ivona Pejić (Zagreb). Četvrti sudac: Hren (Zagreb). Delegatkinja: Nada Žarković (Zagreb).

STRIJELAC: 0:1 - Hoić (59).

LUČKO: Marcos Jovićević 6,5, Bubnić 6, Kulenović 5, Mario Jazvić 5,5, Čurek 6, Belak 6 (od Matej Jazvić -), Horvat 6, Sambu Cabrala 6, Dianežević 6, Filip Jovićević 5,5 (od 84. Ćosić -), Bajan 5,5 (od 68. Čičković 5,5). Trener Vidak 5,5.

ZAGOREC: Bruči 7,5, Landripet 6, Braun 6,5, Grgić 6,5, Vučemilović-Vranjić 6,5, Antonio Majcenić 6,5, Aščić 5,5 (od 71. Strabić 6), Radoš 6 (od 84. Mlinarić -), Matija Majcenić 6 (od 73. Pelko 6), Hoić 7,5, Smrekar 6,5 (od 85. Mbella -). Trener Milinović 7.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Hoić (Zagorec).

Zagorec iz Krapine pobijedio je u Lučkom i poslije dvije utakmice na početku prvenstva bodovno dijeli prvo i drugo mjesto s Gajem iz Mača. To će reći kako zasad Zagorci vode igru.
Osim pobjede za klub iz Krapine je vrlo bitno da je najzad angažirao pouzdanog golmana, što godinama nije bio slučaj. Novi vratar Zagorca Matija Bruči (20) počeo je u NK Zagrebu, a do 18. kolovoza bio je član Rudeša koji ga nije uvažio, ili su u pitanju bile druge igre, što je vjerojatnije. Iako je igrač dvoboja u Lučkom bio Matej Hoić, također 20-godišnjak i jedini strijelac, Bruči je svojom sigurnošću pružio dodatnu snagu za sva tri boda.
Kada se činilo da bi kapetan Zagorca i sportski direktor Matija Smrekar trebao biti zamijenjen, jer kao da manje trenira otkad je i na direktorskoj funkciji, on se snagom svog tijela oslobodio Kulenovića i dodao Hoiću koji je svladao Marcosa Jovićevića. Sina donedavnog trenera Dinama Igora Jovićevića i brata lijevog krila Lučkog Filipa Jovićevića.
Momčad iz Krapine ima i ukupno dobru obranu, trener Milinović povremeno igra i s petoricom u zadnjoj liniji. Slabijom se pokazao zadnji vezni Jakov Aščić.
Poslije neodlučenog rezultata (3:3) u prvom kolu protiv HAŠK-a u gostima i dva gola novaka, tamnoputog Portugalca, podrijetlom iz Gvineje Bissao, 20-godišnjeg Sambu Cabrala, izgledalo je da je Lučko sastavilo dobru momčad i pronašlo pravog strijelca, ali se u drugom kolu, na svom terenu, to nije potvrdilo. Sambu Camrala je oniski i lagani prednji vezni, dobar tehničar i samo na trenutke pojačanje. U prvom poluvremenu se činilo kako Sambu Cabrala može, no u drugom je sasvim nestao. Tako se otprilike gibala i igra Lučkog.
Utakmicu je gledao i trener novaka Lukavaca Slaven Batovanja Gičev. Njegov klub u srijedu u trećem kolu na igralištu u Kurilovcu prima u goste momčad Lučkog. Na dolasku Batovanja Gičev je govorio o dobrom Lučkom i ne tako dobrom Zagorcu. Na kraju je bilo drukčije. No, trener Lukavca se nije dao: "Može Lučko puno bolje."
To tek treba vidjeti.

Podjela bodova najpravedniji je ishod mlake i beskrvne utakmice u Grabi. Trešnjevci bod u posljednjoj minuti produžetka donio Josipović, dok je Novak bio strijelac u prvoj na početku utakmice. Dečki iz uprave Trešnjevke njeguju gradski štih.

TREŠNJEVKA - RAVNICE 1:1 (0:1)

ZAGREB - Igralište: Graba. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Komesar (Zagreb). Pomoćni suci: Bilić (Zagreb) i Bošnjak (zagreb). Četvrti sudac: Maleš (Zagreb). Delegat: Krnetić Milorad (Čista Mlaka). 

