SportNews.hr

prava sportska priča

FC National iz Sofije prvi put na Alpas Cupu i odmah pobijedio. Roditelji bi morali shvatiti da nemaju pravo sramotiti klub, turnir i domovinu kako su to danas učinili neki Hrvatskog dragovoljca.

Foto: Djuka / Roditelji navijači Slaven Belupa vesele se golu i prolazu 1/4 finalaFoto: Djuka / Roditelji navijači Slaven Belupa vesele se golu i prolazu 1/4 finala

Završen je 10. Alpas Cup Grada Velike Gorice, pobjednik je FC National iz glavnog grada Bugarske Sofije, koji je u finalu pobijedio Lokomotivu 3:1.

Alpas Cup U 11 turnir kroz ovih deset godina izrastao je u jedan od najvećih u Europi ovog uzrasta, na njemu su nastupale i najveće Europske momčadi, a u ovom 10. izdanju po drugi puta i velika četvorka iz bivše države, Dinamo, Hajduk, Crvena Zvezda i Partizan. Uz dvojku velike četvorke iz Srbije na turniru je po prvi puta nastupio i beogradski Čukarički koji je u 1/4 finala ispao u ruletu deveteraca od Hrvatskog dragovoljca. Pri samom kraju utakmice dogodila se nemila scena upada navijača Hrvatskog dragovoljca u teren i pokušaja obračuna s jednim od trenera gostiju. Brzom reakcijom trenera HD i organizatora nije došlo do većeg incidenta.

Roditelji su vječna tema i poseban sociološki fenomen s nogometnih terena, oni redovno prate svoju djecu na razna natjecanja i turnire, u puno slučajeva pomažu trenerima, organiziraju prijevoz, glasna su podrška i to je u redu, ali kada počnu uvoditi red i dijeliti pravdu ulazeći u teren onda su to situacije koje nikako nisu poželjne i noćne more su svakog organizatora. Takvo ponašanje trenutno nanosi ogromnu štetu organizatoru, ugledu turnira ma koliko je on dobro organiziran i ima tradiciju jednog desetljeća, sramoti klub u kojem mu dijete igra nogomet, a kada se radi o uglednom međunarodnom turniru sramoti sve nas i našu zemlju Hrvatsku, a na kraju ni jedno dijete ne želi svoga roditelja vidjeti u konfliktu bilo koje vrste.

Opet će se javiti neki i postaviti pitanje zašto posvećujemo toliko prostora ispadu roditelja i pitati nismo li mogli više ga posvetiti odličnoj organizaciji, dobroj atmosferi, jako dobrim utakmicama, lijepim potezima, sklopljenim prijateljstvima..., jesmo i to smo činili izvještavajući kroz naše fotoreportaže, javljanja uživo putem FB i drugih naših društvenih mreža, ali jako je važno istaknuti da ono što su napravili pojedini roditelji na gore spomenutoj utakmici nije dopustivo i za svaku je osudu. Osobno smo svjedočili s koliko su se nelagode organizatori ispričavali napadnutim gostima.

 

Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room