SportNews.hr

prava sportska priča

U ponedjeljak Skupština ZNS-a. Bira se predsjednik, kandidati Pero Karatović i Tomislav Svetina, tajnik Cvitković odlazi u mirovinu, nasljednik Blašković ili Čuljak!?

U hotelu Antunović u ponedjeljak 17.12.2018. održat će se dugo očekivana skupština Zagrebačkog nogometnog saveza. U 17 sati na rasporedu je redovna, a u 18 birat će se predsjednik tajnim glasovanjem između dvojice kandidata, Tomislava Svetine i Pere Karatovića.

Svetina dopredsjednik je HNS-a bio je kandidat Dinama koji je njegovu kandidaturu povukao nakon što je smijenjen s mjesta dopredsjednika kluba: Svetina je krenuo u kandidaturu preko NK Blato, a podršku je dobio od preostala dva zagrebačka prvoligaša Lokomotive i Rudeša.

Pero Karatović sadašnji dopredsjednik ZNS-a i predsjednik NK Sesvete istaknuo je svoju kandidaturu nakon što je Dinamo povukao onu Svetini, a slovi da ima podršku odbjeglog savjetnika Dinama Zdravka Mamića.

Postoje špekulacije da je ovo samo Mamićev igrokaz i da on još uvijek stoji iza Svetine jer ZNS i njegov čelni čovjek mu je posebno važan.

Nakon izbora predsjednika, ZNS očekuje se još izbor predsjedništva i izvršnog odbora čije članove predlaže novi predsjednik, kao i novoga tajnika pošto Darko Cvitković sadašnji tajnik odlazi u mirovinu. Kako doznajemo najozbiljniji kandidati za tajnika su, Davor Blašković popularni Šiljo sadašnji tehnički tajnik i dugogodišnji zaposlenik ZNS-a i Ante Čuljak nogometni sudac s liste 1.HNL i zaposlenik ZNS-a. Ova imenovanja očekuju se krajem prosinca ove godine ili tijekom siječnja sljedeće 2019.