STRIJELCI: 0:1 - Novak (01), 1:1 - Josipović (90+6), 

TREŠNJEVKA: Vojnić, Radanović, Kordić-Gružić (od 66 Matošević), Tičak, Josipović, Burumdžija (od 46 Pereža), Mandić, Agatić (od 72 Pejić), Kgelj, Burić, Puklin

Trener: Zoran Vukelić


RAVNICE: Javor, Džaferović, Piršić, Pavić, Novak (od 90 Krznarić) Matoš, El-Saleh, Glasnović (od 69 Čakarun),  Franjić (od 53 Hodak), Palić, Špičić,

Trener: Vladimir Balagović 

Dolazak u Grabu uvijek je ugodan, Branko, Franc, Jakša mladi dečki iz uprave ljubazno sve dočekaju, osjeća se gradski štih, a tako je bilo i danas. Igrao se derbi, gradski derbi rivala s istoka i zapada grada Zagreba, Trešnjevka je ugostila Ravnice.

Počastili su Trešnjevčani goste odmah na početku utakmice kiksom cijele obrane, a Novaku nije bilo teško u takvoj situaciji svladati Vojnića, koji gotovo cijelu utakmicu nije imao posla izuzevši izvanrednu reakciju kojom je ispod grede izbacio loptu u korner početkom drugog poluvremena.

Nakon što su se zeleno-crni pribrali nakon šoka iz prve minute potpuno su preuzeli posjed, ali u njihovoj igri je izostala agresija kao i posljednji pas koji bi Burića ili Josipovića izbacio u gol šansu. Mlakom i beskrvnom igrom teško se može ugroziti bilo čiji gol, a još teže Ravnica koje imaju iskusnu momčad i s lakoćom su zaustavljali sve napade ispred svojeg šesnaesterca.

Cijelo drugo poluvrijeme Trešnjevka je nastojala ugroziti mrežu Javora, ali ona je ostala netaknuta sve do šeste minute produžetka, kada je Burić opalio s ruba kaznenog prostora, lopta se odbila do Josipovića koji loptu šalje iza njegovih leđa. Gol za bod izaziva erupciju oduševljenja kod domaćih dok gosti žestoko prigovaraju sucu na dužini produžetka. Ipak prema svemu prikazanom na današnjoj utakmici podjela bodova je najpravedniji rezultat

Nikola Šprajcer tehniko kluba s Korane: Karlovac će sve utakmice igrati pod reflektorima. Koliko smo dobri dođite se uvjeriti u srijedu kada igramo s Gajem iz Mača

Karlovac slovi kao glavni kandidat za prvaka 3.HNL Središte, što potvrđuje pobjeda 6:0 u 1. kolu protiv Vrbovca koja se igrala pod reflektorima.

Karlovac član 3. HNL središte ima najbolje uvjete od svih trećeligaša, njegov stadion ima i reflektore što mu omogućuje igranje utakmica u večernjem terminu. Karlovčani su u pripremama obznanili da im je cilj ulazak u drugu ligu, a na tom putu prva stepenica je biti prvak 3. HNL Središte, a nakon toga i kvalifikacije. Klub se na svim poljima priprema na ovaj iskorak, kraj Korane igrale su se ne tako davno prvoligaške utakmice, organizacijsko iskustvo ima, ali netko to treba sprovesti u djelo, a ta dužnost pripala je mladom Nikoli Šprajceru tehniku kluba.

- Mi ne tajimo ambiciju i želju za drugom ligom. Imamo dobrog trenera i momčad koja to može ispuniti, u to smo uvjereni. Već sada organizacijski se dižemo na višu razinu i uhodavamo da budemo spremni za viši rang. Odlučili smo sve domaćinske utakmice igrati u večernjem terminu pod reflektorima. To je nešto veći trošak, ali s druge strane mnogo toga nam olakšava, govori nam mladi Šprajcer s velikim samopouzdanjem.

Vrbovec ste porazili s visokih 6:0, istim rezultatom je Dugo Selo ispratilo Ravnice, a i oni su najavili pohod na vrh kao i Trnje koje je danas remiziralo s Mladosti iz Petrinje, kako ocjenjujete rezultate prvog kola i direktnih konkurenata?
- Vrbovec nije tako loša momčad, ali mi smo odigrali vrhunski, čitao sam kod Vas da je tako i Dugo Selo, a Trnje se namjerilo na Mladost za koju su neki naši koji su je gledali u kupu sa Sesvetama rekli da je to sasvim druga momčad od one prošlogodišnje, naprotiv. Već u srijedu s Gajem igramo ponovo pod reflektorima, dođite pogledajte pa sami usporedite, tako ćete imati najbolju sliku kako vi kažete o favoritima lige, pristojno na lukav način nas je Nikola Šprajcer namamio na dolazak u Karlovac u srijedu.

