SportNews.hr

prava sportska priča

Oglasio Mijo Stipić Reakcijom na naš tekst:"Zelina otkazala utakmicu s Kurilovcem, ostala bez igrača nakon što je trener Brglez napustio klub"

Danas smo zaprimili sljedeću poruku predsjednika NK Zelina Mije Stipića:

Poštovani,
U prilogu je reagiranje kluba o članku neodigrane utakmice s Kurilovcem.
Molimo da objavite i našu stranu.
Lp,
Mijo Stipić, predsjednik

U privitku se nalazi reakcija koju u izvorniku prenosimo ne želeći po nijednom njenom dijelu polemizirati ostavljajući čitateljima da sami o svemu prosude.

Reakcija na tekst portala Sportnews "Zelina otkazala utakmicu s Kurilovcem, ostala bez igrača nakon što je trener Brglez napustio klub"

Poštovani,
U cilju objektivnog informiranja javnosti želimo skrenuti pozornost na tekst objavljen na Vašem portalu, a koji nije u cijelosti istinit i objektivan, te pobuđuje krivu sliku o klubu uz jednostrano oblikovane informacije, koje iako jednim dijelom odgovaraju istini, u cijelosti stvaraju posve krivu i netočnu informaciju.
Točno je da je utakmica s Kurilovcem otkazana, s razlogom, no netočno je da je razlog "po svemu sudeći" prazna svlačionica odlaskom trenera Zdenka Brgleza. Valja stoga predočiti i druge činjenice koje su pridonijele otkazivanju ove utakmice. Utakmica je kao i sve druge pripremne utakmice dogovorena unaprijed. Dva dana uoči te utakmice Zelina je sudjelovala na turniru u Bedekovčini, a dan prije je trener Brglez odstupio, kako je i naveo u izjavi članka. Obzirom da u tom trenutku nije još angažiran novi trener, za klub je bilo bezpredmetno da odigrava utakmicu bez stručnog vodstva.
Neistina je i da je Zelina u ta dva dana ostala bez većine igrača. Realnija je informacija da su u tom prvom dijelu priprema neki igrači odlazili, a neki dolazili, kako je to i obično do formiranja postave, pogotovo do 31. srpnja dok je trajalo vrijeme "recipisa", na što ni jedan klub ne može reagirati. Na popisu igračkog kadra i spornog je dana bilo preko 20 igrača, iako su neki u tom razdoblju potražili drugu sredinu, a aludira se tu vjerojatno na Juana Saeza, koji je otišao u Španjolsku i Brunu Perišića, koji se odlučio na Sloveniju. Od početka priprema neki su igrači dolazili, neki odlazili, ne znamo što je u tome neprirodno. Kvantitativno dakle nije momčad osupnuta, a uz naglasak na domaćim igračima i proteklih je dana došlo par igrača, tako da se momčad unatoč "brigama dušebrižnika kluba" formira, a upravo su od njih putem društvenih mreža potekla incesuirana naklapanja o rasipanju kluba. Prijelazni rok je službeno počeo upravo na dan sporne utakmice i traje do sredine listopada, klub nastoji posložiti momčad u najboljoj namjeri i svima su vrata otvorena, no tvrditi da je momčad "skrpana" jedino polučuje vrijeđanje igrača koji su u momčadi, a ti dečki to ne zaslužuju.
Izuzev Kurilovca sve ostale utakmicu jesu i bit će odigrane prema dogovoru, a ta nije odigrana iz razloga navedenog na početku.
Napominjemo usput da ovog ljeta ni škola nogometa nije imala uobičajenu srpanjsku stanku, već se treninzi svih kategorija odvijaju svakodnevno, kako bi se nadonadila praznina tijekom proljetne pandemije. Jedino je otpao veliki ljetni međunarodni malonogometni turnir, također iz razloga pandemije.
Žao nam je što se jedna otkazana utakmica prikazuje na takav način, jer odgode i otkazivanja utakmica u pripremnim razdobljima je uvijek bilo i bit će, pa se o tome ne govori kao o propasti kluba, jer očito postoje objektivni razlozi za to, pa ni ova s Kurilovcem nije nikakav presedan. Ilustracije radi daleko unaprijed je dogovorena i utakmica s Dugim Selom, no zbog obveza u suparnika u kupu, odustalo se od nje. I nitko tome nije pridodao osobitu važnost. Najmanje mi, dogovorena je utakmica s drugim klubom. Što je sasvim normalno u pripremnom razdoblju.

S poštovanjem,
Mijo Stipić, predsjednik