SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš se pobjedom izjednačio s Cibaliom koja nije iskoristila bolju igru u prvom poluvremenu. Baltić se vratio iz Njemačke igrao danas na mjestu stopera što se osjetilo u veznom redu Cibalie.

RUDEŠ - CIBALIA 1:0 (0:0)

ZAGREB - Stadion Rudeš. Gledatelja: 350. Glavni sudac: Plantosar (Darda) Pomoćni suci: Babić (Orahovica) i Lončar (Čačinci) Četvrti sudac: Meglić (Krapinske Toplice). Delegat: Jelavić (Split). Kontrolor suđenja: Havaić (Koprivnica).

Strijelaci 1:0 - Andačić (72),

Rudeš: Sušak, Dajčer (od  57 Abdurahimi), Jalionus Dominik, Liklin (od 65 Andačić), Sesar (od 65 Burić), Ćosić, Brajković, Muić, Jelavić (od 82 Kolega), Burić (od 82 Jalinous Daniel), Grgić

Trener: Carević

CIBALIA: Đaković, Išasegi, Baltić, Karabatić, Diyoke (od 85 Čoko), Galić (od 85 Jazvić), Ciprić, Šarić, Jajalo (od 66 Bajić), Penić-Komšić (od 76 Miljanić), Baraban (od 85 Križanović)

Trener: Tomić

Rudeš se minimalnom pobjedom nad Cibaliom bodovno izjednačio s njom i sada oboje imaju po 13 bodova, vrlo malo za bivše prvoligaše.

Pred solidno popunjenom tribinom stadiona u Rudešu bivši prvoligaši odigrali su skromnu utakmicu koja će ostati zapamćena po tome što je tako-reći iz jedine prave prilike Rudeš zabio, a Cibalia je propustila u prvom poluvremenu u dva-tri navrata zatresti mrežu Suška.

Prije utakmice susret s našim starim znancem Tomislavom Baltićem igračem kojeg smo upravo zamijetili na ovom stadionu još iz vremena kada je Rudeš prije nastupao u 2. ligi. Baltić je nekoliko posljednjih sezona igrao u Njemačkoj u nižim ligama dosta uspješno.

-Najljepše je doma, govori Baltić i pojašnjava da se vratio zbog problema koji su nastali s pojavom koronavirusa.

Baltić je odigrao jako dobro na mjestu stopera, a zaslužio je pljesak za preciznu dijagonalu prema vršku napada, vidi se da je igranjem u Njemačkoj stekao iskustvo i samopouzdanje koje je u današnjoj utakmici donijelo sigurnost Cibaliinoj obrani što je razlog da Rudeš skoro nije imao ozbiljniju priliku za gol.

- Šteta, zaslužili smo barem bod, govori po završetku utakmice.

Niste imali veznu liniju, lociramo problem.

- Ja inače igram u vezi, ali danas sam igrao stopera jer nije imao tko.