Za kraj pitamo što je još novoga u klubu?

- Procijepili smo dva člana stožera i 21 igrača drugom dozom cjepiva, dok drugima još traje imunitet nakon što su preboljeli COVID-19, tako da možemo igrati utakmice s gledateljima uz provođenje propisanih epidemioloških mjera, nadam se da imate Covid putovnicu za srijedu.

COVID propusnicu imamo i ne preostaje nam ništa drugo doli u srijedu put Karlovca na utakmicu s Gajom iz Mača.

Trener Bezer o utakmici s Ponikvama: "Najvatreniji navijači Vrapča i Ponikvi bacili su u subotu stotinu baklji, ali ni jedna nije pala na teren". Uoči susreta u Dugom Selu Bezer kaže: "Nadam se da će nas podcijeniti"

Sa osam mlađih igrača i praktički bez ijednog standardnog "starog" iz prošle natjecateljske godine Vrapče je, s Denisom Bezerom na trenerskoj klupi, pobijedilo Ponikve sa 2:1. Rezultat nije poticajan samo zbog činjenice da se malo tko nadao kako će Vrapče biti više od  momčadi na kojoj će se popravljati gol razlika. Naime, nastupila je duboka promjena, ostavkom dugogodišnjeg predsjednika, dragovoljački i nogometno utjecajnog Toma Kačinarija, prijatelja pokojnog gradonačelnika Milana Bandića i Zdravka Mamića, bjegunca u BiH i presudom na zatvor osuđenog "gazde" hrvatskog nogometa. Tom Kačinari je ostao na "suhom" i nije više bilo smisla ostati na čelu kluba. sve je trebalo početi iznova. No, vratio se trener Denis Bezer još relativno mlad (46), u početku karijere deset godina trener Vrapča. Iza Bezera je i razdoblje prvog suradnika Ćire Blažević u tada prvoligaškom NK Zagrebu, te uz ostale vođenje drugoligaša Sesveta i Kustošije. Bezer je u lipnju putem kvalifikacija uveo Jarun u Drugu HNL, što je bio njegov izuzetan osobni domašaj i s obzirom na zdravstvene probleme. Bezer je u lipnju preuzeo potpuno obnovljenu momčad Vrapča koja osim Tomšića nema nijednog afirmiranog trećeligaškog igrača. Čeka se da Matej Ćosić (25) stekne pravo nastupa. Ali među aktualnim ima "materijala" iz kojeg bi Bezer mogao napraviti dobre proizvode.
Utakmice između Vrapča i Ponikvi već gotovo 70 godina, od kad su Ponikve počele službeno igrati (Vrapče se natječe od 1938.), nisu samo natjecateljski užitak nego i kvartovsko rivalstvo, kakvog više gotovo i nema u gradu Zagrebu. Do jučer bili su to Dubrava i Maksimir, dok su igrali u istoj ligi, donekle Jarun i Trnje, davno Lokomotiva (Kajzerica) i Trešnjevka, Rudeš i Prečko, Tekstilac Ravnice  i Sloga, Kustošija i Vrapče.
"Najvatreniji navijači Vrapča i Ponikvi bacili su u subotu stotinu baklji, ali ni jedna nije pala u teren", kaže trener Bezer.
Kako Bezer  prosuđuje domete "novog Vrapča"? 
"Dečki su klapa i to me najviše veseli", ističe trener.
Dugo Selo je u prvenstvo ušlo silovito, a u subotu u drugom kolu Vrapče gostuje u Dugom Selu?
"Nadam se da će nas podcijeniti", poručio je Bezer.

Matineja na Trnju počela svečarski, uručeni trofeji za Fair play klubu i Marku Guji za najboljeg strijelca prošle sezone. Dobra igra Mladosti i promašji mladog Sopića na kraju donijeli radost Petrinjcima.

TRNJE - MLADOST PETRINJA 1:1 (1:0)

ZAGREB - Igralište Trnje. Gledatelja: . Glavni sudac: Jerbić (Velika Gorica). Pomoćni suci: Pranjić (Dugo selo) i Krznarić (Velika Gorica). Četvrti sudac: Meić (Donje Potočje). Delegat: Brcković (Duga Resa). 

