SportNews.hr

prava sportska priča

Belišće želi u drugu ligu. Ivan Jurković predsjednik: Na prvom mjestu nam je sportski uspjeh, sa novom infrastrukturom spremni smo za drugu ligu.

Novoizgrađena tribina NK BelišćaNovoizgrađena tribina NK Belišća

Trećeligaši svih pet skupina željno očekuje odluku hoće li se nastaviti prvenstvo ili će biti prekinuto. Rade se kalkulacije, neki planiraju dosegnuti rang više 2. ligu. Trećeligaš Istoka Belišće kalkulira i priprema se na nekoliko scenarija, ako će se prvenstvo nastaviti kako dostići 3 boda prednosti vodeće Marsonije ili zadržati prednost na drugom mjestu s 5 bodova više od trećeg Čepina. Nakon što je prošle godine povodom stogodišnjice kluba položen kamen temeljac za izgradnju tribine s 500 sjedećih mjesta sa svlačionicama i klupskim prostorijama, radovi su gotovi, ostaje još manji dio onih na krovu.
Davne 1967 godine Belišće je u bivšoj državi bilo prvak Hrvatske i ulazi u tadašnju 2. ligu zapad, a prvoligaški nogomet igrao se u Belišću tri ratne sezone od 1992/93 do 1994/1995. Danas Belišće vodi trener Davor Rupnik i nakon odigranih 17. kola drugo je na tablici s 35 bodova tri manje od vodeće Marsonije, ali s boljom gol razlikom.

Predsjednik Ivan Jurković planirao je da će momčad ove godine izboriti sportski rezultat koji će ga dovesti u priliku kvalifikacija i konačnog plasmana u drugu ligu.

- Na drugom smo mjestu, planirali smo se upustiti u borbu za vrh, a cilj nam je 2. liga. Naše ambicije nisu bez podloge, trener Rupnik radi dobar posao, imamo punu potporu gradonačelnika Burića, dobili smo novu tribinu, a sljedeće godine ćemo i drugu, pa smatram da smo ispunili uvjete za iskorak u viši rang. Ova situacija s koronom spriječila nas je u toj nakani. Ako se prvenstvo nastavi borit ćemo se, a ako ne Marsoniji želimo sreću ili pak ako Marsonija iz bilo kojih razloga nema ambiciju onda smo spremni, priliku ćemo objeručke prihvatiti, komentira sadašnju neizvjesnost trećeligaša oko nastavka prvenstva predsjednik Belišća Jurković.

SvlačionicaSvlačionica

Tribina koja će se graditi sljedeće godineTribina koja će se graditi sljedeće godine