SportNews.hr

prava sportska priča

Ako Šuker mora odmah otići zbog toga što je remetilački faktor funkcioniranja saveza ne bi bilo dobro da ga zamijeni Kustić koji dolazi iz politike. U prijelaznom razdoblju jedini ozbiljni kandidati za njegovog nasljednika su Mišković, Markulin i Črnko.

Foto: Djuka / Nenad Črnko predsjednik Gorice i član IO HNS-aFoto: Djuka / Nenad Črnko predsjednik Gorice i član IO HNS-a

Sportske novosti najavljuju smjenu Davora Šukera kao gotovu stvar koja bi se trebala dogoditi do kraja godine, možda na već najavljenoj skupštini u prosincu. Nije tajna da predsjednik Šuker i Marijan Kustić izvršni direktor HNS-a ne razgovaraju, a nije tajna da je Šuker imao namjeru sazvati prije utakmice s Mađarskom u Splitu IO u cilju pripreme skupštine radi obračuna s Kustićem, nakon što je ovaj sebi pripisao sve zasluge za dovođenje Igora Bišćana za izbornika U 21 reprezentacije, u vrijeme dok je Šuker bio u posjeti Albanskom savezu. Prema našim informacijama tada su mu neki članovi IO sugerirali da pričeka dok se reprezentacija plasira na Euro pa zakazani sastanak IO nije održan.
Marijan Kustić već duže vrijeme podriva Šukera političkim igricama pri tome stvarajući dojam da je on taj koji u ime politike i premijera Plenkovića treba uvesti reda u HNS. Kako se u HDZ-u trenutno vode frakcijske bitke, a položaj premijera Plenkovića je oslabljen i dugotrajnim štrajkom učitelja te smjenom nekoliko njegovih ljudi na nižim razinama Kustiću se žuri dovršiti posao oko detronizacije Šukera.
Po svemu sudeći Davor Šuker će odstupiti, jer u ovoj bitci s Kustićem postao je remetilački faktor u funkcioniranju saveza i na birokratskoj razini te stvaranju loše atmosfere, doznajemo od našeg visokog izvora.
Neminovnost promjena na čelu saveza dolazi u vrijeme kada se još kao nasljednik Davora Šukera nije isprofilirao nitko s uglednim imenom i karijerom u međunarodnoj nogometnoj zajednici kao što je to sada Šuker, a izbor Kustića kao političara mogao biti problematiziran s načelom FIFA i UEFA o neovisnosti saveza od politike, kao prelazno rješenje nameću se Damir Mišković, Robert Markulin i Nenad Črnko članovi IO koji bi dugogodišnjim radom u nogometu mogli biti prijelazno rješenje.

Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room