STRIJELCI: 1:0 - Guja (19), 1:1 - Korečić (61)

TRNJE: Gudelj, Džijan, Marić, Guja, Stopić (od 85 Brodarić), Mesec, Ribić, Kanceljak (od 75 Fernandes Dos Passos Lucas), Mandić ( od 85 Lipovac), Sedlaček, Međimorec

Trener: Rajko Vidović


MLADOST PETRINJA: Jelavić, Dolovčak, Saiti, Mašić (od 66 Godić), Hadžić, Baniček (od 46 Korečić), Lovrić, Pličanić (od 46 Amoateng), Čavar (od 66 Hrnčević), Cvitanović, Vučak

Trener Boris Perković

Trnjanska matineja počela je svečano, Zorislav Srebrić uručio je na početku utakmice Jakovu Sivriću predsjedniku Trnja trofej Fair play za prošlu sezonu, Marku Guji za najboljeg strijelca. Guja je nastavio zabijati i donio vodstvo koje je Trnje zadržalo do odmora. Roster Trnja vrvi igračkim autoritetima, Gudelj, Guja, Mandić, Marić, Mesec, Ribić, Sedlaček, Kanceljak što je pokazalo u prvom poluvremenu kada je dominiralo, a Petrinjci su se pametno branili i na odmor otišli s golom zaostatka.

U nastavku trener gostiju Perković uvodi Korečića i Amoatenga,a nešto kasnije i Hrnčevića, Trnje je imalo posjed ali završnica nije štimala. Korečić je poravnao, možda je i Gudelj mogao bolje reagirati, a i dva izleta s poigravanjem suparničkih napadača danas su ostala nekažnjena, a mogla su skupo stajati momčad, trener Rajko Vidović morat će ozbiljno s njim porazgovarati.

Trnje ima posjed, Mladost je opasna iz protuudara. Posljednjih dvadesetak minuta igrala se otvorena utakmica, mladi Stopić u nekoliko navrata propustio se proslaviti, nije zabio što se kaže "zicer" tata Željko je sve gledao s tribine igrališta u Trnju, bilo bi zanimljivo čuti što je sinu rekao nakon utakmice.

Trnje ima potpuno novu momčad, respektabilnih imena koja se mora još uigrati, dojma smo kako prvenstvo bude odmicalo da će biti izuzetno snažni. Mladost se također pokazala konkurentnom, koju vodi trenerski lisac Boris Perković.
- Igrački autoritet se dokazuje na terenu maksimalnim učinkom, od stare slave se ne živi, samo je kratko mrzovoljno prokomentirao utakmicu. Vidno je bilo njegovo nezadovoljstvo, dok je Boris Perković zračio zadovoljstvom osvojenim bodom.

- Pribojavao sam se ove utakmice, jer smo u srijedu igrali Kup sa Sesvetama, istrošili smo se i još k tome nesretno na penale izgubili. Svjesno smo izostavili neke igrače na početku, cilj je bio da prvo poluvrijeme izdržimo koliko možemo, Trnje je bilo bolje vodili su 1:0, u drugom poluvremenu smo se podigli, igrali bolje nego u prvom. Zadnjih dvadeset minuta utakmica je mogla otići na bilo koju stranu, imali smo tri četiri izrazite kontre i da je bilo malo više mirnoće bilo bi bolje i Trnje je imalo svoje prilike, naš vratar je branio vrhunski. Bod kod jednog od favorita prvenstva veliki je uspjeh za nas.

Dugo Selo agresijom uništilo Ravnice i teško ih porazile u prvom povratničkom nastupu u 3. HNL. Šest golova u mreži gostiju oprvdava čvrsti optimizam trenera Božića koji nije mogao poželjeti bolji premijerni ligaški trenerski nastup

DUGO SELO - RAVNICE 6:0 (4:0)

DUGO SELO - Gradski stadion. Gledatelja: 50. Glavni sudac: Petrunić (Zagreb). Pomoćni suci: Novosel (Kamanje) i Delač (Karlovac). Četvrti sudac: Radinić (Karlovac). Delegatkinja: Lada Rojc (Velika Gorica). 

