SportNews.hr

prava sportska priča

Fran Tudor nadoknadio polusezonsku pauzu poželjan je Njemačkim klubovima nakon uspješne sezone u poljskom Rakowu. Ako zaigra u Bundes ligi bit će među deset njenih nejbržih igrača.

Njemački Bild večeras donosi članak o Franu Tudoru za kojeg je interes iskazalo nekoliko klubova, među njima se spominje Unio Berlin i Stuttgart, i još dva neimenovana kluba iz zapadne Njemačke. Pišu da se ozbiljno dovođenjem Tudora bavila i Herta, ali se na kraju odlučila za Deyovaisio Zeefuika (22).

Union Berlin najozbiljnije razmišlja o Tudoru jer u momčadi treba popuniti još jedno važno mjesto: Zamjenu na desnom boku za tridesettrogodišnjeg Christophera Trimmela koji ima ugovor do 2021.

Žele Tudora zato što dolazi iz jake tehničke Hrvatske škole nogometa, a i zbog toga što kod njih prevladava dinamizirana igra po boku što je karakteristika igre Unio Berlina, k tome je Tudorova maksimalna brzina od 34,85 km / h, što ga svrstava u prvih 10 sprintera u Bundesligi.

Kosta Runjaić (42), njemački trenera srpskih korijena u Poljskom Pogonu Stettinu, koji poznaje Frana za Bild je rekao:

-On je dobar nogometaš i odmah sam ga primijetio u Ekstraklasi. Živ je, siguran, napadački jak, može igrati s desne strane i kao desni bek. A sviđa mi se činjenica da je vrlo jak i da je vrlo brz u prvih nekoliko metara.

Tudora ugovor još veže sa Rakowom koji za njegov prijevremeni odlazak traži 1,5 milijuna eura što je Legiji bilo previše, a kad se nisu uspjeli predsjednici Rakowa i Legije koji su privatno jako dobri prijatelji Legija je posegnula za Juranovićem i s Hajdukom dogovorila njegov dolazak za 400.000 eura.

Link: Na Bildov članak