SportNews.hr

prava sportska priča

Zašto Šukera večeras nije bilo na Skupštini Zagrebačkog nogometnog saveza i zbog čega Dinamo i dalje ignorira ZNS? Nisu spremni prihvatiti kako su gubitnici, poručio je predsjednik Svetina

Foto: Djuka / Skupština ZNS-aFoto: Djuka / Skupština ZNS-a
Na Skupštini Zagrebačkog nogometnog saveza, u utorak navečer, nije bilo predsjednika HNS-a Davora Šukera. A upravo je on predstavnik ZNS-a u Skupštini HNS-a i temeljem toga je u formalnom smislu i izabran za predsjednika. I bio bi red da je došao. Ali tko zna što se događa. u "srcu nogometne organizacije". Sportske novosti su prije desetak dana  na veliko najavile Šukerovu smjenu, no potom se sve naglo smirilo. Izvršni odbor HNS-a je 10. prosinca održao sastanak, ali ništa spektakularno nije došlo u javnost. Taj Odbor zasjeda "iza sedam brava". Na sinoćnjem sastanku ZNS-a za govornicu je izašao Marijan Kustić, izvršni diirektor HNS-a i najavio mirnu skupštinu u četvrtak. Bit će kako su "sjekire privremeno zakopane", možda zbog toga što bi sa Šukerom trebao otići cijeli Izvršni odbor, možda se ne mogu dogovoriti oko nasljednika, ili je prevladao strah od sankcija Uefe: opasnost od optužbe za miješanje politike u nogomet. Nije isključeno kako je sve samo odgođeno za neka "bolja" vremena. Kako god  bilo, Šuker se ne mijenja: ne mari za nikoga! Nije došao u Split na prekretnički sastanak oko organizacije utakmice s Mađarskom, niti je sinoć počastio "bazu" svojim prisustvom...Šuker je zanimljiv. Možda nogometno nadživi i svog promicatelja Zdravka Mamića.
Na Skupštini opet nije bilo Dinama. Najbolji zagrebački i hrvatski klub nema svog predstavnika u Izvršnom odboru ZNS-a. Nije ga ni odredio. Otkad prije godinu dana za predsjednika ZNS-a nije prošao Mamićev čovjek, nego nevjernik Tomislav Svetina, Dinamo ignorira tijela ZNS-a.
-Nisu spremni prihvatiti kao su gubitnici, poručio je Svetina.
Umjesto Kodžomana (Dinamo) i  Tokića (Dragovoljac) u Izvršni odbor su izabrani Markota (Sesvete) i Perić (Dragovoljac).
Alpas