STRIJELCI: 1:0 - Filipović (15) 11m, 2:0 - Filipović (31), 3:0 - Darojković (42), 4:0 Slunjski (44), 5:0 - Darojković (60), 6:0 - Grgić (90)

DUGO SELO: Anić, Mikulić, Cetina, Filipović, Darojković (od 66 Puretić), Rašić, Radović (od 78 Lovrić), Agatić (od 78 Valek), Kovačić, Talan (od 66 Grgić), Slunjski (od 58 Čečura).

Trener: Ivan Božić


RAVNICE: Javor, Palić (od 66 Baričević), Džaferović, El-Saleh, Glasnović, Špičić, Novak (od 46 Krznarić), Matoš (od 66 Fulir), Piršić, Gajić (od 46 Čakarun), Franjić (od 46 Hodak)

Trener Vladimir Balagović 

Odabir bolje utakmice na startu najomiljenije lige Vašeg izvjestitelja nije mogao biti. U srazu povratnika među trećeligaše Ravnica koje su u pripremnim utakmica ostavile dobar dojam i Dugog Sela s novim trenerom debitantom Božićem čiju je momčad predsjednik Fintić sa svojim suradnicima pažljivo slagao gledali smo fantastičnu igru domaćina i potpuno razbijenu momčad iz maksimirske šume.

Agresivnom igrom Dugo Selo se nametnulo od samog početka utakmice, u prvih 15 minuta do opravdano dosuđenog kaznenog udarca domaći su izradili tri situacije pored zbunjene obrane gostiju iz kojih se naprosto mora zabiti. Nije se ostvarilo ovaj puta pravilo kada takve prilike ne iskoristiš da slijedi kazna, kapetan Filipović je bio siguran s bijele točke što je bio početak potopa Ravnica.

Filipović je strijelac i drugog gola za 2:0, a najviše zahvaljujući izvrsnim Slunjskim koji je po lijevoj strani radio dar-mar u obrani gostiju. S desne strane isto je činio Darojković. Obojica su do kraja poluvremena zabili po gol. Na odmor se otišlo s visokih 4:0.

Ravnice počinju nastavak s tri izmjene, Novaka, Gajića i Franjića mijenjaju Krznarić, Čakarun i Hodak, ali niti oni ne uspostavljaju ravnotežu na terenu, Dugo Selo dominira. Slunjski je morao napustiti teren jer je osjetio da ga zateže u kvadricepsu, a Darojković nakon toga svojim drugim golom na utakmici postiže peti gol za svoju momčad, njega je trener Božić zamijenio nekoliko minuta potom. U samom finišu utakmice Grgić je zabio šesti gol za Dugoselčane i potpuni potop Ravnica.

Ne možemo ovo izvješće završiti, a da se ne dotaknemo suca Petrunića, koliko je Dugo Selo oduševilo igrom toliko je on razočarao svojim nastupom, njegov "show" je toliko je iritantno djelovao da su neki neutralni koji su došli utakmicu pogledati nakon prvog poluvremena napustili gradski stadion, a nama je također prekipjelo kada se ozlijedio mladi Baričević u svom prvom duelu nakon ulaska u igru pristupom i komentarima prilikom pružanja mu pomoći. Zanimljivo da gospođa delegatkinja u svom izvješću potpuno na drugi način opisuje ovu situaciju: "U minuti 74 zbog ozljede zgloba igru je napustio igrač NK Ravnica broj 2 Baričević. Suđenje je bilo u duhu PNI , sudci korektno obavili svoju dužnost te imali kontrolu utakmice od početka do kraja."

Trener Božić nije krio zadovoljstvo nakon utakmice.

- Ova pobjeda je zasluga mojih igrača, ja u njih vjerujem, oni su moji lavovi i kad govorimo da idemo na prvo mjesto ne govorimo tek tako. Analizirali smo igru Ravnica, oni su iskusna momčad koja ima igrača i prvoligaške klase, znali smo da moramo stajati blizu jer bi u suprotnom imali problema. Stalno govorim, da sve ovisi o nama i da će se pitati nas u svakoj utakmici, ako mi budemo pravi držali se dogovora. Utakmicu vodim dosta temperamentno, adrenalin i želja za pobjedom me tjera na to, ne mogu gledati događanje na terenu mirno, jednostavno želim uvijek pobijediti. Danas smo pobijedili 6:0, može se dogoditi da izgubimo utakmicu, ali ne može se dogoditi da ne damo sto posto od sebe jednostavno to neću dozvoliti.