SportNews.hr

prava sportska priča

Inter ne može registrirati igrače dok ne plati Bugarima za Coneva. Bosec ostaje. Dubrava će igrati u Kustošiji petkom. Dučkić napušta aktivno igranje. Medan (sportski djelatnik) iz Kustošije u Trnje

U novom drugoligašu zaprešićkom Interu najvažnije je to da ne može registrirati nove igrače dok Bugarima ne plati odštetu za Coneva. Nešto slično Rudešu koji je počeo otplatu brazilskom klubu Recifeu.
-Možda ćemo prvo kolo protiv Solina morati igrati s jednim brojem juniora, kombinira trener Ivković.
Problem je dakle izvan Ivkovićeve moći, no ono što je izravno u njegovim rukama, ide dosta dobro. Ivković će u početku imati manjih problema, a onda će nastupiti pobjedničko, odnosno povratničko razdoblje. Osnovicu momčadi činit će dosadašnji potencijali. Matković ostaje na vratima, Bosec ostaje, Mazalović ostaje, Barić ostaje, Mamut ostaje, ali prvo kolo neće igrati zbog tri žuta kartona. Čeka se da zabija kao nedavno protiv Hajduka. S pola igrališta! Postonjski je otišao, za Soldu se još ne zna.
Došao vam je Vranjković. Je li to Lokomotivin lijevi bek dosad na posudbi u Sesvetama?
-Da on je taj, ali tu je i Silvio Goričan, 20-godišnji Zagorec koji je u Lokomotivi proglašen za wunderkinda, te Mateo Dunić, 20-godišnji, također svojedobno junior Lokomotive.
A što je s Dinamom? I oni su obećali?
-Kad završe utakmice u Ligi prvaka.
Zorica, je li to Zoričin sin iz Rudeša?
-Jeste!
Kada ćete igrati utakmice?
-Petkom u večernjem terminu, odgovara Ivković.
Kako tribina u Dubravi nije dovršena zbog Covida 19, drugoligaš će opet potražiti domaćinstvo. To više neće biti stadion u Sesvetama.
-Igrat ćemo petkom popodne na stadionu u Kustošiji, kaže direktor Dubrave TK Darko Šantek. Sesvete su nam bile preskupe.
Marijo Dučkić, premda tek u 30. godini, čini se da aktivni nogomet napušta zauvijek. Kad se prije nekog vremena rastajao sa Sesvetama izgledalo je kako će završnu godinu karijere odigrati u Dubravi, kod svog kuma Roka Ivanovića.
-Poslije pojave korone shvatio sam da od ozbiljnog nogometa više neće biti ništa. Jače sam se povezao s bratom u obiteljskoj firmi, unaprijedili smo poslove i žao mi je što neću ispuniti kumovu želju, ističe Dučkić.
Jedan od najpoznatijih zagrebačkih, ne samo nogometnih, nego i sportskih djelatnika i privrženika uopće, Anđelko Madan koji je zaslužan za mnoge zagrebačke klubove, posebice Vrapče, Rudeš i Jarun, napustio je Kustošiju i nastavit će svoju aktivnost u NK Trnju.