SportNews.hr

prava sportska priča

Zagrebački nogometni savez službeno predložio dvije sezone natjecanja u pet trećih liga i potom jedinstvenu ligu. Tri skupine izgubile su na aktualnosti. Prva HNL sa 10 i Druga HNL sa 16 klubova uključujući i druge momčadi prvoligaša

Foto: Djuka / IO ZNS-aFoto: Djuka / IO ZNS-a
Nikakve velike preokrete nije predložio Izvršni odbor Zagrebačkog nogometnog saveza u pogledu sustava natjecanja u sezoni 2020./2011. Sve je nekako na liniji onoga kako u neformalnim razgovorima govore djelatnici HNS-a. U prvom redu da se nekoliko godina zadrži novi sustav sa pet trećih liga koji počinje krajem kolovoza. Nedavno je postojala i ideja da se trećeligaška nogometna Hrvatska podijeli na dvije skupine, baš negdje kod Zračne luke Dr. Franjo Tuđman, ali se izgleda odustalo. Sada se panično traže klubovi koji bi se popunili zapadna i sjevernu skupina jesenske  treće lige. Što se Zagreba tiče sustav sa tri treće lige više nije aktualan.
Zagrebački nogometni  savez je danas popodne na Ponikvama predložio da sustav s pet trećih liga traje dvije sezone, a da se potom počne s jedinstvenom trećom ligom sa 16 klubova.
Što je tiče Prve i Druge HNL predlaže se sadašnji sustav sa 10 klubova, odnosno  sa 16 u kojem bi bile i tri druge momčadi prvoligaških sastava.